SL K17: Εκπλήξεις πριν από το Final-4 (vid)

ΑΕΚ Κ17

bet365

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στο Κορωπί, ο Βόλος απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης κι έτσι μία από τις δύο ομάδες θα πλαισιώσουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη στο Final-4

Δύο μεγάλες εκπλήξεις επεφύλασσαν οι αγώνες play off της Κ17 που έγιναν το Σάββατο (13/5). Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό στο Κορωπί και ο Βόλος 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Βασδέκειο» κι έτσι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την Παρασκευή (19/5) για το τελευταίο «εισιτήριο» του Final-4. Εκεί, τους περιμένουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, ενώ τα ζευγάρια θα διαμορφωθούν μετά από κλήρωση. Συνεπώς, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά!

Επίδειξη δύναμης της ΑΕΚ

Δύο φορές αναμετρήθηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στην κανονική σεζόν με τους «πράσινους» να καταγράφουν ισάριθμες νίκες. Όμως η αλήθεια είναι ότι η διαφορά τους είχε αμβλυνθεί, ειδικά στο τελευταίο ματς (3-2 στις 30 Απριλίου) και φαινόταν ότι η Ένωση άξιζε κάτι παραπάνω. Ο ΠΑΟ είχε το πλεονέκτημα έδρας, κατέβηκε στο Κορωπί με τον αέρα του φαβορί και μία ενδεκάδα αμιγώς με γεννηθέντες το 2006. Απέναντί του η Ένωση η οποία στηρίχτηκε και χθες –όπως σε όλη τη σεζόν- σε παιδιά του 2007 (5 στη βασική ενδεκάδα). Η νίκη 3-1 ήταν 100% δίκαιη με τους Ψυρόπουλο (κεφαλιά από κόρνερ), Ελέζι (καταπληκτική ατομική ενέργεια) να δίνουν προβάδισμα 2-0 στο ημίχρονο. Μείωσε στο 53΄ ο κορυφαίος των γηπεδούχων Γεωργουλάκης, που μάταια προσπαθούσε να «αφυπνίσει» τους συμπαίκτες του. Η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και σε μία αντεπίθεση βρήκε τη φάση που χρειαζόταν για να «καθαρίσει» το ματς στο 80΄ με το φάουλ του Παλαιολόγου που κατέγραψε το Gazzetta. «Λίρα εκατό» ο επιθετικός (2006) από την Κατερίνη που έφτασε τα 15 γκολ στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα του «Δικέφαλου».

Εκπληκτική ημέρα για όλα τα παιδιά της ΑΕΚ, με τους τρεις σκόρερ να ανήκουν στους διακριθέντες μαζί με τον Κολιμάτση και τον Χατζηνικολάου που «κατέβηκε» από την Κ19 για να καλύψει το κενό του αριστερού μπακ Μαρκόπουλου (τιμωρία λόγω καρτών). Εξαιρετικός και ο γκολκίπερ Αναργύρου που απέκρουσε πέναλτι του Ρομάνο στο 0-1, ο Ανδριώτης που προερχόταν από ίωση, αλλά και ο Ράπτης που μπήκε ως αλλαγή. Τα εύσημα ασφαλώς ανήκουν στον προπονητή αυτής της ομάδας, Πέτρο Τασουνίδη και τους συνεργάτες του που κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα σύνολο το οποίο βελτιωνόταν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Έτσι η ΑΕΚ που αποκλείστηκε από τον Λεβαδειακό στην α΄ φάση της διοργάνωσης, έφτασε στο σημείο να «πετάξει έξω» τον Παναθηναϊκό και να διεκδικεί θέση στο Final-4 σε ένα νοκ άουτ ματς εναντίον του Βόλου, σε ουδέτερο γήπεδο. Όσο για τον Παναθηναϊκό, η Κ17 αποτυγχάνει και μάλιστα παταγωδώς για δεύτερη συνεχή χρονιά (πέρσι ήταν 4η στο νότιο όμιλο και αποκλείστηκε). Κακή σεζόν για τα περισσότερα τμήματα των «πράσινων».

Γκραν γκινιόλ στο Βόλο

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Φώτης Αγραφιώτης ανέλαβε την Κ17 του Βόλου, βρήκε μόνο τέσσερις παίκτες από την προηγούμενη ομάδα! Με εκτεταμένο scouting το οποίο ξέφυγε από τα στενά όρια της Μαγνησίας, δημιούργησε ανταγωνιστικό ρόστερ με 25 ποδοσφαιριστές, 10 «μικρούς» (2007) και 15 της ανάλογης με τη διοργάνωση ηλικιακής κατηγορίας (2006).

Γύρω στον Σεπτέμβριο, λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες, είπε στον επικεφαλής των Ακαδημιών του Βόλου, Χρήστο Οικονόμου, ότι αυτή η ομάδα θα πραγματοποιήσει πορεία που δεν έχει επαναληφθεί. Αν τον πίστεψε, τότε, ο Οικονόμου δεν το γνωρίζουμε! Πάντως ο προπονητής της Κ17 δικαιώθηκε, αφού η ομάδα του πέρασε στον τελικό των play off επικρατώντας 1-0 του Αστέρα Τρίπολης. Ενός αντιπάλου με εξαιρετική ομάδα και πολύ μεγαλύτερη πείρα στο χώρο του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου.

''

Το ματς ήταν γκραν γκινιόλ με το σκορ στο 0-0 και τον Αστέρα Τρίπολης να έχει διπλό δοκάρι (η μπάλα βρήκε και στο αριστερό και δε δεξί) στο 88΄. Κι ενώ όλοι ετοιμάζονταν για τη διαδικασία των πέναλτι, οι Βολιώτες με υποδειγματική μετάβαση πέτυχαν το 1-0 στο 90΄ με τον Λυκουρίνο. Πρώτο εφετινό γκολ, αλλά... τι γκολ για τον αριστερό μπακ του Βόλου!

Κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα, ό,τι στερήθηκε ο Βόλος πριν από δύο εβδομάδες στο ματς με τον ΠΑΟΚ, το κέρδισε σήμερα.

Αγραφιώτης στο Gazzetta: «50-50 με την ΑΕΚ»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Βόλου, Φώτης Αγραφιώτης μίλησε στο Gazzetta για το επερχόμενο ματς με την ΑΕΚ, την οποία είχε αντιμετωπίσει και στην Α΄ φάση με απολογισμό μία νίκη (στο Γαλάτσι) και μία ισοπαλία (στο Βόλο): «Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και στην ΑΕΚ και σε εμάς. Εμείς είμαστε μια εντελώς νέα ομάδα που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με 21 καινούριους παίκτες. Έχουμε παιδιά από τα Τρίκαλά, από τα Γιαννιτσά, από το Κιλκίς. Και η αντίπαλός μας όμως παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το πρώιμο στάδιο του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι θα είναι ένα τυπικό παιχνίδι 50-50. Μοιρασμένες οι πιθανότητες».

Όσον αφορά τη νοοτροπία που διέπει τις Ακαδημίες του Βόλου ο Αγραφιώτης, ο οποίος είναι εδώ και οκτώ χρόνια προπονητής Youth με θητεία στον Ολυμπιακό Βόλου και την Αγία Άννα, τόνισε: «Από την πρώτη επαφή που έκανα με τον σύλλογο, συζητήσαμε σχετικά με τη φιλοσοφία. Και συμφωνήσαμε ότι προέχει τα παιδιά να παίξουν σωστό ποδόσφαιρο και να μάθουν να κερδίζουν μέσα από το σωστό ποδόσφαιρο. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, χωρίς όμως να γίνεται αυτοσκοπός. Η διοίκηση έχει στρατηγικό πλάνο να βγουν παίκτες από την ομάδα κι έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ήδη εμείς σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά και έχουν μπει οι βάσεις για όλα τα ηλικιακά τμήματα. Ας μην πούμε ότι θα πρωταγωνιστήσουμε ξανά, αλλά θα έχουμε μια καλή πορεία και φυσικά θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο και η Κ19. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4-5 παιδιά τα οποία έχουν τα φόντα να χτυπήσουν την πόρτα της πρώτης ομάδας. Αυτό είναι και το πλάνο της διοίκησης και θεωρώ ότι στα επόμενα 2-3 χρόνια θα το δείτε να υλοποιείται».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα