Άρης μεταγραφές: Οι Σουηδοί συνηθίζουν να αφήνουν θετικό αποτύπωμα

Άρης μεταγραφές: Οι Σουηδοί συνηθίζουν να αφήνουν θετικό αποτύπωμα

Ο Λάρσον

bet365

Η σουηδική αγορά δεν ήταν από αυτές που λάτρευε ο Άρης καθώς ο Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον θα γίνει μόλις ο πέμπτος που θα φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα αλλά δεν αμφισβητείται ότι όλοι όσοι πέρασαν, άφησαν θετικό αποτύπωμα.

Η μεταγραφή του 29χρονου Σουηδού winger απέκτησε επίσημο χαρακτήρα έπειτα από διάστημα αναμονής δύο εβδομάδων ούτως ώστε να βρεθεί η φόρμουλα μετακόμισής του από την Ιαπωνία στον Άρη. Είναι επίσης η μεγαλύτερη – σε επίπεδο οικονομικής επένδυσης – μεταγραφή Σουηδού παίκτη στους «κίτρινους». Το συμβόλαιο που είχε ο Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον στην Ουράβα περιλάμβανε το ποσό των 850.000 ευρώ ετησίως. Οι «κίτρινοι» δεν δημοσιοποίησαν τις οικονομικές λεπτομέρειες του deal, εκτιμάται όμως ότι το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας με τον Άρη δεν απέχει αρκετά από την αντίστοιχη που είχε στην ιαπωνική ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που υπέγραψε σύμβαση έως το καλοκαίρι του 2016.

Ο Ουλφ Έρικσον ήταν ο πρώτος Σουηδός που φόρεσε τη φανέλα του Άρη στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και η αλήθεια είναι ότι έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του τόσο στον τομέα της δημιουργίας όσο και της εκτέλεσης έχοντας εννιά γκολ σε σύνολο 50 αγώνων. Πρόσφατα ο Σουηδός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκε το «Κλ. Βικελίδης», θυμήθηκε τα χρόνια του στον Άρη, όπως εξάλλου τον θυμούνται - … και συνεχίζουν να τον μνημονεύουν - οι φίλοι του Άρη καθώς ήταν από τους ξένους ποδοσφαιριστές που αγαπήθηκαν και φεύγοντας, το καλοκαίρι του 1985, άφησαν θετικό αποτύπωμα.

Μετά τον Έρικσον, χρειάστηκε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια για να έρθει η επόμενη συνεργασία με Σουηδό ποδοσφαιριστή. Ο Μάγκνους Σελάντερ αποκτήθηκε το 2003, μέτρησε 40 αγώνες και σημείωσε δύο γκολ, αλλά έμεινε περισσότερο στην ιστορία για το επεισοδιακό διαζύγιό του με τους «κίτρινους» καθώς περιλάμβανε δικαστήρια, οικονομική ασυνέπεια και τελικώς την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή για λογαριασμό του Ηρακλή.

Ο Σούντγκρεν

Ο Άρης άρχισε να βλέπει πιο ζεστά την αγορά της Σουηδίας από το καλοκαίρι του 2018 καθώς ασχολήθηκε με αρκετές περιπτώσεις παικτών. Κάποιες κατέληξαν σε συνεργασίες, άλλες όχι. Το καλοκαίρι του 2019 αποκτήθηκε ο Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο Σουηδός με τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη (σ. σ. 86) παρότι στη διάρκεια της τριετούς συνεργασίας υπήρξε μια… ψυχροπολεμική περίοδος με τον αποκλεισμό του παίκτη από την ομάδα είτε λόγω των κακών σχέσεων με τη διοίκηση, είτε με τον προπονητή. Η σχέση του Άρη με τον Σούντγκρεν θύμισε καρδιογράφημα λόγω και των δημόσιων τοποθετήσεων του ποδοσφαιριστή οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ήταν προσβλητικές για τον σύλλογο. Παρά τις παλινωδίες που διαπιστώθηκαν, δεν αμφισβητείται ότι εντός των τεσσάρων γραμμών ο Σούντγκρεν ήταν «σκυλί του πολέμου». Τελικώς, αυτή η επεισοδιακή σχέση ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2022.

Στο ίδιο διάστημα, υπήρξε κάτοικος του… πλανήτη Άρη και ο Ντάνιελ Λάρσον. Η αλήθεια είναι ότι η καριέρα του Σουηδού επιθετικού χωρίστηκε σε δύο σκέλη. Στο εντυπωσιακό του δεύτερου μισού της σεζόν 2018-19 όπου ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής ήταν ένας από τους λόγους εκτόξευσης των «κίτρινων», γι’ αυτό εξάλλου εντάχθηκε στη λίστα των κορυφαίων μεταγραφών του Γενάρη και στην αμέσως επόμενη χρονιά (2019-20) όπου οι αγωνιστικές επιδόσεις του παρουσίασαν έντονες μεταπτώσεις. Ο Λάρσον ολοκλήρωσε τη σεζόν με 39 συμμετοχές πέντε γκολ και οκτώ ασίστ. Στο τέλος της χρονιάς δεν υπήρξε η παραμικρή κουβέντα για μια νέα συνεργασία και προφανώς δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο Σουηδός – έπειτα από έναν χρόνο – κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. Αναμφίβολα όμως, ο Λάρσον επίσης άφησε θετικό αποτύπωμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα