ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Το «άγγιγμα» των Τσούμπερ, Μπακαμπού (vids)

...

bet365

Ο Στέφεν Τσούμπερ «χρειάζεται» κατά μέσο όρο 97' στα play-offs ώστε να πετύχει ή να δημιουργήσει κάποιο γκολ της ΑΕΚ, ενώ ο Σεντρίκ Μπακαμπού βρίσκει δίχτυα στο τουρνουά κάθε 102'.

Στην τελική της ευθεία έχει πλέον μπει η φετινή Stoiximan Super League, καθώς απομένουν μόνο τρεις «στροφές» και τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή. Το αποψινό (3/5) ντέρμπι της «OPAP Arena» όπου η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό είναι ένα από τα πολλά «μεγάλα» παιχνίδια που συμπεριλαμβάνονται στο «μενού» μέχρι και το τέλος της περιόδου και σε αναμετρήσεις όπως αυτή θα «πρωταγωνιστήσουν» εκατέρωθεν παίκτες που ξέρουν... πολύ μπάλα.

Εξ' αυτών ξεχωρίζουν (και) οι Στίβεν Τσούμπερ, Σεντρίκ Μπακαμπού που με μία τους μόνο κίνηση/επαφή δείχνουν σε θέση να καθορίσουν την εξέλιξη ενός αγώνα, αφού ο μεν πρώτος σημειώνει ή δημιουργεί κατά μέσο όρο στα play-offs ένα «κιτρινόμαυρο» γκολ κάθε 97', ο δε δεύτερος βρίσκει δίχτυα στο τουρνουά κάθε 102' και παράλληλα είναι ο πρώτος σκόρερ της λίγκα.

Ο Τσούμπερ στα play-offs

Αγώνες: 7
Λεπτά: 388'
Γκολ: 3
Τελικές:18
Γκολ/Λεπτά: 1/129'
Γκολ/Τελικές: 1/6
Ασίστ: 1

Ο Ελβετός ήρθε από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο στα πρώτα τέσσερα ματς των play-offs, αρχικά με τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena», ύστερα σε Τούμπα, Πανθεσσαλικό και μετά κόντρα στον Αρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε ένα ματς όπου η Ενωση επικράτησε 3-1 και η νίκη της έφερε... φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, καθώς βρήκε σημείωσε δύο γκολ (82', 88') και οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση.

Λίγες ημέρες μετά στην ΑΕΚ κλήθηκαν να διαχειριστούν τη μεγάλη, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, απώλεια του Σέρχιο Αραούχο που πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και θα επιστρέψει του χρόνου στην ενεργό δράση.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Τσούμπερ είχε πολλάκις παίξει στην επίθεση στο πλευρό του Αργεντινού ή του Λιβάι Γκαρσία (συνήθως με τον ρόλο του «περιφερειακού»), ωστόσο από εκείνη τη στιγμή λογίζεται ως ενδεκαδάτος για τη συγκεκριμένη θέση. Ετσι ξεκίνησε βασικός στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό που ακολούθησαν, όπου και αποτέλεσε την «αιχμή» της Ενωσης. Ο 32χρονος μάλιστα άνοιξε το σκορ στο ευρύ 4-0 επί των Θεσσαλονικιών, ενώ στο 3-1 του Φαλήρου ήταν εκείνος που «έφτιαξε» το 1-0 του Γκατσίνοβιτς μόλις στο 7'.

Αυτόματα στα play-offs μετρά τρία προσωπικά τέρματα και μία τελική πάσα, κάτι που σημαίνει πως είναι στο 100% «μέσα» σε τέσσερα γκολ της ΑΕΚ παρότι ως τώρα αγωνίστηκε μόλις 388' και το πρόσφατο 0-0 της Λεωφόρου είναι το μοναδικό παιχνίδι του τουρνουά που τον είδαμε από το πρώτο ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.



Υπό αυτές τις συνθήκες πετυχαίνει ή δημιουργεί κάποιο «κιτρινόμαυρο» γκολ στο τουρνουά κάθε 97', επίδοση που ουσιαστικά ισοδυναμεί σε ένα και μόνο παιχνίδι μαζί με τις καθυστερήσεις . Την ίδια στιγμή στις λεπτομέρειες οι ατομικές του επιδόσεις δεν είναι αισθητά μεγαλύτερες.

Τα τρία του τέρματα προήλθαν ύστερα από αθροιστικά 18 τελικές που επιχείρησε και οι πέντε εκ των 15 που δεν βρήκαν στόχο λογίζονται ως πολύ καλές ως «καθαρές» ευκαιρίες. Στο Πανθεσαλικό το σουτ που επιχείρησε στο 82' πέρασε ελάχιστα άουτ, με τον Αρη ο Κουέστα του είπε «όχι» στο 79', κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν βρήκε δίχτυα και στο 56' παρότι πλάσαρε από πλεονεκτική θέση, ενώ με αντίπαλο το «τριφύλλι» σημάδεψε δις το δεξί κάθετο δοκάρι.

Ετσι στα play-offs παρουσιάζεται ως φορ ολκής, ενώ λόγω και της τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει είναι σε θέση να δημιουργήσει ο ίδιος τις φάσεις που «τελειώνει», αφού κινείται πέριξ του «κουτού», παίρνει μπάλα και συχνά-πυκνά πάει στο 1 vs 1.

Ο Μπακαμπού στα play-offs

Αγώνες: 7
Λεπτά: 510'
Γκολ: 5
Τελικές: 14
Γκολ/Τελικές: 1/2,8
Γκολ/Λεπτά: 1/102'
Λέμε πως «η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί» και στην περίπτωση του 31χρονου φορ «επιβεβαιώθηκε» σε ότι αφορά την επαφή που διατηρεί με τα αντίπαλα δίχτυα. Μόλις στο πρώτο του εν Ελλάδι ματς ως βασικός βρήκε δις δίχτυα κόντρα στον Ατρόμητο και έκλεισε την regular season ως ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Στα play-offs συνεχίζει σε ανάλογο τέμπο και είναι μέχρι στιγμής το κατά τεκμήριο «κορυφαίο κανόνι» και του μίνι πρωταθλήματος, αφού μετρά πέντε προσωπικά τέρματα τα οποία μάλιστα σημείωσε σε ισάριθμα ματς με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους, δείγμα και του σχετικού «πλουραλισμού» που διαθέτει.

Στο Πανθεσσαλικό και με την ΑΕΚ στο Φάληρο το έπραξε με κεφαλιά, κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με ένα εξαιρετικό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, εντός έδρας απέναντι στο Βόλο με πλασέ, ενώ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ευστόχησε από τα 11 βήματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα ότι στα επτά παιχνίδια του τουρνουά αγωνίστηκε ως τώρα σε 510' αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο σκοράρει κάθε 102', όσο περίπου διαρκούν πολλές αναμετρήσεις μαζί με τις καθυστερήσεις.

Το εύρημα που τον καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα είναι πως δεν κάνει κατάχρηση της τελικής, αφού στα play-offs έβγαλε ως τώρα μόνο 14 και οι πέντε έγιναν γκολ. Εκ των εννέα που δεν κατέληξαν στο πλεκτό η μία αποκρούστηκε από το δοκάρι του Κότνικ στο Ολυμπιακός-Βόλος, ενώ οι γκολκίπερ Κοτάρσκι, Κουέστα πιστώνονται από μία πολύ καλή επέμβαση σε αντίστοιχες απόπειρές του να σκοράρει απέναντι σε ΠΑΟΚ και Αρη αντίστοιχα.

Ο Μπακαμπού είναι σε θέση λοιπόν να βάλει «δύσκολα» στην οποιαδήποτε άμυνα, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Αμφότεροι έχουν «πρωταγωνιστήσει» σε ντέρμπι των δύο ομάδων

Ετσι στέκονται στη σέντρα του μεγάλου ντέρμπι ως εκ των κύριων επιθετικών αιχμών για τα clubs τους και αμφότεροι μάλιστα έχουν αποδείξει πως διαθέτουν το know-how ώστε να αφήσουν το «στίγμα» τους σε ανάλογου επιπέδου αγώνες.

Ο Τσούμπερ που ήρθε το καλοκαίρι του 2021 Ελλάδα για την Ενωση θα παίξει για 9η φορά κόντρα στον Ολυμπιακό και στις προηγούμενες οκτώ εμφανίσεις του μετρά δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Πιο συγκεκριμένα σκόραρε στο περσινό 3-2 που κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ΟΑΚΑ και στο φετινό 3-1 των Πειραιωτών στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ εκτός της τελικής του πάσας στο παιχνίδι του Φαλήρου για τον πρώτο γύρο των play-offs όπου η ΑΕΚ επικράτησε 3-1, έδωσε ακόμη μία στο επίσης φετινό 3-0 των «κιτρινόμαυρων» για Novibet Κυπέλλου Ελλάδος στην «OPA Arena».

Ο Μπακαμπού από την πλευρά του έπιασε φέτος λιμάνι αλλά έχει ήδη αντιμετωπίσει πέντε φορές την ΑΕΚ και επίσης έχει εναντίον της δύο προσωπικά τέρματα και ισάριθμες ασίστ. Ο Κονγκολέζος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 3-1 που επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι» στη Νέα Φιλαδέλφεια στην κανονική διάρκεια, όπου και βρήκε δίχτυα και έδωσε μία τελική πάσα. Παράλληλα έφτιαξε το γκολ του Βαλμπουενά στη νίκη 2-1 του Ολυμπιακού για το Novibet Κύπελλο Ελλάδος και σημείωσε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στην ήττα 3-1 που γνώρισε από την Ενωση, στον πρώτο γύρο των play-offs.

Αυτόματα και οι δύο θέτουν, ελέω ατομικής ποιότητας, φόρμας και παράδοσης, υποψηφιότητα ώστε να καθορίσουν το όνομα του αποψινού νικητή.

Τσούμπερ VS Ολυμπιακός: 8 αγώνες, 2 γκολ, 2 ασίστ
Μπακαμπού VS ΑΕΚ: 5 αγώνες, 2 γκολ, 2 ασίστ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα