Έχει και νεανικό αίμα ο Ολυμπιακός…

Έχει και νεανικό αίμα ο Ολυμπιακός…

Έχει και νεανικό αίμα ο Ολυμπιακός…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο Gazzetta μία ενδοσκόπηση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, βρίσκοντας νεανικό αίμα.

Είναι αλήθεια ότι στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού υπήρξε υπερβολή στην παρουσία μεγάλων σε ηλικία ποδοσφαιριστών.

Μιλάμε για 14 (!) παίκτες, τους Βαλμπουενά (38), Ελ Αράμπι (36), Μαρτσέλο (35), Παπασταθόπουλο (35), Πασχαλάκη (34), Βατσλίκ (34), Κρίστινσον (34), Εμβιλά (33), αλλά και τους Μπακαμπού (32), Χάμες (32), Γκάρυ (32), Ρόντινεϊ (31), Κασάμι (31), Βρσάλικο (31).

Λογικό είναι ενόψει της νέας σεζόν να επιδιώξει ο Ολυμπιακός να ρίξει πολύ το μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ του-άλλωστε, ήδη έχουν φύγει οι Μαρτσέλο, Βατσλίκ, Χάμες, Βρσάλικο και δεν έχουν ανανεωθεί τα συμβόλαια των Βαλμπουενά, Παπασταθόπουλου, Κρίστινσον, Εμβιλά, Κασάμι. Ούτε του Μπακαμπού, έστω κι αν αυτός είναι ξεχωριστή περίπτωση.

Από την άλλη, μπορούμε να παρατηρήσουμε κοιτώντας το ρόστερ του, ότι ο Ολυμπιακός έχει και νεανικό αίμα. Παίκτες που, οι περισσότεροι, ήδη τον έχουν βοηθήσει και προφανώς μπορούν να τον βοηθήσουν και παραπάνω.

Ο Τζολάκης ακόμη δεν είναι 21 ετών κι έχει 31 παιχνίδια στα πόδια του-και γίνεται όλο και πιο πειστικός.

Ο Ντόη κι αυτός δεν είναι καν 21 κι έπαιξε φέτος σε 27 αγώνες, με τον Ολυμπιακό να έχει μία ήττα σε αυτούς τους 27 αγώνες!

Ο Σουρλής μπορεί φέτος να χάθηκε με τον δανεισμό του στην Ολλανδία, αλλά κι αυτός δεν είναι ακόμη 21 ετών και τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε 15 φορές στον Ολυμπιακό.

Ο Κίτσος στα 20 χρόνια του έχει παίξει πέρυσι οκτώ παιχνίδια με την πρώτη ομάδα και φέτος πήρε 32 παιχνίδια στην κυπέλλούχο Ομόνοια (τρία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ).

Κίτσος

Ο Αγκιμπού στα 22 του είχε 51 παιχνίδια στον προηγούμενο ενάμιση χρόνο στον Ολυμπιακό και στο τελευταίο τετράμηνο έπαιξε δανεικός στον Ατρόμητο με 12 συμμετοχές και τρία γκολ.

Ο Φαντιγκά, κι αυτός στα 22 του, έπαιξε πέρυσι εφτά παιχνίδια στον Ολυμπιακό και φέτος ως δανεικός στον Ιωνικό πήρε άλλα 29 παιχνίδια, με ένα γκολ και μία ασίστ.

Ο Ραμόν, ένας άλλος 22χρονος, ήρθε το Γενάρη από την Βραζιλία και πρόλαβε κι έπαιξε εννιά παιχνίδια στα «ερυθρόλευκα».

Ο Κεϊτά στα 20 του είναι πολύ άτυχος καθώς με τον ερχομό του από τη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δύο επεμβάσεις, αλλά πλέον άρχισε και στέκεται πάλι στα πόδια του.

Κι ο Λάιντνερ, στα 21 του, στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό στους χιαστούς, ενώ είχε παίξει δανεικός από τον Ιανουάριο στην Αούστρια, με ένα γκολ και μία ασίστ.

Καμία έκπληξη αν δούμε τους περισσότερους από αυτούς στο ρόστερ του Ολυμπιακού στη νέα σεζόν. Κι ο Ολυμπιακός, όπως και κάθε ομάδα, πρέπει να έχει και νεανικό αίμα, ειδικά ελληνικό (οι τέσσερις από αυτούς είναι Ελληνόπουλα).

a

Από εκεί και πέρα, ο Κορδόν με τον Ανιγκό και τον Ιμπαγάσα θα δουν ποια παιδιά μπορεί να προωθηθούν από τον Ολυμπιακό Β. Εκεί υπάρχουν ο 20χρονος επιθετικός Αλγκασίμ, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός Λιάτσος, ο 19χρονος στόπερ Καλογερόπουλος, ο 20χρονος αριστερός μπακ Αποστολόπουλος, οι 22χρονοι Νίκολιτς (δεξί μπακ), Μπαγκαλιάνης (στόπερ), Νταμπό (κεντρικός χαφ, που πήρε οκτώ παιχνίδια στο Λεβαδειακό από το Γενάρη, ως δανεικός), Βλαχομήτρος (σέντερ φορ). Και φυσικά ο 21χρονος κυνηγός Πινακάς, για τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε δώσει πολλά λεφτά στη Λάρισα. Ούτε τους πήραν τα χρόνια τους Κωστή (23) και Μαρίνο (23). Ο δε 20χρονος Παπαδούδης είναι ήδη ο Νο 4 γκολκίπερ της πρώτης ομάδας, ενώ έχει κλείσει ο 18χρονος χαφ του ΠΑΣ, ο Λώλης.

Και ας έχουμε υπόψιν μας και την ομάδα πρωταθλήτρια φέτος Κ19, με τον Ανιγκό να δηλώνει ότι ο μέσος Μουζακίτης (ούτε 17) κι ο επιθετικός Κωστούλας (16) θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Φρέσκο αίμα, κι ελληνικό!

Άσχετο: μην νομίζετε ότι ο Κορδόν επειδή δεν έχει κλείσει προπονητή, δεν ψάχνει παίκτες. Φτιάχνει τη λίστα του και θα του έχει έτοιμα αρκετά ονόματα, σε όλες τις θέσεις. Θα με θυμηθείτε γι΄ αυτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.