Μπένετ - ΕΠΟ: Παραιτήθηκε ο Άγγλος Αρχιδιαιτητής

Δημήτρης Τομαράς
Μπένετ - ΕΠΟ: Παραιτήθηκε ο Άγγλος Αρχιδιαιτητής

bet365

Ο Στιβ Μπένετ παραιτήθηκε από το πόστο του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ της ΕΠΟ, μετά την άρνησή του να ορίσει ξένο διαιτητή και στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ! Εγινε δεκτό το αίτημά του. Ο Τάκης Μπαλτάκος ζητά να οριστεί νέος Αρχιδιαιτητής την ερχόμενη Τετάρτη.

Μετά τα όσα έγιναν με το μη ορισμό ξένου διαιτητή στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ο Στιβ Μπένετ υπέβαλε την παραίτησή του λόγω της παρέμβασης του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος έχει θέσει θέμα με την παραμονή του Αγγλου στο πόστο του Αρχιδιατητή. Μάλιστα, από δική του παρέμβαση - η οποία δεν γίνεται ανεχτή από τον Μπένετ - αναμένεται να οριστεί ξένος διαιτητής (σ.σ. αυτός ίσως είναι ο Ιταλός Σότσα).

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής επέμενε στον ορισμό του με τους Έλληνες διαιτητές για το ντέρμπι με την ΕΠΟ να συγκαλεί Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων το Σάββατο κι έτσι δρομολογήθηκε η αποχώρηση του Άγγλου αρχιδιαιτητή με παραίτηση του ίδιου, η οποία έγινε δεκτή.

Είναι γνωστό πως οι ομάδες έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους να ορίζονται ξένοι διαιτητής στα ματς μεταξύ των «Big 5». Ωστόσο, ο Μπένετ όρισε Ελληνα τόσο στο ΠΑΟΚ-Άρης όσο και στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ προκαλώντας αντιδράσεις απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Μπένετ: «Δεν είχα άλλη επιλογή, μετά από την σκόπιμη παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ»

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω για την απόφασή μου να παραιτηθώ από επικεφαλής της ΚΕΔ, με ισχύ από σήμερα, 23.9.2023.

Δεν είχα άλλη επιλογή, μετά από την σκόπιμη παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ για να αλλάξει τους Έλληνες διαιτητές που είχα ορίσει στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Ο πρόεδρος πήγε στην UEFA για να βρει μια ξένη ομάδα διαιτητών και μετά περίμενε να το ανακοινώσω εγώ σαν απόφαση της ΚΕΔ.

Σε όλη μου την καριέρα, λειτούργησα με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά κυρίως μέσα από το πλαίσιο των κανονισμών διαιτησίας της UEFA και της FIFA. Δυστυχώς, η ΕΠΟ δεν φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη στήριξη και τη φιλία σας, κατά τη θητεία μου εδώ. Θα μου λείψετε όλοι πολύ, αλλά ελπίζω να συνεχίσετε να πιέζετε τους εαυτούς σας ακόμα περισσότερο, για να γίνετε καλύτεροι.

Πάντα πίστευα ότι παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή και το ίδιο είναι αλήθεια και στη διαιτησία. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχεις.

Να προσέχετε και καλή τύχη - Ήταν ευχαρίστησή μου που δούλεψα μαζί σας».

επιστολή

Μπαλτάκος: «Νέος αρχιδιατητής την ερχόμενη Τετάρτη»

Ο Τάκης Μπαλτάκος δέχτηκε την παραίτηση του Μπένετ και ζητά να οριστεί νέος αρχιδιαιτητής την ερχόμενη Τετάρτη.

«Με επιστολή που απέστειλε σήμερα το πρωί ο κ. Στιβ Μπένετ στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε την ακόλουθη δήλωση.

"Η άρνηση του κ. Μπένετ να αλλάξει τον ορισμό του Έλληνα διαιτητή στο αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ και συνακόλουθα η παραίτησή του, αποτελούν δική του προσωπική επιλογή. Λυπάμαι που υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την παραίτησή του και να ζητήσω από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τετάρτη να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή"».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα