ΑΕΚ: Πώς έκλεισε η συμφωνία για Πινέδα, ξεπέρασε τα 6,5 εκατ. ευρώ το deal!

ΑΕΚ: Πώς έκλεισε η συμφωνία για Πινέδα, ξεπέρασε τα 6,5 εκατ. ευρώ το deal!

Ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ

bet365

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΑΕΚ και Θέλτα για τον Ορμπελίν Πινέδα, το ταξίδι του ατζέντη στην Ισπανία, οι αντιστάσεις του προέδρου της ισπανικής ομάδας, Κάρλος Μουρίνιο που κάμφθηκαν και το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της ΑΕΚ που έφτασε και ξεπέρασε τα 6,5 εκατ. ευρώ!

Με κάθε επισημότητα ο Ορμπελίν Πινέδα είναι παίκτης της ΑΕΚ καθώς νωρίς το πρωί του Σαββάτου η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτησή του με συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας ως το καλοκαίρι του 2027!

Για την επίτευξη του deal μεταξύ των δύο ομάδων και το συμβόλαιο του Πινέδα είχατε διαβάσει αργά το βράδυ της Παρασκευής στο ρεπορτάζ του Gazzetta, έπειτα από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις που είχαν ενταθεί τις τελευταίες ώρες.

Το deal της ΑΕΚ για την απόκτηση του Πινέδα από τη Θέλτα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Ένωσης καθώς έφτασε και ξεπέρασε τα 6,5 εκατ. ευρώ που χρειάστηκαν να δοθούν στον ισπανικό σύλλογο για την αγορά του «Μαγίτο», σύμφωνα με την ενημέρωση της Ένωσης.

Πώς όμως φτάσαμε στην οριστική συμφωνία; Κάτι τέτοιο δεν ήταν καθόλου εύκολο για μια ανοικτή διαπραγμάτευση η οποία ουσιαστικά είχε ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της σεζόν στην Πριμέρα Ντιβισιόν και τη σωτηρία της Θέλτα.

Εδώ και μία εβδομάδα η ΑΕΚ είχε μπει δυνατά στη μεταγραφική αυτή υπόθεση επιδιώκοντας την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του «Όρμπε», όπως είχατε ενημερωθεί από το Gazzetta, με τα μηνύματα να είναι αισιόδοξα.

Για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις είχε πετάξει για την Ισπανία άλλωστε και ο ατζέντης του Πινέδα, ο Μάριο Βιγιαρεάλ, ο οποίος μιλώντας στο Μεξικό είχε τονίσει τη μεγάλη επιθυμία του πελάτη του να παραμείνει στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα.

Οι επαφές με τη Θέλτα δεν ήταν εύκολες σε ένα σκληρό πόκερ μεταξύ των δύο πλευρών τα τελευταία 24ωρα. Μάλιστα πριν από τρεις μέρες ο πρόεδρος του συλλόγου του Βίγο, Κάρλος Μουρίνιο ήταν ανένδοτος καθώς δεν αποδεχόταν την πρόταση που είχε στα χέρια του.

Οι αντιστάσεις του όμως κάμφθηκαν. Η πλευρά της ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη προκειμένου να πετύχει το deal με σύμμαχο και τον Πινέδα που ήθελε να τελειώσει η μεταγραφή του στην Ένωση παραμένοντας κιτρινόμαυρος.

Τις τελευταίες 24 ώρες οι συζητήσεις μεταξύ της ΑΕΚ και της Θέλτα φούντωσαν για τα καλά. Η Θέλτα πιεζόταν να πουλήσει, όπως ήταν γνωστό, ως τις 30 Ιουνίου, και τελικώς το μεγάλο deal για τον Πινέδα έκλεισε οριστικά με τον 27χρονο Μεξικανό μέσο να υπογράφει για τέσσερα χρόνια ως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με την ολοκλήρωση της σεζόν είχε πει πως η ΑΕΚ θα κάνει αποφασιστικά την προσπάθειά της για να κρατήσει τον Πινέδα και αυτό που ήθελε τόσο το κλαμπ, όσο και ο Ματίας Αλμέιδα είναι πλέον γεγονός!

Μάλιστα με γνώμονα τη μεγάλη επιθυμία του Αλμέιδα να διατηρήσει τον Μεξικανό χαφ στο ρόστερ χειρίστηκε προσωπικά ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης τη μεταγραφική υπόθεση, ικανοποιώντας απόλυτα τα «θέλω» του «Πελάδο» με την ολοκλήρωση της σπουδαίας αυτής μεταγραφής.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα