ΠΑΟΚ: Οι «κομμένοι» της Ευρώπης και το ακραίο «ροτέισον» του Λουτσέσκου στην πρώτη «διαβολοβδομάδα»

ΠΑΟΚ: Οι «κομμένοι» της Ευρώπης και το ακραίο «ροτέισον» του Λουτσέσκου στην πρώτη «διαβολοβδομάδα»

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Οι «κομμένοι» της Ευρώπης και το ακραίο «ροτέισον» του Λουτσέσκου στην πρώτη «διαβολοβδομάδα»

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης βάζει κάτω τους αριθμούς και κάνει το ταμείο της πρώτης «διαβολοβδομάδας» του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα πρόσωπα και η σημασία του «διπλού» στους «Ζωσιμάδες».

Το ματς στους «Ζωσιμάδες» ήταν οριακό από πολλές απόψεις για τον ΠΑΟΚ. Καταρχάς, έκλεινε την πρώτη «διαβολοβδομάδα», με τρία παιχνίδια «Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή» και δύο ταξίδια σε διάστημα λιγότερο των 72 ωρών.

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι «ασπρόμαυροι» έτρεχαν -στην κυριολεξία- να κερδίσουν το χρόνο. Έφτασαν να πετάξουν αυθημερόν για τα Ιωάννινα, κρίνοντας ότι αυτό θα βοηθούσε τους ποδοσφαιριστές, όπως και έγινε, σε μια κομβική απόφαση που πέρασε στα ψιλά, αλλά έχει την αξία της. Μ' αυτά και μ' αυτά, η… διαβολοβδομάδα άνοιξε με τη «λευκή ισοπαλία» στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη και έκλεισε με δύο «διπλά» σε Ελσίνκι και Γιάννινα, όπου πέτυχαν έξι γκολ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε να γνωρίζει το τι ομάδες θα εμφάνιζε στο συνθετικό χλοοτάπητα της «Bolt Arena» και των «Ζωσιμάδων» πριν από την πρώτη αναμέτρηση με τον Άρη. Ο Ρουμάνος, όχι απλώς μοίρασε το χρόνο συμμετοχής, αλλά σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έμοιαζε λες και είχε καλέσει γενική επιστράτευση. Ξεκίνησε με μια ενδεκάδα εναντίον του Άρη, που δεν την είχε ξαναπαρουσιάσει στο κοινό, ακολούθησαν οι 5/11 αλλαγές με βασικό για πρώτη φορά τον Κίριλ Ντεσπόντοφ (ο 27ος παίκτης που έμπαινε στην εξίσωση για φέτος) στο ματς με την Ελσίνκι και πήγε στους Ζωσιμάδες» σ’ ένα ακραίο «ροτέισον» με 8/11 αλλαγές στο αρχικό σχήμα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι κάτι τέτοιο εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Η ανάγκη να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές του, ειδικά όσοι ήταν στα… κόκκινα, έφερε στο προσκήνιο εκ νέου τον Ιβάν Νάσμπεργκ και τον Ζόαν Σάστρε. Ο πρώτος ολοκλήρωσε με μια θετική εμφάνιση το ματς, ο δεύτερος έγινε ο 28ος ποδοσφαιριστής με χρόνο συμμετοχής δίπλα από το όνομά του. Πέρασε ως αλλαγή του Βιεϊρίνια στο 75ο λεπτό και κράτησε τη θέση του.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα μάλιστα με τον 54χρονο προπονητή του «Δικεφάλου», ο Νάσμπεργκ ήταν ο MVP της αναμέτρησης και όχι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ.

Μιλάμε για δύο παίκτες που «κόπηκαν» από την Ευρωπαϊκή λίστα, ωστόσο ο Λουτσέσκου φρόντισε να τους έχει ετοιμοπόλεμους όταν θα τους χρειαζόταν κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για το γκρουπ. Στα τρία παιχνίδια με Αρη, Ελσίνκι και ΠΑΣ πήραν χρόνο συμμετοχής 20 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Ακραίο νούμερο από πολλές απόψεις, αλλά έτσι έχει διαμορφωθεί η συνθήκη μετά την πρόκριση στους ομίλους του UEFA Conference League, που ήταν ο πρώτος μεγάλος στόχος της φετινής σεζόν.

Εκ του αποτελέσματος ο Ρουμάνος τεχνικός πέτυχε τον στόχο του. Ο «Δικέφαλος» πήρε δύο σημαντικά «διπλά», έστω κι αν υπέφερε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης με την Ελσίνκι και στο διάστημα 25’-55’ απέναντι στον ΠΑΣ, με τους Γιαννιώτες να κυριαρχούν στον αέρα (κέρδισαν το 80% των εναέριων μονομαχιών στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) απέναντι στην «ασπρόμαυρη» άμυνα, που σουλουπώθηκε με την είσοδο του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη.

Εν κατά κλείδι, στον ΠΑΟΚ ήξεραν εκ των προτέρων ότι σε περίπτωση (νέας) αποτυχίας στους «Ζωσιμάδες» τα επίπεδα εσωστρέφειας θα χτυπούσαν «κόκκινο». Ο Λουτσέσκου δεν το φοβήθηκε, κυρίως, απέδειξε ότι είναι διατεθειμένος να πάει βαθιά στο ρόστερ του για να βρει τις ισορροπίες. Εξάλλου γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το υλικό που έχει στα χέρια του και είναι αποφασισμένος να παλέψει, με τα καλά του και τα λάθη του, με όσα υλικά διαθέτει αυτή την στιγμή.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.