ΠΑΟΚ - Αρης 3-2: Ντερμπάρα σε... ασπρόμαυρο φόντο!

bet365

Ματσάρα με τα όλα της στην Τούμπα! Ο Αρης προηγήθηκε, ο ΠΑΟΚ το... γύρισε, οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά με την γκολάρα του Ζίφκοβιτς γέλασε τελευταίος (3-2)! Κόκκινη ο Καμαρά στο φινάλε.

Ντέρμπι με τα όλα του στην Τούμπα. Πέντε γκολ, ανατροπές, ένταση, πάθος, αποβολή και κυρίως εξαιρετικό ποδοσφαιρικό θέαμα από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε μετουσιώνοντας τις πολλές ευκαιρίες του σε τρία γκολ στο β’ μέρος κι ενώ ο Άρης είχε κλείσει το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ.

ΠΑΟΚ - Αρης: Οι επιλογές των πάγκων

Οι αναγκαστικές απουσίες των Ινγκασον (τραυματίας) και Κάργα (τιμωρημένος) από το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ επανάφεραν τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, με την επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου για τον παρτενέρ του Έλληνα διεθνή στόπερ να είναι ο Τόμας Κεντζιόρα.

Επιστροφή στο αρχικό σχήμα και σε ρόλο ακραίου για τον Τάισον, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού σε αντίθεση με τον Ντάγκλας Αουγκούστο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε, αντί του Νέλσον Ολιβέιρα, ο Μπράντον Τόμας, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να επιστρέφει σε ρόλο επιτελικού μέσου. `

Από την άλλη πλευρά ο Τόλης Τερζής έδωσε φανέλα βασικού στους Πίτερ Ετέμπο και Ματέο Γκαρσία. Οι δύο αλλαγές στις οποίες προχώρησε ήταν αναμενόμενες καθώς ο Πίτερ Ετέμπο ήταν στη βάση του μεσοαμυντικού τριγώνου έχοντας δίπλα του τους Βλάντιμιρ Νταρίντα, Μπριάν Νταμπό. Μεταξύ του Χουάν Ιτούρμπε και του Ματέο Γκαρσία, ο Τόλης Τερζής επέλεξε τον δεύτερο υπολογίζοντας την καλύτερη ανταπόκρισή του στα τακτικά καθήκοντα.

Ο προπονητής του Άρη αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγές στην αμυντική τετράδα διατηρώντας τον Μάρβιν Πίρσμαν σε ρόλο παρτενέρ του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας κι έτσι παρέμεινε ο Μπράντλεϊ Μαζικού στο αριστερό άκρο. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Σαλέμ Εμπακατά. Αριστερά ξεκίνησε ο Λούις Πάλμα και στην κορυφή ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα, πίεσε, αλλά δεν βρήκε γκολ

Με τον Τάισον να πατάει πολύ καλά και να μη δείχνει επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, έμοιαζε σχεδόν αναπόφευκτο ότι ο ΠΑΟΚ θα έψαχνε να επιτεθεί πολλές περισσότερες φορές από το αριστερό άκρο, όπως έκανε στην πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του με τον Ντάντας, που βγήκε μόνος με τον Κουέστα, αλλά αστόχησε στο 6ο λεπτό του ντέρμπι.

Ο Άρης που δεν είχε μπει καθόλου καλά στο ματς βρήκε την πρώτη πολύ καλή στιγμή του με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Ματέο Γκαρσία (17’) για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με το δυνατό σουτ του Κουλιεράκη (20’) που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα.

Για πάνω από μισή ώρα ο ΠΑΟΚ έπαιζε εξαιρετικά στο πλάτος φορτώνοντας αρχικά τον άξονα και σε κάθε επίθεσή του πατούσε στην περιοχή του Άρη, που δεν είχε καθόλου ισορροπία στο παιχνίδι του και κυρίως τις σωστές αποστάσεις στο χορτάρι της Τούμπας. Ο «Δικέφαλος» ανακτούσε με χαρακτηριστική ευκολία την μπάλα και έχτιζε διαρκώς επιθέσεις, ωστόσο οι παίκτες του με πολύ νευρικότητα αδυνατούσαν να πάρουν μια σωστή τελική απόφαση.

Κίτρινη δεκάλεπτη υπεροχή και 0-1 με Καμαρά

Οι «κίτρινοι» εμφανίστηκαν στην επίθεση στο 34’ με την εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, που υποχρέωσε τον Κοτάρσκι να εκτιναχθεί για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κάτι που επανέλαβε και στο επικίνδυνο σουτ του Πίρσμαν.

Ακολούθησε η σωτήρια παρέμβαση του Κουλιεράκη στο σουτ του Νταρίντα στο πολύ καλό δεκάλεπτο του Άρη, που βρήκε και γκολ με τον Καμαρά μετά το ολέθριο λάθος του Κουλιεράκη και τον Καμαρά να «εκτελεί» τον Κοτάρσκι για το 0-1 στο 45ο λεπτό. Το μισό γκολ και παραπάνω ανήκε στον Ματέο Γκαρσία, που πίεσε σωστά και έκλεψε την μπάλα από τον νεαρό αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά για τον ΠΑΟΚ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο β’ μέρος με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία μ’ αυτή στο ξεκίνημα του αγώνα. Πίεζαν την πρώτη μπάλα και ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ με τον Ντάντας, από το λάθος του Πίρσμαν, να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά να αδυνατεί να νικήσει τον Κουέστα.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που δικαιούταν με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του β' μέρους. Κυριαρχικό ποδόσφαιρο, πίεση στην πρώτη μπάλα και ένα γκολ που το άξιζε βάσει απόδοσης ο Τάισον, ο οποίος στο 55ο λεπτό με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Άρης μπήκε τραγικά στο β΄ ημίχρονο και το πλήρωσε. Τρομερή αφέλεια ακόμη και σε απλές καταστάσεις με την μπάλα στα πόδια των παικτών του. Ένα από τα πολλά κλεψίματα του Ντάντας οδήγησαν στο 2-1 και την απόλυτη ανατροπή, με τον Πορτογάλο να κερδίζει από τον Πίρσμαν το πέναλτι και τον Σβαμπ να νικάει τον Κουέστα από την «άσπρη βούλα». Μέσα σε έξι λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε φέρει… τούμπα το ντέρμπι, θυμίζοντας ότι είχε γίνει και στο αντίστοιχο παιχνίδι των δύο ομάδων στην πρεμιέρα των play-offs.

Ο κεραυνός του Νταρίντα έφερε το ντέρμπι στα ίσια

Ότι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, έγινε και στο β’ μέρος. Ο Άρης ήταν για 25 λεπτά εξαφανισμένος από το γήπεδο και… εμφανίστηκε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Ο ο Νταρίντα με ένα απίθανο σουτ έστειλε την μπάλα σ’ ένα σημείο που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Κοτάρσκι και με το 5ο φετινό γκολ του έφερε το ματς και πάλι στα ίσια (2-2).

O Ζίβκοβιτς έβαλε ξανά τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ

Η ματσάρα στην Τούμπα είχε και συνέχεια. Στο 78ο λεπτό από το λάθος του Ιτούρμπε, ο Ζίβκοβιτς με καταπληκτικό σουτ και αφού η μπάλα βρήκε ελάχιστα στο κεφάλι του Πίρσμαν έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ γράφοντας το 3-2.

Οι δύο προπονητές άδειασαν τους πάγκους τους. Ο Λουτσέσκου έβαλε Ολιβέιρα και Βιεϊρίνια (ο Πορτογάλος έφτασε τις 300 συμμετοχές με την «ασπρόμαυρη» φανέλα), ο Τερζής πήρε υποχρεωτικό με την είσοδο του Ρουπ στο παιχνίδι.

Ο Ολιβέιρα στο 89’ έφτασε κοντά στο 4-2, αλλά ο Κουέστα απόκρουσε το έξυπνο σουτ του Πορτογάλου φορ, ο Άρης έψαξε με άναρχο τρόπο να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

MVP: Ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι από τον Τάισον που βγήκε κλαίγοντας από το γήπεδο, καθώς ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις στο δικέφαλο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ματέο Γκαρσία όσο ήταν στο γήπεδο φρόντισε να τα κάνει σχεδόν όλα σωστά για τον Άρη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τον τίτλο διεκδικούν από τον ΠΑΟΚ ο Κουλιεράκης και από τον Άρη ο Πίρσμαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ξανά το λάθος του Κουλιεράκη. Το έκανε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Το επανέλαβε με πιο άκομψο τρόπο και στην αποψινή αναμέτρηση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αγκάγιεφ και ο συμπατριώτης του Ουμουντλού στο VAR έκριναν ότι δεν υπήρξε παράβαση στο μαρκάρισμα του Κουλιεράκη πάνω στον Ματέο Γκαρσία. Στο τέλος απέβαλλε τον Καμαρά (δεύτερη κίτρινη κάρτα) που όφειλε να είχε προστατέψει τον εαυτό του και δεν το έκανε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Στην Τούμπα είδαμε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων. Δεν είναι μόνο τα πέντε γκολ, με εξαιρετικές εκτελέσεις από Τάισον, Νταρίντα και Ζίβκοβιτς, αλλά ήταν ο ρυθμός και η ένταση που έχει το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε (79’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (87’ Φελίπε Σοάρες), Ντάντας, Τάισον (67’ Καντουρί), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τόμας (79’ Ολιβέιρα)

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ετέμπο (84’ Ρουπ_, Πάλμα (67’ Ιρτούρμπε), Νταμπό, Νταρίντα, Γκαρσία (67’ Καμάτσο), Καμαράv

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα