Έχει υποστεί ήττες ο ΠΑΟΚ, όχι όμως από τον Πέλκα

Έχει υποστεί ήττες ο ΠΑΟΚ, όχι όμως από τον Πέλκα

Έχει υποστεί ήττες ο ΠΑΟΚ, όχι όμως από τον Πέλκα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις ήττες κάθε είδους του ΠΑΟΚ, διαφωνώντας όμως για τέτοιους χαρακτηρισμούς στην υπόθεση Πέλκα έτσι όπως διαμορφώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το καλοκαίρι του 2023 δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΠΑΟΚ και αυτό έχει διαφανεί πολλές φορές και από πολλές πλευρές. Δημοσιογραφικά έχουν καταγραφεί πάρα πολλά για τις δυσλειτουργίες της ΠΑΕ, σε σημείο να κουράζεται ο κόσμος και να ζητάει… άλλη ατζέντα!

Κάπως έτσι και με μεγάλο ρεαλισμό, έχουμε ζήσει και έχουμε καταγράψει αυτό το τελευταίο διάστημα πολλές «ήττες» για τον Δικέφαλο του Βορρά. Έγραψα κάποια στιγμή ότι… «όλοι κουράστηκαν να χάνουν και αυτή η κατάσταση δεν αντέχεται εύκολα».

Θα τα θυμίσω και πάλι με κριτική διάθεση και όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, έτσι ώστε να προχωρήσω παρακάτω:

- Ο ΠΑΟΚ μετά το 2019 υποχωρεί. Είναι πλέον και πάλι (μετά από αρκετά χρόνια) τέταρτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

- Ο ΠΑΟΚ έχασε πέρσι την επαφή με την κορυφή στο πρωτάθλημα, στο τέλος έχασε και την τρίτη θέση που θα του έδινε ένα ευρωπαϊκό πλεονέκτημα

- Χάθηκε με οδυνηρό τρόπο και το κύπελλο σε αγώνα 11 εναντίον δέκα!

- Το καλοκαίρι έγιναν πολλές συσκέψεις των υπευθύνων για να διορθωθεί η μεταγραφική λειτουργία χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ άργησε πάλι άργησε λόγων κακής οργάνωσης και ασυνεννοησίας και ενώ όλοι είχαν δεσμευτεί ότι θα αναβαθμιστεί η ποιότητα σε συγκεκριμένο timing.

- Στο ίδιο διάστημα ο αρχηγός της ομάδας Ίνγκι Ίνγκασον ζήτησε επίμονα μεταγραφή για να πάει και να ζήσει στο Χέρνιγκ της Δανίας (μην πάτε ποτέ) αγωνιζόμενος στη Μίντιλαντ! Μεγάλη ήττα!

- Από τον ΠΑΟΚ παραιτήθηκε ο πολύ καλός προπονητής Κριστιάνο Μπάτσι χωρίς νωρίτερα να έχει βρει άλλη ομάδα! Ήθελε και αυτός να φύγει!

- Ο άλλοτε αισιόδοξος Λουτσέσκου εκνευρίστηκε από τις μεταγραφικές καθυστερήσεις και από αρχές Ιουλίου(!) δήλωσε δημοσίως ότι ο ΠΑΟΚ (όπως είναι τώρα) δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα δημιουργώντας νέες εντάσεις. (Εννοείται ότι στην πορεία παραδέχθηκε το λάθος του).

- Μέσα στο καλοκαίρι που άλλοι τρέχουν και δεν φθάνουν, ο ΠΑΟΚ τελειώνει τον τεχνικό του διευθυντή ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί κατηγορεί το club!

- Ήττα του ΠΑΟΚ και στη μπουτίκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που πρέπει να κλείσει λόγω χαμηλών πωλήσεων και αυξημένου λειτουργικού κόστους!

- Καθυστέρηση ακόμη και για την παραλαβή-παρουσίαση της νέας φανέλας!

- Όλα αυτά χάλασαν πάρα πολύ το κλίμα στον περίγυρο, με αποτέλεσμα όλες οι εξελίξεις να αντιμετωπίζονται με απίστευτη αρνητικότητα. (Ξεφωνίζουν πλέον και για το ποιοι δηλώνονται στην Α Λίστα για την Ευρώπη και ποιοι για την Β, χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει η κάθε μία. Αρρώστια πραγματική).

- Τα διαρκείας είναι μόλις 4-5 χιλιάδες.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑ

Ναι κύριοι! Κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα και μπορούμε και τη γράφουμε ελεύθερα και ακομπλεξάριστα, με την ίδια ευκολία όταν πανηγυρίζαμε για το πόσο ο Σαββίδης είχε εκτοξεύσει τον ΠΑΟΚ. Και τώρα (εδώ και καιρό) ήρθε η δύσκολη περίσταση για τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, που πολλοί αχάριστοι εκμεταλλεύονται για να ικανοποιήσουν τον εγωϊσμό τους. ΠΑΟΚτσήδες -και καλά- που αν δεν τα καταφέρει η ομάδα και φέτος θα πανηγυρίζουν επειδή… «τα λέγαμε εμείς». ΠΑΟΚτσήδες και καλά, που θυμήθηκαν στα δύσκολα του Σαββίδη, να βάλουν πίσω από το… «ΠΑΟΚ πάνω από όλα» το… «ναι μεν αλλά». Κόσμος και κοσμάκης που στο… «εμείς μαζί για μια ζωή» έχει κολλήσει υποσημειώσεις ανάλογα με το πόσο θα κερδίζει ή θα χάνει ο ΠΑΟΚ.

Αλλά οκ! Δικαίωμα τους να είναι… ΠΑΟΚαρα μόνο στα καλά και στις νίκες και στα δύσκολα να κάνουν αισχρή επίθεση στην ομάδα και σε αυτόν που μεγάλωσε τον Σύλλογο πολύ περισσότερο από τον οποιονδήποτε.

Και πάμε στην υπόθεση Πέλκα όπου ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε, αλλά δεν έφθασε σε συμφωνία με τον διεθνή άσο. Ε, όχι! Σε όλα μπορεί να έχει χάσει ο ΠΑΟΚ, όχι όμως στην υπόθεση Πέλκα.

ΕΝΤΙΜΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΩΝ ΗΘΕΛΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε, γιατί 1,3 εκ. ευρώ στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, δεν θα έδινε. Έφθασε πριν λίγες ημέρες μέχρι ενός σημείου (κάτω του εκατομμυρίου) και ξαφνικά, πολύ γρήγορα ο Πέλκας βρήκε τα χρήματα που ήθελε και συμφώνησε με την Μπασακσεχίρ. Και καλά έκανε! Δικαίωμά του και κανείς δεν θα τον κατηγορήσει γι αυτό. Αλλά ο ΠΑΟΚ γι αυτό το θέμα δεν θα θεωρηθεί χαμένος ή ριγμένος. Δεν το υποστηρίζω θυμίζοντας το αίτημα Πέλκα να αποχωρήσει πριν τρία χρόνια, όταν ο Σαββίδης του έκανε το χατίρι και τον άφησε έναντι χαμηλού τιμήματος. Τότε τα λεφτά ΔΕΝ έπρεπε να παίξουν ρόλο για τον Πέλκα, τώρα όμως ήταν το σημαντικότερο.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε και δεν θα απολογηθεί για τον Πέλκα, γιατί και πάλι στο όνομα του πρώην παίκτη του, χρησιμοποιήθηκε για να ανέβει η τιμή του συμβολαίου, όπως και πράγματι έγινε. Ο ΠΑΟΚ δεν θα στεναχωρηθεί για την εξέλιξη, γιατί μέχρι και σε πλειστηριασμό πήγαν να τον βάλουν επικαλούμενοι άλλη ελληνική ομάδα.

Ιστορικά και σε βάθος χρόνου, για πολλά-πολλά χρόνια, από μία τέτοια υπόθεση, ο ΠΑΟΚ (και ο κάθε ΠΑΟΚ) δεν βγαίνει χαμένος. Συγκεκριμένα δε, ο ΠΑΟΚ φέρεται πολύ έντιμα σε όποιον γράφει ιστορία και θέλει να αποχωρήσει (Πέλκας-Ίνγκασον και άλλοι) και με τον ίδιο έντιμο τρόπο ο Σαββίδης κρατάει την πόρτα ανοικτή, δεχόμενος πίσω όποιους εμπράκτως θέλουν να επιστρέψουν ΑΛΛΑ δεν χρησιμοποιούν τον ΠΑΟΚ.

Και για να το κλείσουμε…

Σαν τον Πέλκα… πολλοί. Σαν τον Βιερϊνια ή τον Πρέλεβιτς ελάχιστοι στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Και η ιστορία γράφεται για πολλά-πολλά χρόνια, από πάρα πολλές πράξεις και αποφάσεις. Όσα χρόνια υπηρέτησε και θα υπηρετεί τον ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος αρχηγός του στο ποδόσφαιρο και πολλά περισσότερα ο Σέρβος ηγέτης του στο μπάσκετ. Δύο μύθοι (δίπλα σε Κούδα, Σαράφη, Ζαγοράκη) που θα ζήσουν στην ιστορία του ΠΑΟΚ τέτοιες βραδιές λατρείας, αποθέωσης και μεγαλείου, όπως φέτος ο τεράστιος Μπάνε. Όπως θα ζήσει τα επόμενα χρόνια ο μέγιστος Αντρέ… Γιατί έτσι γράφεται η ιστορία!

Ένας Πορτογάλος και ένας Σέρβος που ΔΕΝ γεννήθηκαν ΠΑΟΚ, που αφού πρόσφεραν και ανταμείφθηκαν, πόνεσαν και πικράθηκαν από τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι εδώ για μια ζωή! Και με υπογραφή σε ΛΕΥΚΑ συμβόλαια όταν χρειάζονταν, ακόμη και αν υπήρχαν τα ίδια μανατζερικά προβλήματα όπως υφίστανται και με τον Πέλκα. Δύο τεράστιες μορφές, ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι που θα ζήσουν στη Θεσσαλονίκη έχοντας κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου, δείχνοντας σεβασμό στον Δικέφαλο. Με τον ΠΑΟΚ και τα τέσσερα γράμματα πάνω από όλα και ΧΩΡΙΣ υποσημειώσεις. Στα καλά, αλλά και στα δύσκολα.

Σε αυτά τα δύσκολα που όταν περιγράφονται με τρόπο και χωρίς αχαριστία (έννοια που θα έπρεπε να είναι μακριά από τα ΠΑΟΚτσήδικα χαρακτηριστικά και ιδανικά) τότε και μόνο μπορούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν. Γιατί υπάρχει φιλότιμο και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.

Γιατί ναι κύριοι… Ο ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα με τον Πέλκα, έχει γνωρίσει τώρα τελευταία πολλές και ασήκωτες ήττες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.