Aστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1: Αγγαρεία τέλος και καλό καλοκαίρι!

bet365

Το ματς της Τρίπολης έγινε για να γίνει. Οι παίκτες Αστέρα και Ατρομήτου έκαναν... υπομονή 97 λεπτά, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και ανανεώσαν το ραντεβού τους για την επόμενη σεζόν. Κωστέας και Κουέν τα γκολ.

Σε ένα ματς χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον από τη στιγμή που και οι δυο ομάδες είχαν ήδη κλειδώσει την παραμονή τους ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με σκορ 1-1. Ανοιχτό παιχνίδι, με ρυθμό, φάσεις αλλά χωρίς νικητή. Άφησαν θετικές εντυπώσεις για τους Αρκάδες οι νεαροί Ζουγλής, Κωστέας και Προύντζος.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Δουβίκας παρέταξε τον γηπεδούχο Αστέρα Τρίπολης σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής ήταν στο τέρμα και οι Τασουλής, Καστάνιο, Ατιένθα, Ρούμπεν Γκαρθία μπροστά του στην άμυνα. Προύντζος και Αλάγκμπε ήταν το δίδυμο στον άξονα με τους Ζουγλή, Μπερτόγλιο και Μπαρτόλο είναι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κωστέα.

Από την πλευρά του ο Κρις Κόουλμαν κατέβασε τον Ατρόμητο σε σύστημα 4-3-3. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κεσχρίντα, Μαυρομμάτη, Χατζηισαΐα και Ντε Μποκ μπροστά του. Εξάρι ήταν ο Έρλινγκμαρκ με εσωτερικούς μέσους τον Φριντζόνσον και τον Κουέν. Τζοβάρας, Τζαβίδας και Κλωναρίδης ήταν η τριπλέτα της γραμμής κρούσης.

Ο Ατρόμητος τις φάσεις, ο Κωστέας το γκολ

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά, όμως ο Ατρόμητος πήρε γρήγορα τον έλεγχο του ματς, κυκλοφορούσε την μπάλα και σπατάλησε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ο Τζαβίδας στο 15' έπιασε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να φεύγει παράλληλα και στο 18' δοκίμασε το πόδι του από το ημικύκλιο χωρίς να βρει στόχο.

Ο... ορεξάτος Κλωναρίδης ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των Περιστεριωτών. Στο 27' ο έμπειρος επιθετικός σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και στο 32' έπειτα από ατομική ενέργεια γύρισε την μπάλα, ο Τζαβίδας βγήκε στην πλάτη του Ατιένθα, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Αλάγκμπε δεν κατάφερε να διώξει και ο Φριντζόνσον σούταρε άουτ. Στο 39' ο Κλωναρίδης έκανε ακόμα ένα φαρμακερό γύρισμα, ο Τζαβίδας έκανε την προβολή αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Οι Αρκάδες κατάφεραν εν τέλει να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 43' ο Μπαρτόλο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντε Μποκ έχασε τον Κωστέα και ο νεαρός φορ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο 20χρονος επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ σε ανδρικό επίπεδο, στην 12η συμμετοχή του με την πρώτη ομάδα των κιτρινομπλέ και την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός και το πανηγύρισε έξαλλα.

Απάντηση του Κουέν και... ροντέο

Ο Ατρόμητος ήταν... σπάταλος στο πρώτο ημίχρονο, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο. Στο 53' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Χατζηισαΐας έπιασε την κεφαλιά, ευνοήθηκε από τις κόντρες και κράτησε την μπάλα στην κατοχή, έστρωσε στον Κουέν, ο οποίος με σέντρα σουτ αιφνιδίασε τον Τσιφτσή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο VAR Πολυχρόνης κάλεσε τον Ζαμπαλά για «on-field review» και ο διαιτητής έκρινε πως ο εκτεθειμένος Μαυρομμάτης δεν επηρέασε τη φάση.

Μετά την ισοφάριση των Περιστεριωτών το ματς... άνοιξε και αμφότερες οι ομάδες είχαν τις φάσεις τους. Στο 65' ύστερα από εξαιρετική ανάπτυξη ο Αλάγκμπε πάτησε περιοχή αλλά έχασε την ισορροπία του και στο 67' ο Γιαννιώτης νίκησε σε τετ α τετ τον Μπερτόγλιο. Στο 68' οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν την αντεπίθεση με φανταστική κούρσα του Κουέν, η μπάλα έφτασε στον Ρομπάιγ, ο οποίος ανενόχλητος δεν κατάφερε να σημαδέψει την κενή εστία.

Στο 75' ο Τσιφτσής απέκρουσε με το σώμα το σουτ του Κωτσόπουλου μέσα από την περιοχή και στο 79' ο Αγκιμπού Καμαρά κουβάλησε την μπάλα στην αντεπίθεση, σούταρε, έβγαλε με δυσκολία ο Τσιφτσής, ο Ρομπάιγ στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Το ματς είχε καλό ρυθμό, όμως καμία ομάδα δεν κατάφερε να βρει το γκολ και να κλείσει τη σεζόν με νίκη.

MVP: O νεαρός Νίκος Ζουγλής έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με την ομάδα ανδρών των κιτρινομπλέ. Ήταν δραστήριος, δημιούργησε ρήγματα από τα δεξιά και είχε μερικές εντυπωσιακές ενέργειες με την μπάλα στα πόδια. Άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Στο ύψος του: Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ήταν... κίνδυνος - θάνατος για την άμυνα του Αστέρα. Βρήκε αρκετές φορές χώρο, τον εκμεταλλεύτηκε με την ταχύτητα του και αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσε να είχε δυο ασίστ.

Αδύναμος κρίκος: Κανείς από τους 22 βασικούς ποδοσφαιριστές δεν έκανε κακό παιχνίδι, όμως ένα κλικ πιο πίσω ήταν ο Τζοβάρας από τον Ατρόμητο και ο Μπερτόγλιο από τον Αστέρα.

Η γκάφα: Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται στο ποδόσφαιρο όμως η ευκαιρία του Ρομπάιγ ήθελε... προσπάθεια να χαθεί. Είχε όλες τις προϋποθέσεις να σκοράρει όμως δεν μπόρεσε να βρει εστία.

Το στραγάλι: Στο πειθαρχικό ήταν σωστός και η μόνη φάση που χρειάστηκε να βγει μπροστά ήταν στο γκολ του Ατρόμητο, στο οποίο είδε ο ίδιος τη φάση και έκρινε πως ο Μαυρομμάτης δεν επηρέαζε.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Μπορεί το ματς της Τρίπολης να ήταν αδιάφορο, ήταν όμως... ευχάριστο. Είχε καλό ρυθμό, φάσεις, γκολ, με τις δυο ομάδες να ανανεώνουν το «ραντεβού» τους για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Αστέρας Τρίπολης (Γιάννης Δουβίκας): Τσιφτσής, Ατιένθα, Καστάνιο, Γκαρθία (63' Άλβαρες), Τασουλής (86' Χριστόπουλος), Αλάγκμπε (86' Καπίγια), Προύντζος, Μπερτόγλιο (80' Μουνάφο), Ζουγλής (81' Σίτο), Μπαρτόλο, Κωστέας.

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Κουέν (78' Μουντές), Φρίντζονσον (60' Αγκιμπού), Έρλινγκμαρκ (59' Γκονζάλες), Τζοβάρας (60' Ρομπάιγ), Κλωναρίδης, Τζαβίδας (71' Κωτσόπουλος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα