Άρης: Ο Ιτούρμπε έγινε 30 και οι Ιταλοί θυμήθηκαν την παραίτηση Κόντε από τη Γιουβέντους

Άρης: Ο Ιτούρμπε έγινε 30 και οι Ιταλοί θυμήθηκαν την παραίτηση Κόντε από τη Γιουβέντους

Ο Ιτούρμπε

bet365

Τα 30α γενέθλια του Χουάν Ιτούρμπε ανέσυραν μια παλιά – και μάλλον αξέχαστη – ιστορία καθώς οι Ιταλοί ευχήθηκαν στον Παραγουανό επιθετικό υπενθυμίζοντας όμως ότι ήταν ο βασικός λόγος της αποχώρησης του Αντόνιο Κόντε από την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους.

Ο Χουάν Ιτούρμπε βρίσκεται στην πατρίδα του και κρίνοντας από τα διαδοχικά post του στα social media ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα εκγύμνασης παράλληλα της αναζήτησης του επόμενου σταθμού στην καριέρα του έπειτα από μια διετία στον Άρη. Η αλήθεια είναι ότι αυτή εξελίχθηκε αντιστρόφως των προσδοκιών καθώς επενδύθηκε ένα ποσό άνω του 1.000.000 ευρώ ελπίζοντας στην αγωνιστική ανάκαμψη του ποδοσφαιριστή αλλά η πορεία του τελευταίου είχε μεταπτώσεις. Αναμφίβολα δεν ανταποκρίθηκε σ’ αυτά που είχαν φανταστεί οι Θεσσαλονικείς κι έτσι με τη λήξη του διετούς συμβολαίου δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση για την ανανέωσή του.

Χθες (4/6) ο Ιτούρμπε γιόρτασε τα 30α γενέθλιά του μαζί με φίλους και μέλη της οικογένειάς του και δέχθηκε ευχές από όλες τις ομάδες από τις οποίες πέρασε, στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει τον επαγγελματισμό του αλλά και τις σχέσεις που ανέπτυξε στη διάρκεια της καριέρας του. Ιστοσελίδες που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Βερόνα έγραψαν για τον Παραγουανό αρτίστα καθώς αυτή ήταν η πρώτη ομάδα του στην Ιταλία και μάλιστα είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακή σεζόν.

Ο Ιτούρμπε

Άλλες ιστοσελίδες θυμήθηκαν τη μεταγραφή του από τη Βερόνα στη Ρόμα και κυρίως ότι ήταν ο λόγος της παραίτησης του Αντόνιο Κόντε από την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για την αφορμή τερματισμού μιας προβληματικής σχέσης.

Για την ακρίβεια, έπειτα από την εντυπωσιακή χρονιά του στη Βερόνα, η Αντόνιο Κόντε ήθελε τον Ιτούρμπε στη «Μεγάλη Κυρία» όσο κανέναν άλλον παίκτη. Ξαφνικά, ο τότε 21χρονος winger βρέθηκε στη μέση ενός σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ των ισχυρών ομάδων της Ιταλίας και προϊόντος του χρόνου απέμειναν η Γιουβέντους και η Ρόμα. «Προσωπικά, δεν γνώριζα ότι είχαν σκοπό να με πουλήσουν. Δεν μου το είχαν πει. Και μια μέρα διαπίστωσα ότι με ήθελαν αρκετές ομάδες. Εκείνη την εποχή δεν ήθελα να φύγω από τη Βερόνα», είχε πει ο Ιτούρμπε μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Ο Αντόνιο Κόντε τοποθέτησε τον Παραγουανό στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του και η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή θεωρούταν δεδομένη η μετακίνησή του στη Γιουβέντους. Όλα ανατράπηκαν όταν η Ρόμα ανακοίνωσε την απόκτησή του έπειτα από επένδυση 22 εκατ. ευρώ. «Εκείνη την ημέρα έσταξε η σταγόνα που έσπασε την πλάτη της καμήλας», γράφουν οι Ιταλοί καθώς ο Κόντε εξοργίστηκε από την απώλεια του βασικού μεταγραφικού στόχου του κι ενδεχομένως να έκρινε ότι εκείνη η ήττα δεν ήρθε τυχαία. Τέσσερις ημέρες αργότερα υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους. Βέβαια, έναν μήνα αργότερα ανέλαβε τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ο Ιτούρμπε

Κι έτσι η Γιουβέντους βυθίστηκε πιο βαθιά στο καθεστώς κρίσης εν αντιθέσει με τη Ρόμα η οποία έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. «Όταν τον αποκτήσαμε, επικράτησε κλίμα απόλυτης ευφορίας γιατί είχε κάνει εξαιρετική σεζόν στη Βερόνα. Τον ήθελα έντονα η Γιουβέντους προσωπικά ήθελα να κάνω τους οπαδούς της Ρόμα να νιώσουν περήφανοι», παραδέχθηκε χρονιά ο τότε αθλητικός διευθυντής της Ρόμα, Βάλτερ Σαμπατίνι. Με τη φανέλα των Ρωμαίων, ο Χουάν Ιτούρμπε δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά καθώς ο απολογισμός των πέντε γκολ και τεσσάρων ασίστ σε σύνολο 68 αγώνων δεν ήταν αυτό που είχαν φανταστεί οι επιτελείς της ομάδας, αν και είχε ξεκινήσει με γκολ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Champions League.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η κακή διαχείριση ενός τραυματισμού. Στις 31 Ιανουαρίου 2015 ο Ιτούρμπε τραυματίστηκε στο γόνατο στη διάρκεια του αγώνα με την Έμπολι. Αρκετά χρόνια μετά, ο Βάλτερ Σαμπατίνι παραδέχθηκε ότι… «ο Ιτούρμπε είναι ένα ανεξήγητο μυστήριο. Είχε ένα πρόβλημα το οποίο αποφασίσαμε να το κρατήσουμε κρυφό. Ξεκίνησε δυνατά στη Ρόμα αλλά στη συνέχεια πιθανόν να σχίστηκε ο χιαστός του (σ. σ. ο τραυματισμός στο γόνατο στον αγώνα με την Έμπολι) τον οποίον αποφασίσαμε να μην χειρουργήσουμε επιλέγοντας τη συντηρητική θεραπεία. Από τότε, δεν ήταν ο ίδιος παίκτης».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα