Έχετε καταλάβει το νόημα για Ολυμπιακό, Μπακαμπού, Πινέδα και ΑΕΚ;

Έχετε καταλάβει το νόημα για Ολυμπιακό, Μπακαμπού, Πινέδα και ΑΕΚ;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta περί Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Μπακαμπού και Πινέδα…

Αντί προλόγου: ο Ολυμπιακός εννοείται ότι είχε ενημερώσει έγγραφα κι επίσημα την ΑΕΚ όταν μίλησε και συμφώνησε με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο το καλοκαίρι του 2018.

Έχετε καταλάβει ποιο είναι το νόημα;

Παίζεται ένα ολόκληρο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, στο ΑΔΕΙΟ από τον κόσμο του Ολυμπιακού (λόγω τιμωρίας) Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Με τον Ολυμπιακό παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά, αφού είτε χάσει, είτε κερδίσει, είτε φέρει ισοπαλία, γι΄ αυτόν η 3η θέση κρίνεται τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Με νίκη ο Παναθηναϊκός παίρνει το πρωτάθλημα, με άλλο αποτέλεσμα το παίρνει η ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, παρά την τεράστια έχθρα, προσωπικά του ιδιοκτήτη του με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, παίζει για τον εαυτό του, κερδίζει τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα. Ουσιαστικά, μας αρέσει δεν μας αρέσει, κακώς η, κακώς, δίνει, σε εισαγωγικά η χωρίς το δίνει, το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ μέσα από αυτό το 90λεπτο.

Και η «απάντηση» της ΑΕΚ, ποια είναι; Να πάει, να επιχειρήσει να του πάρει τον πρώτο σκόρερ, τον Μπακαμπού…Μάταια, βέβαια, αλλά το επιχείρησε.

Αυτό ακριβώς έγινε. Ο Ολυμπιακός της έδωσε το πρωτάθλημα κι η ΑΕΚ, μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, πήγε να του πάρει τον πρώτο σκόρερ-είδατε ότι δεν διαψεύστηκε ούτε…κεραία για τις συναντήσεις με τον Μπακαμπού κλπ, κλπ.

Μονομαχία Μπακαμπού - Πινέδα στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Μετά λοιπόν από αυτό, δεν θα πάει η… Νότιγχαμ να πάρει τον Πινέδα;…

Θα πάει και θα κάνει κιόλας τέτοια προσφορά στη Θέλτα, που για να τον πάρει πλέον μετά η ΑΕΚ θα έπρεπε να «ματώσει» κατά κάποια εκατομμύρια παραπάνω απ΄ όσα υπολόγιζε να δώσει για τον Μεξικάνο παίκτη της.

Έτσι πάνε αυτά. Και μην έχει και συνέχεια το πράγμα στα μεταγραφικά. Δεν ξέρω αν όντως η ΑΕΚ έκανε σφήνα για τον Κανός, αλλά νομίζω ότι θα ξαναβρούν οι δύο ομάδες μπροστά τους η μία την άλλη…

Τώρα, για το αν θα αποδειχθεί απώλεια για τον Ολυμπιακό ο Μπακαμπού, που πήγε στο Ντουμπάι, αυτό θα φανεί. Μπορεί και να αποδειχθεί. Μπορεί και όχι. Ας δούμε πρώτα ποιος θα έρθει και πάνω απ΄ όλα πώς θα παίξει, πόσο θα βοηθήσει η, δεν θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η ΑΕΚ τον είχε πάρει από…φόβο τον Μπακαμπού, που της είχε βάλει δύο γκολ και είχε και τρεις ασίστ στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια.

Άσχετο: Άνοιξε η διαθήκη του Μπερλουσκόνι. Προχωράει, λογικά, και η αγορά της Μόντσα από τον Μαρινάκη…

Η φωτογραφία της ημέρας. Ο Ρέαμπτσιουκ μπορεί να είναι στη λίστα της Λιλ και της Ναντ, που άλλωστε τον ξέρει από τα παιχνίδια της με τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά προς το παρόν προσφορά στους «ερυθρόλευκους» σε τούτη τη μεταγραφική περίοδο έχει φτάσει μόνο από την Σπαρτάκ Μόσχας, τα 3 εκ. Ευρώ, που απορρίφθηκαν ασυζητητί από τον Ολυμπιακό. Και με τον ίδιο τον παίκτη, εξάλλου, να μην έχει καμία διάθεση να πάει στη Ρωσία, με τον πατέρα του να έχει καταγωγή από την Ουκρανία.

Μονομαχία Παλάσιος - Ρέαμπτσιουκ

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.