Ολυμπιακός: Συγκλόνισε και καταχειροκροτήθηκε ο άλλοτε ασυνόδευτος πρόσφυγας Κεϊτά στην παρουσίαση του «Youth Football Tournament» (vid)

Ολυμπιακός: Συγκλόνισε και καταχειροκροτήθηκε ο άλλοτε ασυνόδευτος πρόσφυγας Κεϊτά στην παρουσίαση του «Youth Football Tournament» (vid)

Ο Κεϊτά

bet365

Συγκλονιστικός ο Κεϊτά Αλασάν, μέλος της ομάδας των Μεντόρων στην Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, που μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού για το «Youth Football Tournament», μια συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με τους Πειραιώτες.

Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συναντά τον Ολυμπιακό σε μια κοινή αθλητική πρωτοβουλία, μέσα από τη διοργάνωση του «Youth Football Tournament» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου στο προπονητικό κέντρο στον Ρέντη. Το τουρνουά ποδοσφαίρου θα υλοποιηθεί από τη Μονάδα Ένταξης και Υποστήριξης και την ομάδα των Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας και θα συμμετέχουν 40 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές εθνικότητες, ηλικίας 15-17 ετών, καθώς και ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Τα σαράντα παιδιά προέρχονται από το Αφγανιστάν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γκάμπια, το Μπαγκλαντές, τη Γουϊνέα, τη Λιβερία, τη Σομαλία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μάλι, την Αϊτή, το Καμερούν, τη Σιέρα Λεόνε, την Αίγυπτο και τη Συρία.

Το τουρνουά απευθύνεται σε ασυνόδευτους ανήλικους με σκοπό να έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματά του, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα. Να σημειωθεί πως τη διοργάνωση θα δουν τη Δευτέρα 29/5 και εκπρόσωποι 35 ευρωπαϊκών ομάδων, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ECA στην Ελλάδα με σκοπό την παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Την παράσταση στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης έκλεψε ξεκάθαρα ο Κεϊτά Αλασάν που μίλησε από καρδιάς ως πρώην ασυνόδευτος πρόσφυγας: «Θα ήθελα να μιλήσω μέσα από την καρδιά μου. Για τα παιδιά θα είναι κάτι που θα το έχουν στο νου τους μία ζωή. Για εμάς είναι ένα τουρνουά και χαιρόμαστε όλοι για αυτό που πάμε να κάνουμε. Για τα παιδιά όμως είναι κάτι το οποίο θα το έχουν στο μυαλό τους για όλη τους τη ζωή, το λέω από την εμπειρία μου.

Είχα λάβει μέρος σε ένα τουρνουά όχι με τόση μεγάλη οργάνωση, αλλά από τότε όποτε μπαίνω σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου το θυμάμαι. Επίσης ως πρώην ασυνόδευτος, στα πρώτα 2-3 χρόνια θυμάμαι πως οτιδήποτε σου συμβαίνει είναι κάτι το οποίο το λες συνεχώς στους φίλους σου και στην οικογένειά σου. Έτσι θα κάνουν και τα παιδιά τη Δευτέρα. Θα ήθελα να πω κάτι για αυτό που είπατε για το παρελθόν.

Θυμάμαι πολύ καλά στο λιμάνι που ήταν οι πρόσφυγες. Με είχαν καλέσει για να βοηθήσω στη μετάφραση γιατί μιλούσα λίγα ελληνικά τότε. Όταν είχα φτάσει στο λιμάνι είχα δει πρόσφυγες με φανέλες του Ολυμπιακού. Ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπαν πως ο Ολυμπιακός κάθε μέρα μας μοιράζει φανέλες και φαγητό. Εγώ είχα μία δύσκολη ζωή (ανέφερε πως εκείνη την ημέρα αλλά και γενικότερα είχε μία δύσκολη ζωή τότε) και δεν μπορούσα καν να σκεφτώ πως σήμερα θα έδινα μία συνέντευξη στον Ολυμπιακό για ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά για τα παιδιά. Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει αυτήν την ιστορία και εκείνη την ημέρα. Είναι καλό να ξεχνά κανείς για να προχωρά μπροστά. Δε θέλω να πω κάτι άλλο, ήδη τρέμω από συγκίνηση και το μόνο που θα πω είναι ραντεβού τη Δευτέρα για να χαρούν τα παιδιά τον αθλητισμό και να καλλιεργήσουν δεξιότητες για τη συνέχεια της ζωής τους». Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Κεϊτά Αλασάν, όλη η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα