Ο χειρότερος κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό είναι το «άγνωστο»

Ο χειρότερος κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό είναι το «άγνωστο»

Ο χειρότερος κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό είναι το «άγνωστο»

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τον Παναθηναϊκό από την προσδοκία για μία καλύτερη σεζόν και την ανησυχία για το ενδεχόμενο «ταβάνι» τη χρονιά που μας πέρασε.

Ήταν 21 Αυγούστου του 2022, όταν ξεκινούσε ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωνε πως στόχος του Παναθηναϊκού ήταν η κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, ώστε να αγωνιστεί ξανά στο Champions League. Εντελώς κυνικά... στόχος επετεύχθη για το «τριφύλλι», όμως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τη φετινή σεζόν, σε όλο τον οργανισμό έμεινε η πίκρα για την απώλεια του τίτλου. Ενός τίτλου που κρατούσε στα χέρια του μέχρι την προτελευταία αγωνιστική των play-offs. Με την προσδοκία για το βήμα παραπάνω, ο κόσμος εξέφρασε τη στήριξή του στον προπονητή και αποθέωσε την ομάδα στον τελευταίο αγώνα με τον Άρη, περιμένοντας πως το καλοκαίρι θα γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες.

Σήμερα, λοιπόν, ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και που βρίσκονται οι ανταγωνιστές του; Προφανώς και στις αρχές Ιουνίου δε γίνεται ούτε ασφαλές συμπέρασμα να βγει, ούτε να προεξοφληθεί κάτι ενόψει της επόμενης σεζόν. Ωστόσο, κάποια δεδομένα υπάρχουν και είναι υπαρκτά. Πάμε, λοιπόν, να τα βάλουμε κάτω. Την ώρα που η ΑΕΚ απορρίπτει προτάσεις 15 εκατομμυρίων ευρώ για τον Λιβάι Γκαρσία και κάνει δικό της έναν από τους πιο εξελίξιμους Έλληνες ποδοσφαιριστές (Πήλιος), ενώ στον Ολυμπιακό υπάρχει η αισιοδοξία – σχεδόν βεβαιότητα – ότι η ομάδα θα είναι πολύ πιο δυνατή την επόμενη σεζόν (αν και είναι η μοναδική από τους Big-4 που δεν έχει ακόμα προπονητή), στον Παναθηναϊκό τι επικρατεί; Μια φάση αναμονής. Και μάλιστα, αυτή τη στιγμή το πρόσημο είναι αρνητικό.

Στο μεταγραφικό πεδίο, έφυγε ένας βασικός (Κουρμπέλης) και στη θέση του αποκτήθηκε ένας ποδοσφαιριστής που αρχικά προορίζεται για αναπληρωματικός (Ζέκα). Ενώ ταυτόχρονα αποχώρησαν δύο παίκτες, που δε λογίζονταν ως βασικοί, όμως κατά τη διάρκεια της χρονιάς έδωσαν πολλές λύσεις στην άμυνα. Ο Σβόνιμιρ Σάρλια και ο Φακούντο Σάντσες. Την ώρα δηλαδή που η ομάδα χρειαζόταν ποιοτικές λύσεις στην αρχική ενδεκάδα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα φάση αναζήτησης και εναλλακτικών λύσεων. Κάτι που θυμίζει κατά πολύ το περσινό καλοκαίρι. Όταν η ομάδα ήταν στρωμένη και χρειαζόταν μόνο ένα βασικό φορ, όμως έχασε Βέλεθ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς. Συν τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς (Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο).

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει δικαιολογημένα εμπιστοσύνη στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως έχουν αρχίσει και τον... ζώνουν τα φίδια. Γιατί ξαφνικά, οι ανάγκες στην επάρκεια του ρόστερ έγιναν μεγαλύτερες σε σχέση με το φινάλε της σεζόν. Όπως και επίσης για το γεγονός ότι κομβικοί παίκτες αυτής της διετίας είτε μεγαλώνουν ηλικιακά (Πέρεθ, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ) είτε είναι άγνωστο σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται τη νέα σεζόν (Αϊτόρ). Και με αυτά τα δεδομένα, πολλοί αναρωτιούνται αν η συγκεκριμένη ομάδα έφτασε στο «ταβάνι» της τη σεζόν που μας πέρασε ή αν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Γιάννης Παπαδημητρίου καταφέρουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να διατηρηθεί ο Παναθηναϊκός πάνω από τον Ολυμπιακό και να προσπεράσει την ΑΕΚ. Ίδωμεν...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημοσθένης Γεωργακόπουλος
Δημοσθένης Γεωργακόπουλος