Ο Βαλεντίνο Φατόρε έρχεται στον Άρη έχοντας το... άστρο του θρυλικού παππού του (vids)

αρης

bet365

Το Gazzetta κάνει αναδρομή στο παρελθόν του Βαλεντίνο Φατόρε, ο οποίος μετά από 15 χρόνια στις ακαδημίες της Σεβίλλης και την εκπλήρωση του ονείρου του παππού του, είναι έτοιμος για την νέα πρόκληση στον Άρη.

Αν κοιτάξεις σε μία από τις γωνίες του «Ramon Sánchez Pizjuán» τότε θα δει μία ανθρώπινη φιγούρα με πόδι... κανόνι που εκτοξεύει μία μπάλα και πάνω τη φράση «Curva Scotta».

Η εικόνα βρίσκεται μπροστά στα μάτια του Βαλεντίνο Φατόρε και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ξανά και ξανά ότι δεν εκπροσωπεί απλώς ένα βαρύ όνομα αλλά το... κουβαλάει και μέσα στα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Έκτορ Σκότα για τον οποίο αναφέρεται το πανό, είναι ο παππούς του που έγραψε ιστορία με την ομάδα της Ανδαλουσίας στην περίοδο 1976-80.

Τώρα ο εγγονός του έχει πάρει τα σκήπτρα κάνοντας τα πρώτα του βήματα από τα μικρά τμήματα των Σεβιγιάνων, φτάνοντας στην πρώτη ομάδα αλλά και στο περιβραχιόνιο με τη θυγατρική προτού ο Άρης του ανοίξει την πόρτα προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το Gazzetta ξεδιπλώνει το κουβάρι της ζωής του και σας παρουσιάζει την ιδιαίτερη σχέση με τον παππού του, η εμπιστοσύνη του Μόντσι και η φανέλα του που στέκεται ανάμεσα στου παππού του και του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο «Ελ Γκρίνγκο» της Ανδαλουσίας...

Ταπεραμέντο από Λατινική Αμερική, όψη που σε έκανε να καταλάβεις ότι δύσκολα θα τον σταματήσεις και ένας δαιμονιώδης εξτρέμ με... αύρα από Αργεντινή. Ο Έκτορ Σκότα είναι ένα όνομα που κατάφερε να μείνει στην ιστορία της Σεβίλλης παρότι έπαιξε για μόλις τέσσερα χρόνια, τα οποία ήταν και τα μοναδικά του στην Ευρώπη, μετρώντας 53 γκολ σε 101 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Με βιογραφικό που έχει μέσα ομάδες όπως Σαν Λορέντσο, Μπόκα Τζούνιορς και Γκρέμιο, ο Σκότα έβαλε στο παλμάρε του ένα πρωτάθλημα Αργεντινής αλλά και το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Αργεντινής για το 1975. Εκείνη τη σεζόν είχε πετύχει συνολικά 48 γκολ μέσα στη σεζόν (!) σπάζοντας το ρεκόρ του Αρσένιο Ερίκο στο πρωτάθλημα.

Από δύο χρόνων στην Ισπανία και η πόρτα της Σεβίλλης

Ήταν 10 Αυγούστου του 2001 όταν ο 51χρονος Έκτορ Σκότα πήρε στην αγκαλιά του τον εγγονό του, τον μικρό Βαλεντίνο Φατόρε. Ένα παιδί που έμελλε να εξελιχθεί σε αυτό που πάντα ονειρευόταν ο παππούς του... Να αγωνιστεί με τη φανέλα που ο ίδιος έγραψε ιστορία τη δεκαετία του '70.

Ο μικρός Βαλεντίνο γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής αλλά σε ηλικία μόλις 2 ετών μετακόμισε μόνιμα για την Ισπανία και συγκεκριμένα για την Ανδαλουσία. Στην πόλη όπου ο Σκότα έκανε απίθανα πράγματα με τη φανέλα της Σεβίλλης.

Σε αυτή την ομάδα έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα όταν βρέθηκε από νεαρή ηλικία στο προπονητικό κέντρο των ακαδημιών και δεν έφυγε ποτέ ξανά από εκεί. Το όνειρο του παππού του είχε μετατραπεί και σε προσωπικό στόχο του εγγονού.

Το ντεμπούτο που εκπλήρωσε το όνειρο του παππού του!

Η εξέλιξη του νεαρού ποδοσφαιριστή ήταν τεράστια. Κατάφερε να μεταπηδήσει γρήγορα σε κάθε κλιμάκια των ακαδημιών, φτάνοντας μέχρι την πόρτα της πρώτης ομάδας. Ουκ ολίγες φορές βρέθηκε σε αποστολές τόσο σε Ισπανία όσο και Ευρώπη ωστόσο τη μία και μοναδική συμμετοχή, τη σημείωσε στις 21 Δεκεμβρίου του 2021.

Η Σεβίλλη φιλοξένησε την Μπαρτσελόνα και λίγα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Λούκας Οκάμπος άφησε τη θέση του στον 20χρονο Φατόρε. Η ιστορία της ομάδας βρίσκεται σε μία διαδικασία «σύνδεσης» μεταξύ του θρύλου από το παρελθόν και του πολλά υποσχόμενου από το παρόν.

«Ελπίζω ο Θεός να μου δώσει υγεία για να δω τον εγγονό μου να παίζει μια μέρα για τη Σεβίλλη» ήταν η φράση του Έκτορ Σκότα. Ένας άνθρωπος που έχει περάσει τόσα στην καριέρα του και έχει ζήσει αξιοζήλευτες στιγμές, ήταν ανυπόμονος να καμαρώσει τον γιο του στα εδάφη που εκείνος έγραψε ιστορία.

Η αδυναμία του Μόντσι και το περιβραχιόνιο στη Β' ομάδα!

Δεν είναι μυστικό ότι ο Φατόρε ήταν ένα παιδί που είχε συλλέξει αρκετά φώτα πάνω του λόγω των ικανοτήτων και όχι του ονόματός του. Το ταλέντο του ως φουλ μπακ με την εξαιρετική τεχνική κατάρτιση αλλά και την άριστη φυσική κατάσταση που είχε, έκαναν τους ανθρώπους της Σεβίλλης να ανανεώσουν το συμβόλαιό του.

Πρώτος από όλους (όπως αναφέρουν οι Ισπανοί), ήταν ο Μόντσι που ζήτησε την παραμονή του νεαρού ποδοσφαιριστή και στην φωτογράφιση που έγινε για την επέκταση της συνεργασίας το 2021 (για το καλοκαίρι του 2023), ήταν δίπλα του.

Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του μεταφράστηκε και στη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης όπου τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί τον μόνιμο αρχηγό της αλλά και εκ των πρωταγωνιστών σε κάθε σεζόν. Το 2021/22 σημείωσε δύο γκολ και μία ασίστ σε 30 ματς ενώ πέρσι είχε 33 παιχνίδια με απολογισμό πέντε τέρματα και δύο ασίστ.

Η στιγμή για το επόμενο βήμα με τις ευλογίες του «μεγάλου» Σκότα...

Έπειτα από συνολικά 15 χρόνια δίπλα σε εξαιρετικούς προπονητές και σε μία ακαδημία που έχει βγάλει αρκετά αστέρια στο ισπανικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο Φατόρε είδε το συμβόλαιο του να εκπνέει και πλέον να είναι ελεύθερος να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς στη θέση του στην πρώτη ομάδα βρίσκεται ο πρωταθλητής κόσμου με την Αργεντινή, Γκονζάλο Μοντιέλ (έβαλε και το νικητήριο πέναλτι σε τελικό Μουντιάλ και Europa League) και ο 37χρονος Χέσους Νάβας.

Ένα βήμα που δεν θέλει να είναι παρόμοιο με το επίπεδο που αγωνιζόταν στη Σεβίλλη με τη δεύτερη ομάδα αλλά να δοκιμάσει τον εαυτό σε πρώτη κατηγορία και η Ελλάδα είναι ο προορισμός που θεωρεί κατάλληλος για να το κάνει.

Ο Άρης από την πλευρά του, φέρνει έναν ποδοσφαιριστή που στο... αίμα του κυλάει η μέθοδος της Σεβίλλης. Ένας εξτρέμ που σιγά-σιγά γύρισε σε μπακ που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλη τη δεξιά πλευρά και έφτασε μέχρι και τον ρόλο στόπερ να έχει σε ορισμένα παιχνίδια κάνοντας αρκετά καλές εμφανίσεις.

@Photo credits: Προσωπικά social media του Βαλεντίνο Φατόρε

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα