Παναθηναϊκός: Πιο γρήγορος, πιο πιεστικός, πιο ποιοτικός

Παναθηναϊκός: Πιο γρήγορος, πιο πιεστικός, πιο ποιοτικός

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

bet365

Τα ζητούμενα της δουλειάς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Αυστρία για τον νέο Παναθηναϊκό, ο οποίος σε συνδυασμό με τις μεταγραφές φιλοδοξεί να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στη νέα αγωνιστική περίοδο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Ο Παναθηναϊκός βαδίζει στο δρόμο της ποδοσφαιρικής συνέπειας χάρη στη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να χαρίζει στο Τριφύλλι τις ευεργετικές συνέπειες της συνέχειας σε ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021 και μέχρι στιγμής εξελίσσεται, προοδεύει, κάνει μόνο βήματα μπροστά.

Ο έμπειρος τεχνικός θέλει να παραμείνει η ομάδα του στο ίδιο μονοπάτι, να συνεχίσει να κάνει μόνο βήματα μπροστά. Την πρώτη χρονιά ήταν το Κύπελλο και η επιστροφή στην Ευρώπη, την δεύτερη ήταν η διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι τέλους. Φέτος οι απαιτήσεις αυξήθηκαν, η ίδια η ομάδα ανέβασε τον πήχη εκεί που αρμόζει στην κανονικότητα του συλλόγου.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet

Οι ''πράσινοι'' στοχεύουν στον τίτλο και στην παρουσία τους σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου φυσικά το ζητούμενο είναι η διάκριση.

Η επίτευξη των στόχων, ειδικά όταν είναι τόσο υψηλοί, περνά μόνο μέσα από την βελτίωση. Ως προπονητής πρωταθλητισμού, ο Γιοβάνοβιτς το γνωρίζει άριστα αυτό και θέλει να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό καλύτερο σε σχέση με τον περσινό.

Για αυτό και δουλεύει καθημερινά σε τομείς, σε στοιχεία της ομάδας, όπου έχουν ως ζητούμενα το εξής: Να γίνει το σύνολο πιο γρήγορο με την μπάλα στα πόδια και πιο πιεστικό χωρίς αυτή. Ο Σέρβος προπονητής και το επιτελείο του δημιουργούν τους αυτοματισμούς, βάζουν στο μυαλό των παικτών τις ταχύτερες και σωστότερες επιλογές στο passing game αλλά και στις άμεσες αντιδράσεις όταν η μπάλα χάνεται, με στόχο την επανάκτησή της.

Ο Ιβάν θέλει να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό πιο γρήγορο και πιο πιεστικό, ακόμη πιο κυριαρχικό στα παιχνίδια του. Μέσα από την καθημερινή δουλειά στην Αυστρία και στο Κορωπί και σε συνδυασμό με τις μεταγραφές, το Τριφύλλι φιλοδοξεί να γίνει ακόμη πιο ποιοτικό.

Σε επίπεδο επιλογών και αν τις συγκρίνουμε με την προηγούμενη διετία, οι ''πράσινοι'' έχουν μια έτοιμη ομάδα, έναν βασικό κορμό αλλά και επιλογές στο rotation και αυτό που ψάχνουν είναι το upgrade. Η αναβάθμιση. Ο Μλαντένοβιτς κάνει ένα δυνατό δίδυμο με τον Χουάνκαρ στα αριστερά που δεν υπήρχε πέρσι, ο Τζούρισιτς μαζί με τον Μπερνάρντ στο ''10'' προσφέρουν δύο πολύ ποιοτικές επιλογές στον προπονητή-που επίσης δεν υπήρχαν πέρσι- και αυτό που απομένει για να συμπληρωθεί άρτια το παζλ του ρόστερ είναι η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, στο δεξί μπακ και στο ''8''.

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει καθυστερήσει. Τόσο στο να φέρει έναν τουλάχιστον στόπερ στην Αυστρία(μόνο Σένκεφελντ και Μάγκνουσον υπάρχουν στο ρόστερ ως πρώτες επιλογές) όσο και να βάλει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητά στον άξονα του. Ούτε δεξιός μπακ έχει αποκτηθεί. Και όσο αργεί να κλείσει τα κενά τόσο θα μειώνει τις πιθανότητες τα νέα πρόσωπα να έχουν ένα καλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει των παιχνιδιών με την Ντνίπρο.

Ομάδα για να παίξει αυτά τα παιχνίδια με τους Ουκρανούς έχει και μάλιστα καλή ο Παναθηναϊκός. Το θέμα είναι να μεγαλώσει τις πιθανότητές του, να αυξήσει τις λύσεις του, να είναι ακόμη πιο δυνατός για τις αναμετρήσεις που κρίνουν την μισή σεζόν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα