Ολυμπιακός: Το «Youth Football Tournament» χάρισε απλόχερα το χαμόγελο σε 40 ασυνόδευτα παιδιά

Ολυμπιακός: Το «Youth Football Tournament» χάρισε απλόχερα το χαμόγελο σε 40 ασυνόδευτα παιδιά

ολυμπιακος

bet365

Το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη άνοιξε τις πύλες και υποδέχθηκε 40 ασυνόδευτα παιδιά στο πλαίσιο του «Youth Football Tournament», σκορπώντας το χαμόγελο αλλά και την αισιοδοξία στα πρόσωπά τους.

Σε μία ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία προχώρησε ο Ολυμπιακός, καθώς σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, πρόσφερε απλόχερα σε παιδιά ηλικία 15 έως 17 ετών την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά το όνειρο του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες διοργάνωσαν ένα τουρνουά με το όνομα «Youth Football Tournament», όπου 40 ασυνόδευτα παιδιά πήραν μέρος και έπαιξαν πέντε ματς των 20 λεπτών. Στο τέλος των αγώνων παρέλαβαν το μετάλλιο τους μαζί με ένα χαρτί για τη συμμετοχή τους ενώ χειροκροτήθηκαν και από τους ανθρώπους που ήταν εκεί.

οσφπ

Φυσικά η χαρά τους που έπαιζαν ποδόσφαιρο ήταν τεράστια, με το κάθε να παιδί να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Αξιοσημείωτο δε πως οι συμμετέχοντες προερχόντουσαν από χώρες όπως: Αφγανιστάν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάμπια, Μπαγκλαντές, Γουϊνέα, Λιβερία, Σομαλία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μάλι, Αϊτή, Καμερούν, Σιέρα Λεόνε, Αίγυπτο και Συρία ενώ έπαιξαν και τερματοφύλακες από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Στόχος για την έκβαση του τουρνουά ήταν τα παιδιά να παίξουν με άλλα άτομα της ηλικίας τους

Όλο αυτό έγινε υπό το βλέμμα και αντιπροσώπων της ECA (Internazionale Milano, PSV Eindhoven, Rangers FC, Sporting Clube de Portugal, Cracovia, Djugardens, FC Neftochimic Burgas, FC Noah, FC Petrolul Ploiesti, FC Pyunik, FK Crvena Zvezda, MKS Pogoń Szczecin, Wisła Kraków) που ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών.

Από την πλευρά του, ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ηρακλής Μοσκώφ μίλησε στο Gazzetta και στάθηκε στη χαρά που πήραν τα παιδιά από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με τον Ολυμπιακό, τα μελλοντικά σχέδια αλλά και το πόσο σημαντικό είναι τέτοιου είδους ενέργειες για εκείνα.

«Ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσαμε να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά»

οσφγπ

- Για την ιδέα…

«Εμείς έχουμε την ευθύνη προστασίας χιλιάδων παιδιών που έχουν έρθει στην Ελλάδα μόνα τους, ασυνόδευτα και είναι πρόσφυγες. Όπως αντιλαμβάνεστε, πέρα από το να έχουμε μία ασφάλεια για αυτά τα παιδιά, να είναι στεγασμένα και τα λοιπά, θέλουμε να τους δώσουμε μία δυνατότητα συμμετοχής στην κοινωνία και νομίζω ότι ο αθλητισμός είναι το καλύτερο εργαλείο για αυτό και πόσο μάλλον από το ποδόσφαιρο και πόσο μάλλον από τον Ολυμπιακό που είναι και η ομάδα που κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους και τους εμπνέει και ειδικά τα παιδιά. Βλέπετε το μάτι τους… γυαλίζει, είναι χαρούμενα όλα τα παιδιά και ονειρευόντουσαν αυτή τη μέρα και είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσαμε να τους δώσουμε γιατί εμείς κάνουμε πολλά για αυτά τα παιδιά. Είναι όταν δίνεις ένα δώρο και είναι αυτό που ήθελε και θα του μείνει για πάντα».

- Όταν το έμαθαν τα παιδιά, πώς αντέδρασαν;

«Νομίζω, πέρα από το γεγονός ότι τα ίδια προσπαθούν να αθληθούν, παίζουν σε αλάνες και προσπαθούν να μπουν σε σωματεία, κάτι το οποίο πρέπει να τους βοηθήσουμε, από τη στιγμή που τους μίλησες για τον Ολυμπιακό και το προπονητικό κέντρο αλλά και την άψογη διοργάνωση, ήταν σαν να δώσεις σε έναν οδηγό ένα σούπερ αμάξι της φόρμουλα. Κάπως έτσι το πήραν και εκείνα, να ζήσουν ένα όνειρο. Αυτά τα παιδιά έχουν υποστεί στερήσεις, ξεριζωμό από το σπίτι τους, από την οικογένεια τους. Σήμερα είμαι σίγουρος ότι έχουν ένα τεράστιο χαμόγελο και το βράδυ πριν κοιμηθούν θα λένε ‘πω πω τι έζησα’ και θα το λένε τους φίλους τους. Σε όποιον μιλάνε και νομίζω ότι κάποια από τα αυτά τα παιδιά θα ασχοληθούν με τον αθλητισμό περισσότερο, κάτι που είναι και ένας στόχος μας, να τους δουν και εδώ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, οι προπονητές και να τους βοηθήσουν».

osfp

- Πώς προέκυψε η επαφή με τον Ολυμπιακό;

«Στη Γραμματεία έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα που ασχολείται με την ένταξη των παιδιών και κάνουμε διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, κυρίως από καλλιτεχνικά δρώμενα και κάποια αθλητικά. Εγώ γνώρισα τον Νίκο τον Γαβαλά και όπως έρχονται οι ιδέες στη συζήτηση, τελικά φτάσαμε σε αυτή τη σκέψη γιατί ο Ολυμπιακός έχει τόσο άρτια οργάνωση που μετά ήταν σχετικά εύκολο. Βέβαια ήθελε πολύ οργάνωση και εμείς συντονιστήκαμε πολύ με τις δομές, όπου και μένουν τα παιδιά».

- Υπάρχουν παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τον αθλητισμό επαγγελματικά;

«Ορισμένα παιδιά από την Ασία και την Αφρική είναι ταλαντούχα παιδιά και το έχω ακούσει από αρκετούς. Μερικά είναι και σε σωματεία αλλά προσπαθούν να βγάλουν δελτίο, το οποίο πρέπει να το δουλέψουμε γιατί υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές από τη FIFA. Με τη βοήθεια της ΕΠΟ θα το δουλέψουμε και θα το λύσουμε. Είναι κρίμα να μην αφήνουμε τα παιδιά να πιστέψουν στο όνειρο και να γίνουν ποδοσφαιριστές στο μέλλον».

- Θα γίνουν παρόμοιες κινήσεις στο μέλλον;

«Ο ίδιος ο Ολυμπιακός έχει πάρει την πρωτοβουλία και μας έχει καλέσει στην επόμενη σεζόν να πάμε να δούμε κάποιους αγώνες στο Καραϊσκάκη και πιστεύω ότι και αυτό με την άθληση των παιδιών θα συνεχιστεί. Θα κάνουμε ότι μπορούμε γιατί είναι ένα μεγάλο δώρο που μας δίνεται».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα