Η κορυφή της επίθεσης εξελίσσεται σε γρίφο

Η κορυφή της επίθεσης εξελίσσεται σε γρίφο

Η κορυφή της επίθεσης εξελίσσεται σε γρίφο

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την κορυφή της επίθεσης του Άρη, μια υπόθεση η οποία εξελίσσεται σε γρίφο λόγω και της απροθυμίας του Άντρε Γκρέι στην προοπτική αποχώρησής του από την ομάδα.

Ρίχνοντας μια ματιά στο διαμορφωθέν ρόστερ του Άρη διαπιστώνεται η ποσοτική ενίσχυση της αμυντικής γραμμής και η αίσθηση ικανοποιητικού βαθμού ετοιμότητας ενόψει των αγώνων της προκριματικής φάσης του Conference League. Αντιθέτως η εικόνα είναι διαφορετική στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής αλλά και στην κορυφή της επίθεσης. Προφανώς η εξέλιξη της υπόθεσης του Λούις Πάλμα θα είναι καταλύτης τόσο ως προς το αγωνιστικό σχέδιο όσο και στην ψυχοσύνθεση του club και των υποστηρικτών του και ειδικά η ομάδα στην οποία θα παραχωρηθεί, αν τελικώς προχωρήσει (τώρα) η διαδικασία πώλησης του 23χρονου επιθετικού.

Προσωπικά, διατηρώ επιφυλάξεις απέναντι στα δεκάδες σενάρια που καθημερινά γράφονται στον Τύπο καθώς η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ήδη αποδείχθηκαν… φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες ανεξαρτήτως προέλευσης των μιντιακών οργανισμών από τους οποίους προήλθαν. Αντιθέτως, εκτιμώ ότι είναι ζήτημα βαρύνουσας σημασίας η επιλογή της χρονικής περιόδου πώλησης του παίκτη από το ίδιο το club υπό την έννοια ότι σε λίγες εβδομάδες θα εισέλθει στον ευρωπαϊκό στίβο με την προσδοκία διάκρισης αλλά και συμμετοχής σε ομίλους της Conference League που αποτελεί τον ασφαλέστερο – ίσως και μοναδικό – τρόπο βελτίωσης της οικονομικής θέσης της εταιρίας. Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλες τις ελληνικές ομάδες.

Η ενίσχυση των επιθετικών άκρων αλλά και της κορυφής της επίθεσης είναι μια διαδικασία η οποία απαιτείται να τρέξει εντός των επόμενων τριών-τεσσάρων ημερών παράλληλα με αυτή της προσθήκης τουλάχιστον ενός αμυντικού χαφ καθώς ο Σέικ Ντουκουρέ παραμένει μοναχός και ο Μπριάν Νταμπό (δικαιολογημένα) παροπλισμένος. Εστιάζοντας στην κορυφή της επίθεσης είναι φανερό πλέον ότι ο Άντρε Γκρέι δεν γοητεύεται από την ιδέα της αποχώρησης και απώλειας ενός ποσού της τάξεως των 1.8 εκατ. ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του. Λίγο πολύ, αυτή η εξέλιξη χαρακτηρίζεται αναμενόμενη, δείχνει επίσης ότι (μέχρι στιγμής) δεν βρήκε αυτό το ποσό στην (αγγλική) αγορά. Βέβαια, αν το club οφείλει να σεβαστεί την απόφασή του, ο ίδιος έχει την υποχρέωση της υποστήριξής της. Δεν το έκανε στο δεύτερο μισό της περασμένης χρονιάς όπου μάλλον εγκατέλειψε τον εαυτό του ή τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα οδήγησε η διαμόρφωση του σώματός του.

Η νοοτροπία κάθε παίκτη διαμορφώνεται και από το εργασιακό περιβάλλον του

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα έπρεπε να είχε δουλέψει και το ίδιο το club αλλά δεν το έκανε στο διάστημα της διακοπής του περσινού Πρωταθλήματος όταν αντί δουλειάς , έμφασης στην τακτική και κάλυψης του κενού που είχε δημιουργηθεί από την προετοιμασία του καλοκαιριού, αυτή πήγε διακοπές δύο εβδομάδων με συνέπεια να καταλάβει τη ζημιά που υπέστη όταν αγκομαχούσε να μπει στα Playoffs. Κακά τα ψέματα, οι συνθήκες του εργασιακού περιβάλλοντος διαμορφώνουν τον τρόπο σκέψης ενός εργαζόμενου. Όταν ο τελευταίος διαπιστώσει ότι λειτουργεί σ’ ένα ελλειμματικό οργανωτικά περιβάλλον και ασταθές σε επίπεδο αποφάσεων, μοιραία θα διαμορφωθεί και η δική του νοοτροπία. Μην κοιτάτε τον Βλάντιμιρ Νταρίντα γιατί πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις στον κανόνα.

Ο Γκρέι

Αντιθέτως, αν βρεθεί σ’ ένα περιβάλλον ευθύνης, ευκολότερα θα αντιληφθεί και τις δικές του. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου με βρίσκει κάθετα αντίθετο το πλάνο της προετοιμασίας μ’ ένα τετραήμερο τυπικής υποχρέωσης στο Ισραήλ, δύο ημέρες στη Βουλγαρία και τη διεξαγωγή του υπόλοιπου μέρους της προετοιμασίας στη Θεσσαλονίκη. Ο Παλίκουτσα το είχε προαναγγείλει τον περασμένο Μάρτη αλλά και τότε διαφώνησα μαζί του, στη face to face συζήτηση που είχε με όλους τους ρεπόρτερ του Άρη και δεν ήμουν ο μοναδικός. Άποψή μου είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ των παικτών χτίζονται κατά τη συνύπαρξή τους (για ένα διάστημα) και σε 24ωρη βάση και όχι με τις δύο ή τέσσερις ώρες προπόνησης όπου μετά από αυτές δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την καθημερινότητά τους. Φροντίζεις να έχεις το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό των παικτών στους οποίους θα στηριχθείς, πηγαίνεις σε κέντρο προετοιμασίας, προγραμματίζεις φιλικά παιχνίδια και ταυτόχρονα με τη δημιουργία συνθηκών που πρέπει να επικρατούν σε μια ομάδα, προετοιμάζεσαι για τους επίσημους αγώνες. Προσωπικά, αυτή την κανονικότητα έμαθα.

Αν ο Γκρέι έπαιρνε 300.000 ευρώ θα ήταν μια χαρά παίκτης

Η άποψή μου για τον Άντρε Γκρέι είναι ότι τα 600.000 ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του είναι υπερβολικά βάσει της αγωνιστικής προσφοράς του και ειδικά της άρνησης προσαρμογής του αγωνιστικού στιλ του σε αυτό του συνόλου. Προφανώς δεν θα γίνει ποτέ Αμπουμπακάρ Καμαρά, δεν θα εξαντλήσει ποτέ τις δυνάμεις για να πιέσει στην πρώτη μπάλα, οφείλει όμως να ακολουθήσει την τακτική της ομάδας του και να πάψει τη συνήθεια του… αφήνω το τρέξιμο για τους άλλους. Στην πραγματικότητα, αν ευστοχούσε στα δύο κρίσιμα πέναλτι που έχασε κι έκανε ακόμη 1-2 γκολ δεν θα μας πείραζε αυτό το lazy στιλ του. Ούτε που θα ασχολούμασταν με τα τρεξίματά του τα οποία θυμίζουν βρύση που έχει στερέψει. Αυτά γίνονται μόνο όταν λειτουργεί το κύτταρο του εγωισμού, δηλαδή, όταν χάνει ο ίδιος την μπάλα. Όταν δεν βγαίνει μια πάσα συμπαίκτη, ούτε καν…

Στο υποθετικό σενάριο αναπροσαρμογής του συμβολαίου του με χαμηλότερες οικονομικές απολαβές, προσωπικά δεν θα είχα παράπονο από τον Γκρέι των 13 γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη, προς το παρόν όμως αυτό το σενάριο μοιάζει ανέφικτο. Ωστόσο, ο Άρης έχει ανάγκη από έναν φορ ο οποίος θα υπηρετήσει το αγωνιστικό σχέδιό του. Εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα είναι… στο περίμενε για τον Ματέι Βίντρα νιώθοντας τη σιγουριά ότι θα αποκτήσει τον Τσέχο επιθετικό. Γνωρίζω ότι ο τελευταίος βρέθηκε σε συζητήσεις με τη Βικτόρια Πλζεν για τη μείωση των προσωπικών απολαβών του, ενδεχομένως να παίζεται δηλαδή ένα παιχνίδι υπομονής και να δοκιμάζονται οι αντοχές της κάθε πλευράς. Θυμίζω ότι ο Άρης πήρε από την Πλζεν τον Γιάκουμπ Μπράμπετς στα τέλη του Αυγούστου του 2021 όταν οι Τσέχοι αποκλείστηκαν από την Ευρώπη χάνοντας και την τελευταία ελπίδα εξυπηρέτησης των συμβολαίων που είχαν υπογράψει. Τότε οι «κίτρινοι» έκαναν το τέλειο «ριφιφί».

Ο Παλίκουτσα

Πρόσφατα, πάντως, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα επιχείρησε να βρει σημείο επαφής μ’ έναν άλλον επιθετικό ο οποίος κατάγεται από την Ευρώπη αλλά αγωνίζεται εκτός αυτής. Τον γνωρίζει από τη θητεία του στη Γερμανία. Τελικώς το άφησε. Δεν γνωρίζω αν αυτή η υπόθεση συνδέεται με την υπόθεση του Βίντρα, εικάζω όμως ότι σχετίζεται με τον Γκρέι. Θαρρώ ότι δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά η υπόθεση του 20χρονου ομογενή Θωμά Καστανάρα για τον οποίο, πληροφορίες από τη Γερμανία, επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον του Άρη. Ο Παλίκουτσα επέμενε στην περίπτωση του επιθετικού της Στουτγάρδης, πλέον όμως έχει αντιληφθεί ότι αυτή η υπόθεση είναι αδύνατο να τελεσφορήσει. Η ιδέα του ερχομού στην Ελλάδα δεν γεμίζει το μυαλό του Καστανάρα ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση στο πέλμα και θα επιστρέψει κατά τον Οκτώβρη. Η δε Στουτγάρδη δεν γοητεύεται με τη σκέψη του δανεισμού του, πολλώ δε μάλλον στην Ελλάδα. Κρίμα, θα είχε ενδιαφέρον αυτή η ιστορία. Αυτό το παιδί σημείωσε 26 γκολ σε 20 αγώνες με την U19 της γερμανικής ομάδας δείχνοντας ότι έχει προοπτική. Βέβαια, ακόμη κι αν ερχόταν θα ήταν 3η λύση. Πάντως, ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής δείχνει τρομερή γνώση της γερμανικής αγοράς δικαιώνοντας τον φίλο και συνάδελφο Γιώργο Βαβρίτσα από το Kicker ο οποίος τον περασμένο Φλεβάρη (μου) προέβλεψε συχνότερες τηλεφωνικές επικοινωνίες. Χαρά μου!

Υγ: Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα είχε εκθειάσει το ταλέντο του Κωνσταντίνου Χρυσόπουλου προαναγγέλλοντας την παροχή ευκαιριών στον νεαρό κεντρικό αμυντικό. Και πριν καλά-καλά ιδρώσει τη φανέλα, παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ. Το ποσό των 800.000 ευρώ για το 50% ενός παίκτη ο οποίος δεν έχει παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο δεν είναι μικρό. Εμείς ξέραμε όμως αυτό που ακούσαμε, ότι ο Χρυσόπουλος θα έπαιρνε ευκαιρίες στον Άρη.

Υγ1: Οι Πολωνοί γράφουν ότι δεν έχει κλείσει η υπόθεση του Λίντσεϊ Ροζ και ότι ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός παραμένει σε συζητήσεις με τον Άρη. Το Gazzetta έγραψε την αλήθεια. Τις συζητήσεις του παίκτη με τους «κίτρινους» καθώς θέλει να φύγει από την Πολωνία ενώ και η Λέγκια δεν τρελαίνεται να τον κρατήσει. Πρόβλημα είναι το συμβόλαιο του (500.000 ευρώ). Προφανώς το θέμα δεν έχει κλείσει. Εν αναμονή λοιπόν…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.