ΠΑΟΚ: Όταν ο Μάρκος Αντόνιο δε φοβήθηκε και τα’ βάλε με ρατσιστή οπαδό της Λάτσιο (pics)

Ο Μάρκος Αντόνιο σε μια προσπάθεια του με τη φανέλα της Λάτσιο

bet365

Ο «εκλεκτός» του Ραζβάν Λουτσέσκου και του ΠΑΟΚ για τη θέση του αμυντικού μέσου, Μάρκος Αντόνιο, είχε το σθένος να τα’ βάλει με οπαδό-ρατσιστή της Λάτσιο και να κερδίσει την εκτίμηση όλων.

Ο ΠΑΟΚ κινείται έντονα για την ενίσχυσή του στη μεσαία γραμμή, με το όνομα του Μάρκος Αντόνιο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα των «ασπρόμαυρων» και η περίπτωση του αναμένεται να παρουσιάσει οριστική εξέλιξη μέσα στις επόμενες ώρες.

Πριν από ένα μήνα ο 23χρονος Βραζιλιάνος μέσος της Λάτσιο δε φοβήθηκε να αντιπαρατεθεί δημοσίως με έναν ρατσιστή-οπαδό των «Μπιανκοτσελέστι», ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για μια «ομάδα χωρίς μαύρους παίκτες». Είναι γνωστές τοις πάσι, οι φασιστικές τάσεις και απόψεις που κυριαρχούν στον σκληρό πυρήνα των οπαδών της ιταλικής ομάδας

Πέρυσι ο Μάρκος Αντόνιο εντάχθηκε στον σύλλογο της Ρώμης από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο. Ωστόσο δεν κατάφερε να έχει πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην πρώτη του σεζόν υπό τον Μαουρίτσιο Σάρι και κάπως έτσι από την αρχή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου υπήρχαν πολλές αναφορές στον Τύπο που έδειχναν ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα.

Ένας οπαδός της Λάτσιο, φαινομενικά μέλος των «ultras» του συλλόγου, προχώρησε σ’ ένα σχόλιο στο Twitter αναφερόμενος στην πιθανή πώληση του Βραζιλιάνου γράφοντας: «Με τις τελευταίες μεταγραφές και την επικείμενη πώληση του Μάρκος Αντόνιο, θα επιστρέψουμε στο να έχουμε μια ομάδα χωρίς μαύρους παίκτες: Καλημέρα».

Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν δίστασε να μοιραστεί την συγκεκριμένη δημοσίευση του οπαδού στον οποίο απάντησε με σκληρά λόγια: «Είναι απίστευτο και απαράδεκτο στην εποχή μας να πρέπει να διαβάζουμε ακόμα αυτού του είδους τα πράγματα. Λοιπόν, να ξέρεις ότι δεν με ταρακούνησες καθόλου. Το κεφάλι μου θα είναι πάντα ψηλά και θα είμαι πρόθυμος να παλέψω ενάντια σε αυτή την ανοησία».

Πολλοί φίλοι της Λάτσιο έδειξαν την υποστήριξή τους στον Μάρκος Αντόνιο, καταγγέλλοντας το ρατσιστικό σχόλιο, ενώ ο ιταλικός σύλλογος, απάντησε κι αυτός από την πλευρά του, σχολιάζοντας: «Μάρκος, η μάχη σου ενάντια στον ρατσισμό είναι δική μας. Ολόκληρη η Λάτσιο είναι μαζί σου. Για αυτό το αγενές σχόλιο υπάρχει μόνο μία λέξη: ντροπή».

Ο Μάρκος Αντόνιο έκανε 22 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν για τη Λάτσιο, έχοντας συνολικά 763 λεπτά δράσης. Σε αυτό το διάστημα σημείωσε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ.

@Photo credits: www.sslazio.it

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα