Κέρδισε τον Αστέρα, τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, πάει να κερδίσει και μεταγραφές…

Κέρδισε τον Αστέρα, τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, πάει να κερδίσει και μεταγραφές…

Κέρδισε τον Αστέρα, τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, πάει να κερδίσει και μεταγραφές…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ και τονίζει όλα όσα κέρδισε η ομάδα του Λουτσέσκου που περιμένει ακόμη την μεταγραφική ενίσχυση.

Μέσα σε αυτό το παράξενο καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ, είχαμε εντοπίσει ένα πλεονέκτημα που μπορούσε να προκύψει από όλα τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει η ομάδα του Λουτσέσκου. Αυτή η δύσκολη κατάσταση δεν αφήνει ΚΑΝΕΝΑΝ να χαλαρώσει!

Έτσι και πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όλος ο ΠΑΟΚτσήδικος οργανισμός ήταν 100% συνειδητοποιημένος και απόλυτα προετοιμασμένος για άλλη μία μάχη! Ο εφησυχασμός και οι… αφ’ υψηλού προσεγγίσεις δεν έχουν καμία θέση σε αυτόν τον ΠΑΟΚ, όλοι νιώθουν τι… ακριβώς ζούμε και όλοι από την πλευρά τους δίνουν τη μάχη μαζί με τους παίκτες που έτσι και αλλιώς είναι καλά προετοιμασμένοι από τον προπονητή ακόμη και στο πνευματικό πεδίο. Έτσι πήγε ο ΠΑΟΚ να παίξει και με τον παραδοσιακά δυσκολοκατάβλητο Αστέρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ανάμεσα σε πολύ κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς, σε περίοδο που άρχισαν και κάποιοι τραυματισμοί. Η συνθήκη αυτή μαζί με τη δουλειά του προπονητή, οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε ένα -μέχρι τώρα- νικηφόρο καλοκαίρι!

Η ισορροπία του πρώτου μέρους

Ο Λουτσέσκου προσέχει το rotation και σπάνια κάνει υπερβολές με αυτό. Σε αυτή τη φάση της χρονιάς όμως έκανε εφτά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό αγώνα! Είπε ότι εκτίμησε την ενέργεια που έπρεπε να βγάλει η ομάδα μετά τον αγώνα της Πέμπτης χρησιμοποιώντας φρέσκους παίκτες, εκείνο που επίσης εννόησε ήταν ότι τώρα στην αρχή έχει σημασία και το κλίμα των αποδυτηρίων. Τους δείχνει εμπράκτως ότι τους πιστεύει όλους, τους βάζει και κάπως έτσι μειώνονται όχι μειώνονται οι γκρίνιες, αλλά αυξάνεται και η διάθεση όλων! Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, αφού και η νίκη σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει διπλό καλό τονίζοντας όσα ο προπονητής ήθελε να πετύχει.

Μέσα στο γήπεδο και παρά το ότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με την Αυστριακή συνεργασία σε άλλη μία φάση κλεψίματος και γρήγορης επίθεσης που βλέπουμε φέτος, ο Αστέρας κατάφερνε και ισορροπούσε. Αν έβαζε το πέναλτι… ποιος ξέρει τι θα βλέπαμε. Τώρα που το έχασε, είδαμε ένα ακόμη πολύ καλό δεύτερο μέρος του Δικεφάλου.

Οι μεταβάσεις και πάλι στο δεύτερο

Δείτε και τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ χθες! Δείτε και το ματς με τη Χάιντουκ στην Τούμπα. Μαζί και αυτό στο Ισραήλ. Τα πιο πολλά γκολ του ΠΑΟΚ είναι σε μεταβάσεις μετά από κλεψίματα σε διάφορα σημεία του γηπέδου, ενώ η πλειοψηφία αυτών έρχεται στο δεύτερο ημίχρονο! Μία ακόμη παρατήρηση όμως: Και στα τρία ματς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς και κάπως έτσι στην πορεία βρήκε χώρους με τους αντιπάλους να βρίσκονται ψηλά και να ψάχνουν αντίδραση!

Ναι ο Λουτσέσκου είναι προπονητής που αγαπάει το κυριαρχικό ποδόσφαιρο, φέτος όμως και στην προετοιμασία δούλεψε πάρα πολύ τις μεταβάσεις μετά από κλέψιμο. Του βγαίνει αφού δίνει πλουραλισμό στην επιθετικές επιλογές, με την ομάδα βέβαια να προηγείται και όχι να κυνηγάει κάτι που θα αλλάξει τις συνθήκες.

Έτσι έγινε και χθες με τον Αστέρα από κάποιο σημείο και μετά, ένας ΠΑΟΚ που σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να γίνει πιο άμεσος και πιο γρήγορος.

Σε ατομικό επίπεδο: Οι αρχηγοί Σβααμπ, Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια έβγαλαν πολλή ποιότητα στο παιχνίδι τους και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Ο Βιεϊρίνια παρά το ότι δεν ανέβηκε πολύ και δεν τράβηξε τις ενέργειές του, θύμισε και πάλι τι σημαίνει να έχεις ποιότητα στο χτίσιμο από πίσω, κάτι στο οποίο βοηθάει και ο Μιχαηλίδης. Όταν παίζουν μαζί και ο ΠΑΟΚ έχει και Κοτάρσκι, μπορεί να σπάσει για πλάκα κάθε αντίπαλο πρέσινγκ βγαίνοντας με προϋποθέσεις μπροστά

Ο Ράφα θέλει αγώνες, το ίδιο και ο Οζντόεφ, ενώ ο Εκόνγκ πρέπει πλέον να προσέχει πολύ τα ατομικά λάθη. Το χθεσινό πέναλτι από το πουθενά, δεν το πλήρωσε η ομάδα, όπως και άλλα ατομικά του λάθη. Ο Τάισον φαίνεται, αλλά δεν έχει νούμερα ακόμη, ενώ αν σήμερα η ομάδα του Λουτσέσκου έχει γλιτώσει τραυματισμούς των Σαμάτα, Εκόνγκ, Νάσμπεργ και αν επιστρέψει και ο Τσιγγάρας, όλοι θα είναι πιο ήσυχοι.

Χθες ο Λουτσέσκου ενημέρωσε δημόσια για όσα του είπε ο Σαββίδης και αφορούν τις μεταγραφές. Χρήσιμα και αυτά έως και απαραίτητα. Η ομάδα με την προσπάθειά της πιέζει για ενίσχυση και λογικά θα την "κερδίσει". Δε γίνεται να μην αποκτηθούν χαφ και μεσοεπιθετικός, εκεί όπου θα περιμένουμε με αγωνία την ποιότητά τους. Αν ο ΠΑΟΚ περάσει στους ομίλους, προφανώς και θα περιμένουμε την Τρίτη και τέταρτη μεταγραφή για τις οποίες ξαφνικά μίλησε χθες ο προπονητής. Την Πέμπτη είπε… «δύο» χθες πήγε στις 3-4 ενώ ο Κυριάκος Κυριάκος δήλωσε στην τηλεόραση: « Οι μεταγραφές ολοκληρώνονται αργότερα, εκεί θα μπορέσει να γίνει αξιολόγηση. Θεωρώ ότι οι παίκτες που ήρθαν, αναβαθμίζουν στη θέση τους το περσινό ρόστερ, έτσι κι αλλιώς. Θεωρώ ότι είμαστε συνεπείς ως προς αυτό, με ό,τι δυσκολίες έχουμε αντιμετωπίσει. Γιατί έχουμε αντιμετωπίσει και ούτε θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ούτε θέλουμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Παίκτες που δεν υπολογίζαμε ότι θα φύγουν μας έφυγαν και δυσκολίες σε αυτούς που θέλαμε να έρθουν αντιμετωπίσαμε. Θεωρώ ότι θα τα προσπεράσουμε και στο τέλος, θα έχουμε ένα ρόστερ που θα είναι ξεκάθαρα καλύτερο από το περσινό». Προς το παρόν ας δούμε αν ο Σαββίδης δώσει το οκ για τις πρώτες κινήσεις δανεισμού (πχ του Μάρκος Αντόνιο που καλύπτει τον Λουτσέσκου) και μετά αν η ομάδα με μία πιθανή πρόκρισή της κερδίσει και άλλη ενίσχυση ή και υπέρβαση.

Γι αυτό λοιπόν: Η ομάδα θα βοηθήσει την ΠΑΕ βάζοντας (μακάρι) τον ΠΑΟΚ σε ομίλους και μετέπειτα θα περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να κρίνουμε. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν πόσα οφέλη θα έχουν οι όμιλοι και πόσο... σωτήριοι θα είναι! Μέχρι τότε… προσευχές να βγαίνει η δουλειά του Λουτσέσκου και… μην χτυπήσει άλλος κανείς. Επόμενος σταθμός της όλης διαδικασίας το Εδιμβούργο και αντίπαλος η Χαρτς, εκπρόσωπος μίας άλλης ποδοσφαιρικής σχολής χωρίς τόση ποιότητα αλλά με μεγάλο μαχητικό πνεύμα που κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμήσει.

* Να το ξαναγράψω άλλη μία φορά: Οι ΠΑΕ που συμφώνησαν να επιστρέψουν οι αστυνομικές δυνάμεις στις εισόδους των γηπέδων, δεν ζύγισαν καλά τα δεδομένα! Στα γήπεδα δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και το βασικό ζήτημα με τις δολοφονικές επιθέσεις, ΔΕΝ σχετίζεται με τα αθλητικά γεγονότα και τον κόσμο στις κερκίδες. Από εδώ και πέρα μπορεί να έχουμε προβλήματα ΚΑΙ στα γήπεδα… Θυμίζουμε (γιατί μάλλον όλοι ξεχνούν) ότι το χουλιγκανικό πρόβλημα που είναι 100% κοινωνικό, έχει μετατοπιστεί εδώ και καιρό στους δρόμους!

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.