Άρης: Ο Γκρέι έκανε το αυτονόητο… προβληματισμό

Άρης: Ο Γκρέι έκανε το αυτονόητο… προβληματισμό

Ο Γκρέι

bet365

Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να γίνεται συζήτηση για τη θέση του βασικού φορ του Άρη στον εντός έδρας αγώνα (3/5, 20:00) με τον Βόλο αλλά αυτή προκάλεσε ο Άντρε Γκρέι μέσα από την αγωνιστική πτώση του.

Η τελευταία συμμετοχή του Άντρε Γκρέι στο βασικό σχήμα του Άρη ήταν στη δεύτερη αγωνιστική των play-offs με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Τότε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά προερχόταν από τραυματισμό, δεν ήταν σε θέση να «βγάλει» ολόκληρο παιχνίδι και χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Η αμέσως προηγούμενη ήταν στην εκτός έδρας ήττα από τον Ιωνικό (στην κανονική διάρκεια) με κοινό παρονομαστή την κατάσταση υγείας του Καμαρά καθώς και τότε ο Μαυριτανός προερχόταν από τραυματισμό και τελικώς χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν ο τελευταίος είναι υγιής, δεν εισέρχεται η παραμικρή αμφιβολία για τον ποδοσφαιριστή στην κορυφή της επίθεσης. Κι όμως, αυτός θα έπρεπε να είναι ο μόνιμος προβληματισμός για τον Τόλη Τερζή.

Αυτός υφίσταται ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο ο οποίος θεωρείται καταλυτικός προς την κατεύθυνση της μαθηματικής εξασφάλισης του στόχου της Ευρώπης. Ο προπονητής του Άρη βρίσκεται σε δίλημμα αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Για την ακρίβεια, είναι μεταξύ του σεναρίου επιστροφής του Άντρε Γκρέι στο αρχικό σχήμα και της χρησιμοποίησης του Ράφαελ Καμάτσο στον ρόλο του φορ. Στον συγκεκριμένο προβληματισμό αντανακλά το μέγεθος της απογοήτευσης που υπάρχει για τις επιδόσεις του Τζαμαϊκανού φορ. Αυτή δεν αφορά μόνο την αδυναμία του στο γκολ και το γεγονός ότι δεν έχει σκοράρει εντός του 2023. Περισσότερο προβληματίζει η ανταπόκρισή του στις τακτικές ευθύνες, αυτό που είπε ξεκάθαρα στην πρόσφατη συνάντησή του με τους ρεπόρτερ του Άρη, δηλαδή ότι, ο Γκρέι δεν πιέζει τον εαυτό του.

Το πρόβλημα δεν είναι μικρό αν συνυπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα (800.000 ευρώ) το οποίο μάλιστα είναι διάρκειας τεσσάρων ετών. Στον Άρη είχαν φανταστεί ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο την εποχή που αποφάσισαν να επαναφέρουν τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο «Κλ. Βικελίδης». Υπολογίσαν ότι ο εσωτερικός ανταγωνισμός των δύο θα έβγαζε πολλαπλά ωφελημένη την ομάδα και κυρίως, λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών των δύο επιθετικών, ο Άρης θα είχε απαντήσεις απέναντι σε κάθε λογής άμυνα.

Ο Γκρέι

Είχαν εκτιμήσει επίσης ότι Γκρέι και Καμαρά θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην κορυφή της επίθεσης. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σχέδιο δεν επιχειρήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συνυπάρξει στον αγωνιστικό χώρο για μόλις 86 αγωνιστικά λεπτά και σε σύνολο πέντε αγώνων. Ο Άρης δεν βρήκε γκολ σε κανέναν εξ’ αυτών. Ξεχωρίζουν τα 45 λεπτά στη Λαμία και τα 24’ στη Νίκαια.

Καθώς ο Αμπουμπακάρ Καμαρά «κατάφερε» να αποβληθεί – με δεύτερη κίτρινη κάρτα – για δεύτερη φορά στα play-offs (σ. σ. το ίδιο είχε συμβεί και στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό) είναι επίσης η δεύτερη φορά που ο Τόλης Τερζής ζυγίζει δεδομένα για την κορυφή της επίθεσης. Η πρώτη ήταν στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ όπου προτίμησε να εναλλάσσει τους Λούις Πάλμα, Ράφαελ Καμάτσο στην κορυφή επενδύοντας σε σχέδιο επιθέσεων στο ανοιχτό γήπεδο στο οποίο προφανέστατα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί ο Άντρε Γκρέι. Αυτή τη φορά όμως, έχει να διαχειριστεί διαφορετικό παιχνίδι. Ξέρει ότι ο Βόλος αμύνεται μαζικά αλλά και την αναγκαιότητα παρουσίας παίκτη στην περιοχή του αντιπάλου.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει δίλημμα γιατί μόνο ο Γκρέι διαθέτει αυτό το στοιχείο από το σύνολο των επιθετικών του Άρη. Κι όμως υφίσταται γιατί το καλλιέργησε ο ίδιος ο Τζαμαϊκανός επιθετικός μέσα από την αγωνιστική πτώση του. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες έβαλε δικαιολογημένα τις φωνές στους συμπαίκτες του για τη μεθοδολογία στην τροφοδότησή του, η βασική ευθύνη όμως ανήκει στον ίδιο γιατί δεν θέλησε να μπει στην αγωνιστική λογική που πρεσβεύει η ομάδα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα