Αρης: Ο χρόνος είναι χρήμα

Αρης: Ο χρόνος είναι χρήμα

Αρης: Ο χρόνος είναι χρήμα

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του για το ότι ο Άρης φαίνεται για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό να προσπαθεί να θέσει τις βάσεις προετοιμασίας για τη νέα σεζόν στο σωστό timing.

Πριν καλά - καλά βγει ο Μάης και στον Άρη έχουν ξεκινήσει οι κουβέντες για μεταγραφές, αποδεσμεύσεις, φιλικά παιχνίδια, προετοιμασία κτλ. Για να είμαστε ακριβείς δεν έχουν απλά αρχίσει, αλλά στις επόμενες μέρες και πριν ακόμα περάσουμε στο…καλοκαίρι θα έχει ανακοινωθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, τα φιλικά παιχνίδια, ενώ θα έχουν δρομολογηθεί οι πρώτες αποδεσμεύσεις και οι πρώτες μεταγραφές. Είναι αλήθεια ότι κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Η ευθύνη βέβαια δεν ήταν απόλυτα στην πλευρά του Άρη. Κάθε άλλο. Η περίφημη υπόθεση Ντουρμισάι για την οποία καταδικάστηκε η ΕΠΟ και δικαιώθηκε ο Άρης από το CAS ταλαιπώρησε την ομάδα για σχεδόν 2.5 χρόνια, αλλά πλέον από τον περασμένο Γενάρη οι κίτρινοι μπορούν να πραγματοποιούν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό χωρίς καθυστερήσεις.


Προφανέστατα, όμως, η έλευση του Ρόμπερτ Παλίκουτσα άνοιξε το δρόμο για να ασχολείται αυτός με όλα όσα αφορούν ζητήματα όπως αυτά της προετοιμασίας, των μεταγραφών ή των αποδεσμεύσεων και να μην πρέπει να προσαρμόζονται τα στελέχη της ΠΑΕ στο βαρύ καθημερινό επαγγελματικό πρόγραμμα του Θόδωρου Καρυπίδη, που σήμερα γιορτάζει τα 44α γενέθλιά του.


Ο Κροάτης την προηγούμενη εβδομάδα εξήγησε το πλάνο του και φαίνεται ότι το έχει βάλει στον δρόμο της υλοποίησης. Από την προετοιμασία που θα ξεκινήσει αρκετά νωρίς στις 12 Ιουνίου, θα συνεχιστεί με δύο φιλικά παιχνίδια στο Ισραήλ (σίγουρα το ένα με την Μακάμπι Χάιφα, που θα ανταποδώσει την φιλοξενία της οποίας έτυχε στην διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην Θεσσαλονίκη) και θα έχει και άλλα στάδια με κυριότερο αυτό στην Βουλγαρία, όπου ο Άρης θα παίξει με την Μπότεφ σ' ένα φιλικό με ιδιαίτερη σημασία λόγω του Τόσκο Μποζατζίνσκι.


Ένα φιλικό το οποίο το ήθελαν πολύ οι οπαδοί των δύο ομάδων στη μνήμη του Βούλγαρου οπαδού που δυστυχώς ο θάνατός του αντί να αποτελέσει ορόσημο παραδειγματικής τιμωρίας για παρόμοιες ενέργειες, έδωσε την αίσθηση της ατιμωρησίας. Και ακολούθησε η δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Μάλιστα θα υπάρξει και ένα δεύτερο φιλικό στην Θεσσαλονίκη την περίοδο της διακοπής για τις εθνικές ομάδες, προφανώς με ανάλογο σημειολογικό χαρακτήρα.

Επιστρέφοντας όμως στον φετινό προγραμματισμό ήδη από σήμερα η ΠΑΕ επικοινωνεί ότι Παλίκουτσα και Τερζής έχουν δρομολογήσει τις ενέργειες για το ρόστερ της νέας σεζόν. Προφανώς και είναι γνωστό ότι από τους παίκτες που ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαιά τους μόνο οι Ρουπ και Σιαμπάνης έχουν κληθεί για ανανέωση. Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Παλίκουτσα θέλει να…ξεφορτωθεί ορισμένα συμβόλαια, ενώ στις 12 Ιουνίου οι ιθύνοντες του Άρη σημειώνουν ότι θα βρίσκονται για την έναρξη της προετοιμασίας στην Θεσσαλονίκη 4-5 νέα πρόσωπα, νέα μεταγραφικά αποκτήματα.


Δεν ξέρω πόσο εύκολο και εφικτό είναι, αλλά αν ο Άρης καταφέρει στις αρχές Ιουλίου να έχει…καταλήξει στο 75-80% του ρόστερ του, τότε θα έχει κερδίσει πολύ χρόνο και πιθανότατα να είναι σε θέση να κερδίσει και χρήμα με μία επιτυχία στην Ευρώπη. Κακά τα ψέματα, οι προσδοκίες είναι χαμηλότερες της περσινής σεζόν, αλλά ίσως έτσι να είναι και καλύτερα τα πράγματα στα αποδυτήρια. Βασικά αν δεν είναι καλύτερα τα αποδυτήρια, δεν θα μπορέσει να κάνει και τίποτα η ομάδα. Για αυτό ο Παλίκουτσα και ο Τερζής οφείλουν να διασφαλίσουν ότι εκτός από καλούς παίκτες θα έχουν και καλούς χαρακτήρες, αλλά και ποδοσφαιριστές με ηγετικό ρόλο. Πρόπερσι παίκτες όπως ο Γκάμα, ο Ματίγια ή ακόμα και ο Δεληζήσης έδιναν στα αποδυτήρια αυτό που ξεκάθαρα έλειπε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε λίγες μέρες νωρίτερα. Το… «χύμα» και το… «παίζουμε μπάλα» πρέπει να δώσει ξεκάθαρα την θέση του στην σοβαρότητα και το «λειτουργούμε με τους κανόνες του επαγγελματικού ποδoσφαίρου».


Αν όλα αυτά καταφέρει να τα διασφαλίσει ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα παράλληλα με καλές μεταγραφικές επιλογές σε κομβικές θέσεις («εξάρι», φορ, εξτρέμ), θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες επιτυχίας με ό.τι αυτό συνεπάγεται και για τον ίδιο, αλλά και για το club.

Υ.Γ.1 Για μία ακόμα φορά την Κυριακή στην κάλπη έγινε ξεκάθαρο ότι αυτό που πραγματικά ισχύει στην Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ό,τι συχνά παρουσιάζεται για την δυναμική των… λαών που κόβουν την Ελλάδα στα δύο κάθε φορά που είναι μπροστά σε κυρώσεις γιατί πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Χαίρομαι πάρα πολύ που ο οργανισμός του Άρη, οι επίσημοι φορείς, οι ρεπόρτερ και φυσικά οι σύνδεσμοι του Άρη δεν προσπάθησαν να επηρεάσουν τον κόσμο, δεν προέτρεψαν τους φίλους της ομάδας ούτε να… ψηφίσουν, ούτε να καταψηφίσουν κανέναν απολύτως. Όσοι το έκαναν απλά υπέστησαν μία πρωτοφανή πανωλεθρία.

Υ.Γ.2 Το F5 το ξεσκονίζω. Όχι μόνο για μεταγραφές, αλλά και για χορηγίες, νέες φανέλες και… εκπλήξεις! Για ετοιμαστείτε…

Υ.Γ.3 Ελπίζω να δικαιωθεί η τακτική του Παλίκουτσα τόσο στο θέμα των αποδεσμεύσεων, όσο και σ' εκείνο των υπό πώληση παικτών. Το «πουλάω, δεν ξεπουλάω» που εφάρμοσε και στην περίπτωση του Μαζικού-όπως φυσικά και του Πάλμα- αν μπορεί να το κρατήσει ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Υ.Γ.4 Μετά τις 25 Ιουνίου έχουμε να πούμε αρκετά και για την ανάπλαση του «Κλεάνθης Βικελίδης» και φυσικά το νέο γήπεδο. Ο Άρης οφείλει να απαιτήσει την υλοποίηση του παράλληλου πλάνου όσο το δυνατόν πιο άμεσα και πιο ουσιαστικά. Θα επανέλθω…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!