Άρης: Ο Φαν Βέερτ και οι (τουλάχιστον) δύο ακόμη ενισχυτικές ενέργειες

Άρης: Ο Φαν Βέερτ και οι (τουλάχιστον) δύο ακόμη ενισχυτικές ενέργειες

Ο Φαν Βέερτ

bet365

Οι δεκατέσσερις μεταγραφές που ήδη μέτρησε ο Άρης αυτό το καλοκαίρι δεν ήταν αρκετές για να καλύψουν τα μεγάλα αγωνιστικά κενά του και πλέον προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση ακόμη τριών με την περίπτωση του Τόμας Φαν Βέερτ να παραμένει στο προσκήνιο.

Στην πραγματικότητα, η εικόνα του Ολλανδού επιθετικού ουδέποτε έφυγε από το κάδρο, ίσα-ίσα που διαπιστώνεται ένα διαχρονικό ενδιαφέρον το οποίο προβλέπεται να γίνει εντονότερο μετά την επικύρωση της απουσίας του παίκτη από την ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ. Βάσει των κινήσεων που έγιναν στην «Ένωση», ο Φαν Βέερτ δύσκολα θα βρει ρόλο, πολλώ δε μάλλον χρόνο συμμετοχής και φυσικά ο αποκλεισμός του από την ευρωπαϊκή λίστα στοιχειοθέτησε το μήνυμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες εντάθηκε και η φημολογία που θέλει τις εμπλεκόμενες πλευρές να έκαναν ένα βήμα παραπάνω, τούτο όμως δεν επιβεβαιώθηκε από καμία από αυτές.

Ο Άρης εξάλλου, δεν έχει να σκεφτεί μόνο τον Φαν Βέερτ αλλά και τον Άντρε Γκρέι ο οποίος παραμένει παροπλισμένος αλλά με συμβόλαιο περί των 600.000 ευρώ (ετησίως) για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι σχέσεις του Άρη με τον Τζαμαϊκανό επιθετικό (δεν) χαρακτηρίζονται ψυχροπολεμικές αλλά είναι κάτι παραπάνω από κλονισμένες. Κατά πληροφορίες του Gazzetta, οι «κίτρινοι» κατέθεσαν δύο προτάσεις στον 31χρονο επιθετικό αλλά εισέπραξαν ισάριθμες αρνήσεις. Η πρώτη περιλάμβανε αποζημίωση ισάξια των ετήσιων απολαβών του, η δεύτερη προέβλεπε την ενεργοποίησή του αλλά με μείωση ετήσιων απολαβών της τάξεως (περίπου) του 20%. Αν η ύπαρξη συμβολαίου με τον Γκρέι δεν αποτελέσει το ανάχωμα στην εξέλιξη της περίπτωσης του Φαν Βέερτ θα φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς απόλυτης μοναξιάς στο οποίο βρίσκεται ο Λορέν Μορόν.

Πέραν της κορυφής της επίθεσης, ο Άρης χρειάζεται τουλάχιστον δύο ακόμη ενισχυτικές ενέργειες και από το κατά πόσο θα προχωρήσει σε αυτές ουσιαστικά θα αποδείξεις και την προσδοκία του. Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς προβλέπεται να επιστρέψει στη δράση στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία αλλά οι «κίτρινοι» δεν μπορούν να συνεχίσουν το… κορώνα ή γράμματα στο κέντρο της άμυνας. Είναι αναγκαία η προσθήκη ενός ακόμη στόπερ. Αυτή η απουσία εμπεριείχε εξάλλου βαρύ τίμημα στον δεύτερο αγώνα με τη Ντινάμο Κιέβου αλλά και στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ. Στη δε θέση του αμυντικού χαφ, ο Σέικ Ντουκουρέ ενεργοποιήθηκε αλλά τα ταλαιπωρημένα γόνατά του δεν καλλιεργούν κλίμα ασφάλειας. Ο δε Ζαν Ζουλ χαρακτηρίζεται από αγωνιστική αστάθεια και παράλληλα είναι μόνος.

Από εκεί και πέρα, μένει να αποφασιστεί τι θα γίνει στα επιθετικά άκρα. Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για το μέλλον του Λούις Πάλμα. Τα δε media της Σκοτίας (και) σήμερα (21/8) επαναφέρουν το θέμα ενδιαφέρον της Ρέιντζερς καταθέτοντας τη βεβαιότητα περί άμεσης πρότασης. Στον Άρη είναι δεδομένο ότι περιμένουν προτάσεις για τον 23χρονο επιθετικό, ίσως όμως η μία που αναμένουν να μην είναι από ομάδα που ήδη έχει ενταχθεί στη συνομοταξία των ενδιαφερόμενων. Ο Πάλμα παρακολουθείται και από ομάδες εκτός ευρωπαϊκών συνόρων. Το σίγουρο είναι ότι η εξέλιξη της υπόθεσής του θα καθορίσει τις κινήσεις στα επιθετικά άκρα. Εκεί που υπήρχε σιγουριά για τον δανεισμό του Άλβαρο Θαμόρα, ξαφνικά ο Κοσταρικανός πήρε δύο παιχνίδια στα πόδια του. Ο δε Τζόνι Μενέντες δεν έχει… γεμίσει μάτι.

Εν τέλει, τα δεδομένα οδηγούν στην εκτίμηση ότι οι επόμενες ημέρες είναι καταλυτικές ή μάλλον καθοριστικές ως προς την τελική διαμόρφωση του ρόστερ πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο Άρης τη σεζόν που ήδη ξεκίνησε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα