Μπαλτάκος: «Πιθανότητες για διπλό τελικό του χρόνου, δεν έχουμε άλλη επιλογή από περισσότερους Ελληνες διαιτητές στα παιχνίδια» (vid)

Newsroom
mpaltakos

bet365

Ο Τάκης Μπαλτάκος, πρόεδρος της ΕΠΟ, σχολίασε πως την επόμενη σεζόν ενδέχεται στο Novibet Κύπελλο Ελλάδος να έχουμε διπλό τελικό, ενώ είπε πως κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων ρέφερι που σφυρίζουν στο πρωτάθλημα.

Από χίλια-μύρια κύματα πέρασε το που και το πότε θα διεξαχθεί ο τελικός του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος, όμως τελικά έγινε χθες (24/5) και η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-0. Αυτόματα έπεσε η αυλαία της εγχώριας σεζόν για το 2022/23 και ο Τάκης Μπαλτάκος, πρόεδρος της ΕΠΟ, μίλησε στην ΕΡΤ τόσο για το μέλλον της διοργάνωσης την επόμενη, όσο και για ζητήματα όπως η διαιτησία. «Είχαμε προβλέψει ότι εάν είναι στον τελικό μία ομάδα από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη τότε θα γίνονταν στο Πανθεσσαλικό, που είναι στη μέση της απόστασης. Το ότι δεν δέχονταν οπαδούς των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό εμένα με ξενίζει. Εγινε ένας αγώνας χωρίς φιλάθλους, κάτι που δεν θα επαναληφθεί», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε για του χρόνου. «Δεν θα πούμε κάποια συγκεκριμένη πόλη που θα γίνει, αλλά θα δούμε ανάλογα με τις ομάδες (σ.σ. που θα συμμετάσχουν στον τελικό) και θα βγάλει απόφαση η Εκτελεστική. Θα είναι όλα στο τραπέζι. Δεν θα βάλουμε μόνο το Πανθεσσαλικό. Ή διπλός τελικός ή θα πάμε στο εξωτερικό (σ.σ. εάν εισπράξουν αρνήσεις)».

Για τους ρέφερι σχολίασε πως «εάν συνεχίσει η UEFA (σ.σ. να μη στέλνει ξένους διαιτητές Elite ή Α' Κατηγορίας) που κατά την άποψή μου θα συνεχίσει, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να παίζουμε με πολύ λιγότερους ξένους και πολύ περισσότερους Ελληνες. Η επόμενη χρονιά θα είναι μεταβατική για να πάμε το 2024 με τέτοιον τρόπο ώστε να αναλάβουν σχεδόν αποκλειστικά οι Ελληνες. Θα έχουμε και τότε ξένους διαιτητές. αλλά με σύστημα ανταλλαγών. Δηλαδή εάν θέλουμε εμείς έναν διαιτητή από την Ολλανδία να στέλνουμε και εμείς έναν διαιτητή».


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα