Μαρινάκης: «Η χρονιά που πέρασε δεν είναι όσο τραγική παρουσιάζουν, φέραμε ίσως τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή»

Μαρινάκης: «Η χρονιά που πέρασε δεν είναι όσο τραγική παρουσιάζουν, φέραμε ίσως τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή»

Μαρινάκης

bet365

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης παρουσίασε τους Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ, τονίζοντας ότι η χρονιά που πέρασε δεν ήταν τόσο τραγική όσο παρουσιάζεται. Παράλληλα, τόνισε στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει σήψη.

Σήμερα το μεσημέρι, παρουσιάστηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ υπό την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ισχυρός άντρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ εξήρε το έργο και το βιογραφικό του νέου αθλητικού διευθυντή της ομάδας, ενώ στάθηκε στις φιλοδοξίες του Μαρτίνεθ.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε:

«Να έχουμε μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Είναι η καλύτερη στιγμή σήμερα. Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω τη χρονιά που πέρασε. Η προσωπική μου άποψη δεν είναι όσο τραγική την παρουσιάζουν. Για αυτό φέραμε ίσως τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή με επιτυχία σε μεγάλες ομάδες και με Πρωτάθλημα με τη Μονακό. Με επιτυχίες τεράστιες και με παίκτες».

Στη συνέχεια, σχολίασε, όσον αφορά στον προπονητή:

«Φέραμε και έναν προπονητή επιπέδου Πριμέρα. Νέος προπονητής που διψάει για επιτυχίες. Εμπιστεύθηκα τον Αντόνιο στην επιλογή του. Ξέρει πολύ καλά που ήρθε. Θέλουμε επίθεση, επίθεση, επίθεση. Μία ομάδα να πρεσάρει και να κερδίζει και χαιρόμαστε το θέαμα και τους παίκτες μας. Όλα αυτά δεν είναι εύκολα και χρειάζονται χρόνο. Να είστε σίγουροι πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν δουλέψει σκληρά και μπορούν να πετύχουν τους στόχους. Και τη διάθεση έχουν. Είχα αποφασίσει να μιλήσουμε σε μία συνέντευξη Τύπου με όλους και να ρωτήσετε ότι θέλετε και γενικά τι γίνεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν ομάδα και σαν χώρα. Ίσως σήμερα να μην είναι η κατάλληλη μέρα λόγω της παρουσίασης αλλά ορισμένες ερωτήσεις θα είμαστε εκεί να απαντήσουμε».

«Γι' αυτό ο Μητσοτάκης ζήτησε την Ολιστική Μελέτη»

Σε ερώτηση για το πώς ανέχεται τη λάσπη που δέχεται, απάντησε:

«Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να τα ανέχεσαι και να συζητάς. Σε μία κοινωνία έχεις ανθρώπους που προσφέρουν ή δεν προσφέρουν ή κλέβουν ή σκοτώνουν. Προσπαθούμε να βρούμε μία άκρη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και θα το ήθελα σε πιο καλό επίπεδο. Από το 2010 προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις πρώτα απ' όλα η ομάδα να ενισχυθεί, να φτιαχτούν σωστά οι υποδομές και μία επιλογή συνεργατών γύρω από την ομάδα. Να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Για την καταξίωση σε όλα τα επίπεδα. Η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο. Βρεθήκαμε σε υψηλότερο επίπεδο. Κάναμε προσπάθειες που έμειναν στην ιστορία.

Προπονητές που έκαναν μετά τεράστιες καριέρες. Επίσης παίκτες να πηγαίνουν πολύ καλά αλλά και στελέχη που εργάστηκαν στον Ολυμπιακό να διαπρέπουν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτό. Αυτό είναι η πιο μεγάλη απόδειξη. Θεωρώ πως υπάρχει μία σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βλέπουν όλοι και το είδε και πριν μερικά χρόνια ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό ζήτησε την Ολιστική Μελέτη. Ήταν ένα μνημόνιο θέλετε να το πούμε. Αυτή τη μελέτη η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της αλλά δεν έχει εφαρμοστεί έως τώρα».

«Φέτος, θέλουμε μία ομάδα που θα νικά και τη διαιτησία»

«Εδώ έχουμε αρχιδιαιτητή τον κ. Μάνταλο ενώ μιλά η Ολιστική Μελέτη. Οι επαγγελματικές ομάδες δεν ορίζουν τις τύχες τους αλλά η ΕΠΟ άρα κοροϊδευόμαστε. Εδώ η επαγγελματική διαιτησία παρότι είναι Νόμος δεν εφαρμόζεται. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Ο ρόλος μου δεν είναι να παραπονιέμαι. Εμείς είμαστε νικητές. Παρότι η χρονιά 22-23 οι μισθοί ήταν οι ψηλότεροι στην ιστορία του συλλόγου. Είχαμε 40 εκατ. ευρώ έξοδα για παίκτες - προπονητές και ήταν από τις χειρότερες κατατάξεις. Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ομάδα που να κερδίζει διαιτησία και παρασκήνιο. Εάν η διαιτησία ήταν 50-50 θα είχαμε πάρει πρωτάθλημα. Επίσης έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο για τα εγκλήματα και σε βάρος μας και σε άλλες ομάδες. Άρα φέτος η δουλειά μας είναι πιο δύσκολη γιατί θέλουμε μία ομάδα που θα νικά και τη διαιτησία. Θα το προσπαθήσουμε και ξέρετε πως είμαστε νικητές. Υπάρχει η αύρα του νικητή».

Αφού αναφέρθηκε στο ότι οι επιφανείς Ολυμπιακοί, μπορούν να μπουν στην ΠΑΕ ή στον Ερασιτέχνη, είπε:

«Ο κ. Κορδόν είναι ότι πιο καλό και καταξιωμένο και ακριβό έχει έρθει στη χώρα. Φέρνεις ανθρώπους που είναι αυτή η δουλειά τους. Η επιλογή τους είναι να κάνουμε μεταγραφές παικτών από 20 έως 25 και να πλαισιωθούν από άλλους 2-3 με εμπειρία με Πρωταθλήματα και να είναι πρωταγωνιστές. Να φτιάξουμε μία ομάδα με ταλέντο και εμπειρία».

Για τα 100 χρόνια: «Τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού. Ναι έχουμε ξεκινήσει. Οι συνεργάτες μας θα ετοιμάσουν εκδηλώσεις αλλά και ντοκιμαντέρ. Έχουν γράψει ιστορία από τις εκδηλώσεις που έχουν κάνει. Να περιμένετε να δείτε μεγάλα πράγματα για τη χρυσή ιστορία αυτού του συλλόγου».

«Εγώ μπορεί να αντέχω κακοπροαίρετη κριτική, ψεματα και τέρατα»

Για το αν έκανε δεύτερες σκέψεις για να συνεχίσει το έργο του, από τις κριτικές που του γίνονται: «Ο χαρακτήρας μου μου επιτρέπει να έχω εκρήξεις και εκεί τελειώνει μία μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευση. Έχεις τις εφεδρείες μέσα σου. Έχουμε δει πολλά σε αυτή τη χώρα. Άνθρωποι που έχουν κάνει καριέρα με το να απειλούν. Κρατικοδίαιτοι που αρμέγουν το κράτος. Είμαι περήφανος γιατί δεν με έχει βοηθήσει και κανένα κράτος και ότι έχω κάνει το έχω κάνει εγώ με μεγάλα deals και ξεκάθαρα. Στη χώρα μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο καθένας θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Να δουλεύει σκληρά. Η κριτική ναι αλλά να είναι καλοπροαίρετη. Ο Ολυμπιακός είναι πιο οργανωμένος από κάθε άλλη ελληνική ομάδα και 10 χρόνια μπροστά. Εγώ θα σας πω 4 παίκτες που πουλήθηκαν με 50 εκατ. Ο Ρέτσος, ο Τσιμίκας, ο Φετφατζίδης και ο Νικολάου. Θα ήμουν ευτυχής εάν το κάνουν και άλλοι αυτό. Εγώ κοιτάω τη δουλειά μου και προστατεύω τους συνεργάτες μου. Εγώ μπορεί να αντέχω κακοπροαίρετη κριτική, ψεματα και τέρατα. Καλό θα είναι να κοιτάμε την ομάδα μας, τη δουλειά μας και την κοινωνία. Ο Ολυμπιακός κάνει πράγματα για την κοινωνία και για τον Πειραιά. Είναι εδώ και ο κ. Μώραλης.

Πρέπει η κοινωνία να βοηθηθεί. Να μην μας χαλάνε το μυαλό όλα αυτά. Υπάρχει μία αναρχία στα social media που λες εδώ ο άνθρωπος θέλει στήριξη. Και ψυχολογική. Εγώ το έχω συνηθίσει και το αντέχω όλο αυτό».

«Εάν δεν δοθούν χρήματα από την Περιφέρεια, θα φτιάξουμε εμείς το κολυμβητήριο»

«Πρώτον στο Καραϊσκάκη θα δούμε 16 Αυγούστου το Σούπερ Καπ με Σεβίλλη και Σίτι. Θα δείτε ότι φτιάχνουμε στο Καραϊσκάκη. Ότι φτιάχνουμε εμείς είναι από την τσέπη μας. Ούτε από την Περιφέρεια ούτε από το Δημόσιο. Έχουν δρομολογηθεί εργασίες για το Καραϊσκάκη που θα συνεχιστούν μετά τις 16 Αυγούστου. Για το κολυμβητήριο υπάρχει κάποιος χώρος. Εάν από την Περιφέρεια δεν δοθούν χρήματα το κολυμβητήριο θα το φτιάξουμε εμείς και θα είναι μία δωρεά για όλον τον Πειραιά. Εάν δείτε όλους τους τίτλους των ομάδων βόλεϊ και πόλο θα έπρεπε να έχουν δικό τους γήπεδο. Όταν είναι κάτι ξεκάθαρο χωροταξικά θα το κάνουμε εμείς.

Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι ηρεμία. Να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ. Μία περίοδος προσαρμογής θα υπάρξει. Να είμαστε κοντά να τη στηρίξουμε. Χρειάζεται στήριξη απ' όλους μας. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Χρειάζεται και χρόνος αλλά και στήριξη
».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα