Tα ζητούμενα στο φιλικό, η μάχη στο ''9'' και το λάθος με τα διαρκείας

Tα ζητούμενα στο φιλικό, η μάχη στο ''9'' και το λάθος με τα διαρκείας

Tα ζητούμενα στο φιλικό, η μάχη στο ''9'' και το λάθος με τα διαρκείας

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βάζει στο πράσινο μίξερ της επικαιρότητας το αποψινό φιλικό με την Πετρολούλ, τους Ιωαννίδη-Σπόραρ αλλά και τα νέα διαρκείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Καλημέρα από την Αυστρία, εδώ όπου ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, αναμένοντας ακόμη τον ερχομό τουλάχιστον ενός στόπερ αλλά και την προσθήκη ενός κεντρικού μέσου και ενός δεξιού μπακ, ώστε να να παραταχθεί κόντρα στην Ντνίπρο όσο το δυνατόν πιο δυνατός, όσο το δυνατόν πιο ποιοτικός και ανταγωνιστικός.

To Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet

Σε αυτό το σημείωμα θα βάλουμε στο πράσινο μίξερ της επικαιρότητας τα όσα περιμένουμε να δούμε στο σημερινό φιλικό με την Πετρολούλ, την μεγάλη ''μάχη'' για την θέση του σέντερ φορ και θα σχολιάσουμε τις τιμές των διαρκείας για την σεζόν 2023/2024 που κυκλοφορούν από σήμερα.

Ταχύτητα, πίεση και Τζούρισιτς

Στις 19:00 απόψε το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δίνει το τρίτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους κόντρα στην Πετρολούλ από την Ρουμανία, η οποία πέρσι τερμάτισε 8η στη λίγκα της χώρας της και ξεκινά τις υποχρεώσεις της στις 16 Ιουλίου με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τι περιμένουμε να δούμε σε αυτό το ματς;

Όσα δούλεψε ο Σέρβος τεχνικός τις τελευταίες ημέρες στο Bad Erlach. Δηλαδή πιο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας τόσο στο build up όσο και στις άλλες δύο φάσεις της επίθεσης (progression & finishing) και μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο τόσο όταν προσπαθεί να ''χτίσει'' τις επιθέσεις του όσο και όταν το Τριφύλλι χάνει την μπάλα και επιχειρεί την άμεση επανάκτησή της.

Από κει και πέρα, ο Φίλιπ Τζούρισιτς θα πραγματοποιήσει το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Αποτελεί την πιο ''ηχηρή'' έως τώρα μεταγραφή του συλλόγου από άποψη ονόματος και βιογραφικού και θα πάρουμε μια γεύση από τον Σέρβο μέσο, ο οποίος στις προπονήσεις έχει ξεκινήσει καλά.

Η κατάσταση του Ιωαννίδη μεγαλώνει την μονομαχία στο ''9''

Κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν και έπειτα από τα καθοριστικά γκολ και τις ασίστ, ο Φώτης Ιωαννίδης κατάφερε να λογίζεται ως μία βασική λύση για την κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Στη προετοιμασία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πλέον η ''μονομαχία'' με τον Σπόραρ ξεκινά από το 50-50. Ο Έλληνας στράικερ έχει φοβερή ψυχολογία μετά την εξαιρετική περσινή χρονιά, την μονιμοποίηση στην Εθνική και το νέο του συμβόλαιο. Φαίνεται αυτό σε κάθε επαφή, σε κάθε τελείωμα, σε κάθε ενέργειά του. Η θεαματική πρόοδος του Φώτη αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο μαντάτο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που βλέπει πως και οι δύο του σέντερ φορ είναι πλέον αρκετά ''κοντά' 'και έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ ευχάριστο πονοκέφαλο.

Ένα ξεκάθαρο... αυτογκόλ με τα διαρκείας

Πάμε τώρα και στο θέμα με τα διαρκείας, τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα με τους περσινούς κατόχους να έχουν προτεραιότητα και τις τιμές να ανεβαίνουν κατακόρυφα, αγγίζοντας σε κάποιες θύρες μέχρι και το 80%! Είναι λογικές οι αντιδράσεις του κόσμου που από χθες το απόγευμα εκδηλώνει τα παράπονά του σε όποιον μπορεί. Μου ήρθαν αρκετά μηνύματα από φιλάθλους που ήταν εκεί στα πιο δύσκολα, που έπαιρναν διαρκείας και στήριζαν την ομάδα ακόμη και όταν εκείνη δεν βρισκόταν στα καλύτερά της. Τα διαρκείας που βγαίνουν στο υπόλοιπο γήπεδο πέρα από τα πέταλα (13&6-7), είναι ''χοντρικά'' 3.000, οπότε οι περισσότεροι από αυτούς τους 3.000, ήταν εκ των πλέον πιστών οπαδών του Παναθηναϊκού.

Να συμφωνήσουμε πως τα περσινά διαρκείας ήταν φτηνά. Να συμφωνήσουμε πως θα έπρεπε φέτος οι τιμές να αυξηθούν φέτος λόγω της Ευρώπης. Το κάνεις ένα 30%-40% με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομίλων μέσα και όλοι θα ήταν ικανοποιημένοι. Αυτό θα ήταν και το πιο δίκαιο.

Το να φτάνει η αύξηση στο 60, στο 70 και στο 80% χωρίς τα παιχνίδια των ομίλων σε ένα γήπεδο που δυστυχώς βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρειάζεται πολλές βελτιωτικές εργασίες (από τα καρεκλάκια και τα πλέξιγκλας μέχρι τις τουαλέτες) για να έρθει στα ίσια του και στην ανακοίνωση να βγαίνουν τιμές χωρίς το ΦΠΑ σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία, αυτό είναι... αυτογκόλ.

Γιατί χωρίς τα ματς των ομίλων μέσα και χωρίς κάποια ανακαίνιση στο γήπεδο, με το επιχείρημα ''πως πέρσι ήταν φτηνά'' τόσο μεγάλη αύξηση δεν μπορεί να σταθεί.

Κάθε ομάδα, κάθε ποδοσφαιρικός οργανισμός οφείλει να κοιτάζει τη τσέπη του γιατί στο τέλος της ημέρας δεν παύει να είναι μια εταιρία αλλά από την άλλη οφείλει να έχει ικανοποιημένους και τους ''πελάτες'' της που εν προκειμένω είναι οι οπαδοί, οφείλει να φέρνει τον κόσμο κοντά της και όχι να τον απομακρύνει.

Και αυτές οι τιμές, αυτή η πολιτική μόνο αρνητισμό και κακό σε αυτή την σχέση προκάλεσαν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.