ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 1-1: Ισοπαλία σαν ήττα μ' ένα τσουβάλι χαμένα γκολ! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Απογοητευμένος ο Μάνταλος σε χαμένη ευκαιρία επί του Πανσερραϊκού

bet365

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Πισάρο, έχασε πέναλτι με τον Φαν Βέερτ και... ένα τσουβάλι γκολ απέναντι στο υπέροχο κίπερ Αντριαν Χόβαν, έμεινε στο 1-1 απέναντι στον αξιόμαχο Πανσερραϊκό και «πέταξε» δυο βαθμούς από το... πουθενά στην OPAP Arena!

Η ΑΕΚ έχανε τα... άχαστα και υποχρεώθηκε σε γκέλα (1-1) με το καλημέρα στο πρωτάθλημα απέναντι στον σκληροτράχηλο Πανσερραϊκό στην OPAP Arena! Τα «λιοντάρια» άνοιξαν το σκορ με τον Άλεξιτς στο πρώτο λεπτό και από εκεί και μετά η Ένωση «σφυροκόπησε» την άμυνα της ομάδας των Σερρών χάνοντας απίθανες ευκαιρίες, κυρίως με τον Φαν Βέερτ που αστόχησε και σε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο σχεδόν ανίκητος Χόβαν! Ο Γκατσίνοβιτς ισοφάρισε στο 78', αλλά η Ένωση όσο και να πίεσε δεν βρήκε τον τρόπο να κάνει την ανατροπή, αφήνοντας δύο βαθμούς στην πρεμιέρα της στη Super League.

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός: Έτσι ξεκίνησαν

Ήταν αναμενόμενο ο Ματίας Αλμέιδα να προχωρήσει σε βαθύ rotation στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για την πρεμιέρα της Ένωσης στο πρωτάθλημα αλλάζοντας εννιά πρόσωπα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Άντβερπ στο Βέλγιο. Ο Αλμέιδα διατήρησε τον Αθανασιάδη στο τέρμα και τον Σιντιμπέ στο δεξί άκρο της άμυνας και από εκεί και πέρα ξεκίνησε με βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Χρυσόπουλο (στο ντεμπούτο του) και Μήτογλου, με τον Μοχαμάντι αριστερά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Γαλανόπουλος και Γιόνσον, με τον Πισάρο αριστερά και τον Ελίασον δεξιά ενώ στην επίθεση πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ ήταν ο Μάνταλος. Ο Πάμπλο Γκαρσία για τον Πανσερραϊκό παρέταξε τον Χόβαν στην εστία, τους Πεταυράκη, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδη και Ντανκερλούι τετράδα στην άμυνα, τους Ουεντραόγκο και Στάικο στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Ματίας μπροστά τους, τους Πηλέα και Μούργο στα δύο άκρα και τον Άλεξιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πανσερραϊκός «πάγωσε» την OPAP Arena και... κρεσέντο χαμένων ευκαιριών της ΑΕΚ

Ο Πανσερραϊκός μπήκε θαρραλέα στο ματς και μόλις στο πρώτο λεπτό πήρε το προβάδισμα! Αφού η ΑΕΚ γλίτωσε στο τετ-α-τετ του Ματίας με τον Αθανασιάδη που απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ένωσης, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μετά από σέντρα του Πηλέα, ο Άλεξιτς με δυνατή κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 0-1 «παγώνοντας» τη Νέα Φιλαδέλφεια! Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς το δίδυμο των Μήτογλου και Χρυσόπουλου πελαγοδρομούσε και τον Πανσερραϊκό να έχει τις στιγμές του μέχρι την ανάπαυλα ακόμα και για δεύτερο γκολ.

Βέβαια από την πλευρά της η ΑΕΚ πάτησε αμέσως γκάζι για την ισοφάριση, αλλά παρά τις πάρα πολλές ευκαιρίες που έκανε, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο. Ο Φαν Βέερτ με κεφαλιά στο 4', με βολέ στο 7' ανενόχλητος και με κοντινή προβολή στο 12' δεν κατάφερε να σκοράρει σε τρεις περιπτώσεις ενώ ενδιάμεσα ένα σουτ του Ελίασον πέρασε δίπλα από το κάθετο! Στο 23' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ουεντραόγκο σε γύρισμα του εξαιρετικού Πισάρο, αλλά ο Σιδηρόπουλος σωστά κάλεσε τον Γκορτσιλα στο VAR για να το πάρει πίσω, όπως και έγινε.

Η λειτουργία της άμυνας της ΑΕΚ ήταν κακή και ένα λάθος στο build up στο 28' πήγε να αποβεί μοιραίο για την Ένωση, αλλά η προβολή του Άλεξιτς πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα οι κιτρινόμαυροι που πίεζαν για την ισοφάριση την άγγιξαν με δοκάρι σε σουτ του Πισάρο, σε μια φάση που η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπέργκστρομ με την ΑΕΚ να ζητάει πέναλτι αλλά τον Γκορτσίλα να μην καλείται στο VAR.

Οι παίκτες του Αλμέιδα έψαχναν με κάθε τρόπο την ισοφάριση. Ένα σουτ του Μάνταλου στο 34' μετά από τακουνάκι του Σιντιμπέ πέρασε δίπλα από το κάθετο, ενώ ακόμα μια τελική με κεφαλιά του Φαν Βέερτ στο 40' πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Η ΑΕΚ δεν είχε ηρεμία στην τελική τρίτη, ενώ στα μετόπισθεν έβγαζε τρομερή αστάθεια με τον Πανσερραϊκό να απειλεί και με δεύτερο γκολ ακριβώς με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών όταν έπειτα από κόρνερ ο Γκοτζαμανίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης είπε «όχι».

Η ΑΕΚ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, έσωσε τον βαθμό ο Γκατσίνοβιτς

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλμέιδα έβγαλε τον Χρυσόπουλο, πέρασε τον Πινέδα τοποθετώντας τον στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Σιντιμπέ αριστερά και τον Μοχαμάντι μαζί με τον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία πέρασε τον Θυμιάνη αντί του Ματίας. Η ΑΕΚ έκλεισε τον Πανσερραϊκό, αλλά αντίθετα με το πρώτο μέρος δυσκολευόταν να βρει τις μεγάλες φάσεις. Τα «λιοντάρια» πήγαν να βρουν και δεύτερο τέρμα σε μια ανύποπτη φάση με μακρινό σουτ του Άλεξιτς που πέρασε πάνω από το οριζόντιο με τον Αθανασιάδη εκτός εστίας, αλλά αμέσως μετά η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πισάρο από τον Γκοτζαμανιδη. Ο Φαν Βέερτ όμως που το εκτέλεσε είδε τον Χόβαν να τον νικά!

Το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών της ΑΕΚ συνεχιζόταν. Στο 68' ο Γιόνσον νικήθηκε σε σουτ που επιχείρησε από τον Χόβαν, ο οποίος απέκρουσε και το σουτ του Πισάρο ένα λεπτό μετά, ενώ στα... καπάκια ο Φαν Βέερτ μόνος του ανενόχλητος με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο! Ο Αλμέιδα πέρασε Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι και Αραούχο, αντί Σιντιμπέ, Γαλανόπουλου και Ελίασον ψάχνοντας την ισοφάριση. Και τελικά αυτή ήρθε με τον Γκατσίνοβιτς στο 78' με εξαιρετικό κατέβασμα του Σέρβου από τα πλάγια και δυνατό αριστερό μέσα από την περιοχή για το 1-1, με τον Αλμέιδα αμέσως μετά να ρίχνει στο ματς και τον Ζίνι αντί του Μάνταλου.

Η ΑΕΚ τα έπαιζε όλα για όλα για την ανατροπή χάνοντας νέα μοναδική ευκαιρία στο 83' με τον Χόβαν να αποκρούει το πλασέ του Γιόνσον και τον Αραούχο να βάζει την προβολή με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χόβαν είπε νέο «όχι» στον Γιόνσον με τον Πισάρο να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σε μια νέα απίθανη ευκαιρία για την Ένωση! Όσο κι αν έκλεισε τον Πανσερραϊκό στα καρέ του η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ της ανατροπής, ξεκινώντας με «γκέλα» το πρωτάθλημα, με την ομάδα των Σερρών να φεύγει με ένα σπουδαίο βαθμό από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

MVP: Ο Χόβαν. Κατέβασε... ρολά στην εστία του Πανσερραϊκού, λέγοντας πολλές φορές «όχι» στις τελικές της ΑΕΚ.

Στο ύψος του: Ο Πισάρο πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, βοηθώντας σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι με την μπάλα να περνά αρκετά από τα πόδια του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Φαν Βέερτ. Από έναν φορ με την ικανότητα στο σκοράρισμα που έχει ο Ολλανδός περιμένεις ότι θα κάνει τουλάχιστον ένα γκολ τις τόσες πολλές ευκαιρίες που είχε. Αποκορύφωμα φυσικά ήταν το χαμένο του πέναλτι στο δεύτερο μέρος!

Η γκάφα: Το αμυντικό δίδυμο των Μήτογλου και Χρυσόπουλου δεν τα πήγε καθόλου καλά, βγάζοντας αστάθεια. Αποκορύφωμα τόσο η αντίδραση στο γκολ του Πανσερραϊκού και των δύο, αλλά και στην προηγούμενη ευκαιρία της ομάδας των Σερρών δευτερόλεπτα πιο πριν σε λάθος του Χρυσόπουλου.

Το στραγάλι: Ο Γκορτσίλας έκανε λάθος στον καταλογισμό του πέναλτι για χέρι του Ουεντραόγκο και σωστά κλήθηκε από τον Σιδηρόπουλο για να το πάρει πίσω. Όμως θα έπρεπε να δώσει πέναλτι ή να κληθεί στο VAR στο χέρι του Μπέργκστρομ, όπου η ΑΕΚ φώναξε. Γενικά κακή διαιτησία, χάνοντας φάσεις.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ πλήρωσε την κάκιστη ανασταλτική της λειτουργία και φυσικά το μεγάλο της πρόβλημα, την αναποτελεσματικότητα. Ματς στο οποίο θα έπρεπε να είχε πάρει τη νίκη σχετικά άνετα, τελικά πέταξε δύο βαθμούς απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο όπως ήταν ο Πανσερραϊκός που είχε έναν τρομερό και φοβερό Χόβαν στην εστία. «Γκέλα» για την ΑΕΚ με το... καλημέρα στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Χρυσόπουλος (46' Πινέδα), Μήτογλου, Σιντιμπέ (71' Γκατσίνοβιτς), Γαλανόπουλος (71' Σιμάνσκι), Γιόνσον, Πισάρο, Ελίασον (71' Αραούχο), Μάνταλος (80' Ζίνι), Φαν Βέερτ

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Στάικος (84' Στίνα), Ματίας (46' Θυμιάνης), Πηλέας (64' Τσαγκαλίδης), Μούργος (64' Μπαίροβιτς), Άλεξιτς (64' Γούλερι)

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα