Άρης: Ψάχνεται για τον 21χρονο Βούλγαρο μέσο Φιλίπ Κράστεβ

Άρης: Ψάχνεται για τον 21χρονο Βούλγαρο μέσο Φιλίπ Κράστεβ

Ο Κράστεβ

bet365

Πρόσφατο δημοσίευμα του βουλγαρικού Τύπου εμφάνιζε τον Άρη ενδιαφερόμενο για τους Σονκό, Ουέλτον της Λέφσκι Σόφιας, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» έχουν βάλει στο μάτι τον 21χρονο κεντρικό μέσο, Φιλίπ Κράστεβ, ο οποίος ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδα «Tema Sport» ανέφερε ότι άνθρωπος του Άρη (φωτογράφισε τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα) βρέθηκε στη Βουλγαρία για να παρακολουθήσει αγώνα της Λέφσκι Σόφιας και σημείωσε ότι ο λόγος του ταξιδιού του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης ήταν οι Σονκό, Ουέλτον. Ωστόσο, πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι βασική αιτία αυτού του ταξιδιού ήταν ο 21χρονος μέσος, Φιλίπ Κράστεβ, ο οποίος μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και φέτος κάνει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Λέφσκι Σόφιας έχοντας σε 34 αγώνες επτά γκολ και πέντε ασίστ. Μάλιστα, η τελευταία προσπάθησε να ανανεώσει τον δανεισμό του αλλά ο νεαρός ποδοσφαιριστής απέρριψε αυτό τα ενδεχόμενο καθώς εκτίμησε ότι κακώς η Λέφσκι προχώρησε στη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή, Στάνιμιρ Στοΐλοφ, για τον οποίον θεωρεί ότι συνέβαλε καταλυτικά στην αγωνιστική βελτίωσή του. Σημειωτέον ότι για τον Βούλγαρο τεχνικό, πρόσφατα, υπήρξε δημοσίευμα το οποίο ανέφερε ότι συναντήθηκε μαζί του ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα παράλληλα με το σενάριο πρόσληψής του στην τεχνική ηγεσία του Άρη!

Αν υφίσταται τέτοιο ζήτημα θα φανεί προϊόντος του χρόνου. Καθώς όμως ο Άρης «ψάχνεται» για την περίπτωση του Κράστεβ, λογικά θα ζήτησε την άποψή του για τον 21χρονο ποδοσφαιριστή ο οποίος μάλιστα – μετά την αποχώρηση του Στοίλοφ – τοποθετήθηκε δημόσια κάνοντας λόγο για μια κακή απόφαση. Ευθύτητα τέτοιου βαθμού δεν συνηθίζεται από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αλλά ο Βούλγαρος παίκτης δεν την απέφυγε γιατί αυτό αισθανόταν.

Ο Κράστεβ είναι προϊόν της ακαδημίας της Σλάβια Σόφιας στην οποία αγωνίστηκε έως και τη σεζόν 2020-21 έχοντας σε επαγγελματικό επίπεδο 49 αγώνες με τέσσερα γκολ και μία ασίστ καθώς προήχθη στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 17 ετών. Το καλοκαίρι του 2020 απέκτησε τα δικαιώματά του η βελγική Λόμελ, ομάδα η οποία αγωνίζεται στη β’ κατηγορία του Βελγίου. Επί της ουσίας όμως ανήκει στον επενδυτικό όμιλο City Football Group ο οποίος κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι. Κατ’ επέκταση, ανήκει στον αγγλικό σύλλογο.

Δεν είναι εξάλλου συμπτωματικό το γεγονός ότι ουδέποτε πήγε στο Βέλγιο αλλά μετά τον ετήσιο δανεισμό του στη Λέφσκι ακολούθησαν ακόμη δύο. Στη γαλλική Τρουά (2020-21) δεν έπαιξε καθόλου, δεν είχε χρόνο συμμετοχής ούτε στο πρώτο μισό της σεζόν 2021-22 στην ολλανδική Καμπούρ. Στο δεύτερο μισό επέστρεψε στη Βουλγαρία για λογαριασμό της Λέφσκι όπου σε 50 αγώνες έχει δέκα γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Η βουλγαρική ομάδα θέλει να ανανεώσει τον δανεισμό του – το συμβόλαιό του με τη Λόμελ λήγει το καλοκαίρι του 2025 – αλλά ο ίδιος δεν είναι θετικός σ’ αυτή την προοπτική. Κι εδώ έρχεται ο Άρης ο οποίος έχει συγκεντρώσει πληροφορίες και δείχνει «ζεστός» για να τον αποκτήσει με δανεισμό και option αγοράς των δικαιωμάτων του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα