Γιοβίτσεβιτς: «Ο Νέβεν είναι ο παίκτης που θέλει ένας προπονητής σε κάθε ομάδα».

Γιοβίτσεβιτς: «Ο Νέβεν είναι ο παίκτης που θέλει ένας προπονητής σε κάθε ομάδα».

Ο Τζούρασεκ

bet365

Ο Νέβεν Τζούρασεκ ήρθε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη και το Gazzetta έδωσε τον λόγο στον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για να σκιαγραφήσει το αγωνιστικό προφίλ του αλλά και τον χαρακτήρα του, τον Ιβάν Γιοβίτσεβιτς, τον προπονητή του στις Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ντνίπρο και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο Ιβάν Γιοβίτσεβιτς δεν ήταν απλά προπονητής του Νέβεν Τζούρασεκ σε τρεις διαφορετικές ομάδες αλλά κάτι παραπάνω. Γιατί έζησαν τη φρίκη του πολέμου στο διάστημα συνύπαρξής τους στην Ουκρανία (σ. σ. Ντνίπρο) και κατέστρωσαν σχέδιο απόδρασης επιλέγοντας το… μονοπάτι που οδηγούσε στα σύνορα τη Μολδαβίας για να φτάσουν σε ασφαλές μέρος. «Νομίζω ότι αυτό που συνέβη στην Ουκρανία μας έφερε πιο κοντά και θα έλεγα ότι εκεί βεβαιώθηκα για τον χαρακτήρα του. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, πραγματικά δεν ξέραμε τι να κάνουμε καθώς επικρατούσε πανικός. Εκεί ο Νέβεν έδειξε την ψυχική δύναμή του και την ωριμότητά του γι’ αυτό λέω ότι είναι από τους ανθρώπους που θέλεις να έχεις δίπλα σου σε μια μάχη επιβίωσης. Πέραν δηλαδή του ποδοσφαίρου, έδειξε τον χαρακτήρα του», είπε.

Περιγραφές από τις στιγμές που έζησαν εκείνον τον Φλεβάρη καταγράφηκαν στον κροατικό Τύπο καθώς προσπάθησαν να βρουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλή δρόμο για να φύγουν από την Κροατία έχοντας το νου τους και στον περιορισμό των καυσίμων. Τελικώς αποχώρησαν οδικώς και κατά τα κροατικά media ήταν ξάγρυπνοι για τουλάχιστον 40 ώρες!

«Με τον Νέβεν συνεργάστηκα σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Δεν είναι απλά ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής αλλά και υπέροχος άνθρωπος. Τον γνώρισα στην Ντίναμο (Ζάγκρεμπ) και ξέροντας την ποιότητά του τον επέλεξα στη Ντνίπρο όταν ανέλαβα την τεχνική ηγεσία. Έκανε εξαιρετικά παιχνίδια πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω του πολέμου, οπότε, επιστρέφοντας στην Ουκρανία για λογαριασμό της Σαχτάρ δεν είχα καμία αμφιβολία γι’ αυτόν και τον επέλεξα ξανά. Ο Νέβεν προσφέρει δύναμη και σταθερότητα στην ομάδα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο ως αμυντικός χαφ όσο και ως εσωτερικός μέσος.

Ο Τζούρασεκ

Είναι ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του. Το σύστημα που του ταιριάζει είναι το 4-1-4-1 καθώς είναι αρκετά έξυπνος, ξέρει να κινείται στους χώρους και διακρίνεται για την ικανότητά του στο κράτημα της μπάλας αλλά και στην πρώτη πάσα. Για έναν ποδοσφαιριστή της δικής του θέσης είναι σημαντικό να έχει καλή πρώτη πάσα, ο Νέβεν έχει και τη σωστή πάσα. Εκτός των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του, ο Νέβεν είναι παίκτης ομάδας υπό την έννοια ότι δεν θα βάλει ποτέ τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Θα λειτουργήσει προς όφελος του συνόλου και είναι εξαιρετικός συμπαίκτης» συμπλήρωσε.

Ο Κροάτης προπονητής υποστήριξε ότι ο Τζούρασεκ είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος αφήνει την καρδιά του στο γήπεδο και ουδέποτε έδειξε τάσεις βεντετισμού. «Ο Νέβεν δεν ήταν ποτέ ο super star, πάντα όμως χρειαζόταν για να κερδίσει η ομάδα. Γιατί θα τρέξει πολύ στο γήπεδο, θα φροντίσει να καλύψει χώρους και να κάνει τη… βρώμικη δουλειά, θα κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και θα βοηθήσει την ομάδα του να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι ο Άρης έκανε εξαιρετική επιλογή γιατί πήρε έναν παίκτη ο οποίος παίζει με όλη του την καρδιά».

Η επιλογή του 25χρονου Κροάτη χαφ προφανέστατα φέρει την υπογραφή του Ρόμπερτ Παλίκουτσα. «Ο Άρης έκανε καλή επιλογή γιατί απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή με παραστάσεις και εμπειρία. Είναι μια λογική επιλογή του Ρόμπερτ Παλίκουτσα ο οποίος εξάλλου είναι γνωστός για τις γνώσεις του στην αγορά», σχολίασε ο Γιοβίτσεβιτς και αναφέρθηκε στις παραστάσεις του Τζούρασεκ. «Ο Νέβεν δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα προσαρμογής γιατί έχει δοκιμαστεί στο υψηλό επίπεδο. Αν δείτε τον δεύτερο αγώνα με τη Ρεν την περασμένη χρονιά με τη Σαχτάρ θα καταλάβετε. Θεωρώ ότι για τον Τζούρασεκ οι προκριματικοί αγώνες του Conference League θα είναι μια πρόκληση. Έχει υψηλό επίπεδο τεχνικής, την εμπειρία αλλά και την ικανότητα για να κάνει τη διαφορά στο κέντρο του Άρη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα