ΟΦΗ: Γιατί υπάρχει «κέρδος» από την παραμονή Τοράλ (vids)

ΟΦΗ: Γιατί υπάρχει «κέρδος» από την παραμονή Τοράλ (vids)

toral

bet365

Επί χάρτου όταν «τσακίζει» μία μεταγραφή η ομάδα που δεν «πουλά» αλλά και ο παίκτης που δεν φεύγει λογίζονται για «χαμένοι», αλλά στην περίπτωση του ΟΦΗ και του Γιον Τοράλ τα δεδομένα είναι (αρκετά) διαφορετικά.

Στην ποδοσφαιρική εξίσωση του ΟΦΗ επέστρεψε ο Γιον Τοράλ, καθώς ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν θα συνεχίσει τελικά στο Κατάρ. Παρότι οι εμπλεκόμενες πλευρές βρέθηκαν μια ανάσα από τη συμφωνία και παράλληλα ο ποδοσφαιριστής μετέβη στην ασιατική χώρα με σκοπό να ολοκληρώσει το deal, δεν επετεύχθη συμφωνία και θα ενταχθεί άμεσα στην καλοκαιρινή προετοιμασία του club.

Επί χάρτου στο «Γεντί Κουλέ» δύναται να ειπωθεί πως έχασαν χρήματα αφού στο ταμείο τους θα έμπαινε ένα σημαντικό ποσό, αλλά τα δεδομένα... κάπως διαφέρουν. Οχι μόνο με γνώμονα ότι στο Ηράκλειο δεν «καίγονταν» να πουλήσουν, άρα η απώλειά τους δεν λογίζεται ως «πρόβλημα».

Δηλαδή είναι άλλο μία ομάδα να έχει άμεση ανάγκη για παραχωρήσεις, κυρίως αν αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα και διαφορετικό να σκέφτεται πως «εάν και εφόσον προκύψει κάτι, τότε δεν κλείνουμε τον δρόμο σε κανέναν, αρκεί φυσικά να ικανοποιεί η πρόταση να ικανοποιεί τον σύλλογο». Στο νησί ισχύει το δεύτερο, ενώ στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει και το αγωνιστικό plus. Τι εννοούμε.

Κακά τα ψέμματα προς στιγμήν θεωρήθηκε ότι κατά μεγάλο ποσοστό ο Τοράλ θα αποτελέσει παρελθόν, άρα διαφοροποιήθηκε ο σχετικός σχεδιασμός. Ναι μεν στη θέση του υπάρχει και ο Χουάν Νέιρα (σταθερή αξία) και παράληλλα αποκτήθηκε πρόσφατα και ο Αντριάν Ριέρα, όμως ο 28χρονος λογίζονταν πέρσι ως εκ των MVP, οπότε σε ενδεχόμενη αποχώρησή του θα καλούνταν από την ομάδα να προχωρήσουν σε εκεί ενίσχυση. Αρα θα άλλαζε το πλάνο τους, που βέβαια σε κάθε αντίστοιχη περίοδο αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο μετά τα όσα συνέβησαν και εάν δεν αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον ο ΟΦΗ θα διατηρήσει και για την επόμενη σεζόν τον παίκτη που σε επίπεδο πρωταθλήματος...

*Επαιζε ως δεύτερος/περιφερειακός φορ αλλά και ως «οργανωτής» σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον ή τους φορ.

*Ηταν ο πρώτος του σκόρερ με οκτώ γκολ, παρότι δεν πήρε πολλές τελικές (23).

*Εδωσε παράλληλα και δύο ασίστ.

*Ηταν δηλαδή άμεσα «μέσα» στα 10 από τα 37 συνολικά τέρματα της ομάδας στην κατηγορία (27%).

*Εκτελούσε πολλά στατικά και ήταν δεύτερος σε εύστοχα γεμίσματα πίσω από μόνο από από τον Ερικ Λάρσον.

*Διακρίνεται για την τεχνική του κατάρτιση και τον διέπει αυτό που λέμε ότι «μπορεί με μία επαφή να κρίνει την εξέλιξη ενός αγώνα».

Αρα με γνώμονα τα παραπάνω το... ποτήρι από την παραμονή του Τοράλ γέρνει στο προς... γεμάτο, ούτε καν μισό/μισό.

Plus και ότι ο ποδοσφαιριστής δεν θα επηρεαστεί από το γεγονός πως δεν πήγε στο Κατάρ (σ.σ. με πολύ αυξημένες αποδοχές), αφού όπως και για το club έτσι και για εκείνον προέκυψε κάτι, δεν έγινε, προχωράμε. Ο Ισπανός αισθάνεται μια χαρά στην Κρήτη, δεν το κρύβει και σύντομα όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες θα φαντάζουν απλά μία ανάμνηση.


@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα