Aγωνία στον ΠΑΟΚ για κάθε μέρα που περνάει

Aγωνία στον ΠΑΟΚ για κάθε μέρα που περνάει

Aγωνία στον ΠΑΟΚ για κάθε μέρα που περνάει

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από την Ολλανδία όπου προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ και έχει σημαντικά συμπεράσματα χωρίς να περιμένει το πρώτο φιλικό της ομάδας του Λουτσέσκου.

Σε άλλες περιπτώσεις ίσως και να περιμέναμε το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ για να γράψουμε κάτι παραπάνω για την ομάδα, παρακολουθώντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο ΠΑΟΚ παίζει απόψε με την Στεάουα, νιώθω όμως ότι δεν είναι αυτό το βασικό μας θέμα.

Τρίτη μέρα για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αφού θυμίσουμε ότι προηγήθηκαν και οι αρχικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα συνεχίζει τη δουλειά της με πάρα-πάρα πολλούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή της. Από τους 30 παίκτες του ρόστερ, άνω των 25 ετών είναι μόλις 10 άτομα. Ο Μέσος Όρος φθάνει με το ζόρι στα 24 χρόνια. Όλα αυτά γίνονται στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τους πρώτους του τελικούς με την Μπεϊτάρ. Εδώ είναι το σημείο κλειδί που αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται. Παλιά, εκεί γύρω στο 1980, οι ομάδες πήγαιναν προετοιμασία και έβαζαν βάσεις (ακόμη και στη φυσική κατάσταση) για όλη τη χρονιά! Δούλευαν δηλαδή τον Ιούλιο ακόμη και για τον χειμώνα! Αυτά άλλαξαν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Για τις δικές μας ομάδες, τα καλοκαιρινά παιχνίδια στα προκριματικά είναι η μισή χρονιά και κάπως έτσι, τον Ιούλιο ετοιμάζεσαι για να παίξεις τον Αύγουστο. Εκτός και αν οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν καταλάβει τους λόγους που οδήγησαν σε ευρωπαϊκή αποτυχία τα περασμένα χρόνια.

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει να ψάχνει μέρες στην προσπάθειά του να ενσωματώσει τους 3-4-5 πρώτους έμπειρους από αυτούς που χρειάζεται για να ανεβάσει το επίπεδο του συνόλου. Ο χρόνος που χάνεται είναι πολύτιμος και το περσινό πάθημα από τη Λέφσκι, πρέπει να γίνει μάθημα. Προφανώς μετράνε τους παίκτες, θεωρούν ότι… μία ενδεκάδα υπάρχει και αυτή πρέπει να περάσει. Δεν είναι έτσι…

- Σε μία ομάδα προκύπτουν ξαφνικά περιπτώσεις Ίνγκασον και ο ΠΑΟΚ πρέπει να φοβάται και άλλα τέτοια ζητήματα. Καλοκαίρι έχουμε και πολλοί ψάχνονται.

- Όπως αποδείχθηκε και πέρσι οι τραυματισμοί παραμονεύουν και σε «χτυπάνε» εκεί που πονάς

- Οι υπάρχοντες νεαροί αφουγκράζονται την κατάσταση. Εννοείται ότι θα μπουν και θα τρέμουν το λάθος μην τυχόν πέσει όλο το βάρος επάνω τους

- Η ομάδα έχει ανάγκη την αυτοπεποίθηση, αλλά και πώς να την βρει σε αυτό το περιβάλλον; Οι υπάρχοντες δεν διαβάζουν; Δεν βλέπουν; Δεν καταλαβαίνουν τον κόσμο; Δεν μιλάνε μεταξύ τους;

Πολλοί μπορεί να θεωρούν όλα τα παραπάνω ως υπερβολές. Μετά, όταν καταλάβουν τι γίνεται, όταν τα δουν με τα μάτια τους, μετά το κακό που μπορεί να έρθει (μακάρι όχι) οι ίδιοι θα αναφέρουν… «δεν τα λέγατε, δεν τα γράφατε». Μικρή σημασία όμως έχει τι λένε όλοι αυτοί σε σχέση με την πραγματικότητα. Ο ρεαλισμός είναι πάνω από όλα και αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ η ρεαλιστική καταγραφή της πραγματικότητας αποτυπώνεται έτσι:

Η ομάδα που είχε κενά και απέτυχε πέρσι, έχει ξεκινήσει τη νέα σεζόν περισσότερο αποδυναμωμένη και αργεί να καλύψει τα κενά της. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και το ρίσκο ευρωπαϊκής αποτυχίας που θα φέρει και τη συνολική, είναι τεράστιο. Κάθε μέρα που περνάει και ο ΠΑΟΚ δεν κλείνει τα κενά του, αποτελεί πρόβλημα.

Τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι κλείνει άμεσα ο Μπάμπα και μέχρι την Παρασκευή ο Σαμάτα. Μακάρι! Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα, ειδικά του φορ που είναι καλός παίκτης. Όπως καλός είναι και ο Εκόνγκ.

ΟΧΙ! Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα αποκλειστεί από τους Ισραηλινούς. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να υπογράψει για το θετικό ή το αρνητικό σενάριο. Στις 15-20 ημέρες πριν ξεκινήσεις να παίζεις, δημιουργείς προϋποθέσεις και βάζεις βάσεις. Ο ΠΑΟΚ αργεί και το εκπληκτικό είναι ότι στην μόνη περίπτωση που όλα έγιναν γρήγορα ήταν στην πώληση του αρχηγού του, όπως βέβαια και στην αντικατάστασή του!

Τετάρτη λοιπόν σήμερα, περιμένουμε τον Βιεϊρίνια, ήρθε ο Εκόνγκ και όλοι αγωνιούν για την θετική κατάληξη της υπόθεσης Σαμάτα και Μπάμπα Ράχμαν.

* Απόψε κόντρα στην Στεάουα ο ΠΑΟΚ μπορεί και να βάλει 3-4 γκολ! Μακάρι! Πάντα το αποτέλεσμα μετράει. Εκείνο που για εμένα μετράει περισσότερο όμως, είναι ότι καθημερινά στην προπόνηση εκείνος που «βλέπει» περισσότερο δίχτυα και έχει τα πιο ποιοτικά τελειώματα, είναι ο… τελειωμένος Μουργκ.

* Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση θέτοντας μερικά αυτονόητα ερωτήματα. Σήμερα στον ΠΑΟΚ σημασία έχουν οι απαντήσεις, κάτι που έχουμε σημειώσει πολλές φορές όταν επίσης -με τη σειρά μας- θέταμε ερωτήματα. Όλοι βέβαια πρόσεξαν σε αυτή την ανακοίνωση την παράγραφο που αναφέρει: «… η θέση μας ως Σύνδεσμοι είναι ξεκάθαρη. Έτσι άλλωστε έχει μεταφερθεί πολλές φορές σε συναντήσεις με τους εδώ «υπευθύνους» αλλά και με το μεγαλομέτοχο».

Τα ερωτήματα λοιπόν έγιναν. Αποκαλύπτεται, ότι ήδη τέθηκαν και στον μεγαλομέτοχο, με ότι αυτό σημαίνει και για τις απαντήσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.