Κι ο Ολυμπιακός, ποιoν θέλει πρωταθλητή;…

Κι ο Ολυμπιακός, ποιoν θέλει πρωταθλητή;…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία απάντηση σε ένα ερώτημα που κλασικά υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις όπως του φετινού πρωταθλήματος.

Κανονικά για ένα σύλλογο που τα τελευταία 26 χρόνια έχει πάρει τα 22 (!!!) το πρωτάθλημα, η απάντηση πρέπει να είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα πάρει τον τίτλο τον 27ο χρόνο. Ας ξεκινήσουμε από εδώ…

Αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό αναφορικά με την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, είναι να σηκώσει λίγο κεφάλι σε αυτές τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, προκειμένου να μην διασυρθεί περαιτέρω, γιατί εσχάτως τα αποτελέσματα παραπέμπουν σε διασυρμό, με τρεις ήττες και συνολικό σκορ 2-7. Μπορεί να τα έβαλαν μόνοι τους οι παίκτες του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και στο Χαριλάου, μπορεί να τους πέρασε χειρουργείο ο Ιταλός διαιτητής στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ, αλλά στο ποδόσφαιρο ό,τι γράφει δεν ξεγράφει.

Επειδή, όμως, πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού με ρωτάνε, «εμείς τι θέλουμε, Παναθηναϊκό η, ΑΕΚ» κι επειδή η αίσθηση που υπάρχει γενικότερα στην ποδοσφαιρική πιάτσα είναι ότι ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός λόγω της μεγάλης έχθρας με την ΑΕΚ, εγώ δεν μπορώ να σας το επιβεβαιώσω. Επιτρέψτε μου, αλλά έχω τους λόγους μου, να μην πιστεύω η, αν θέλετε αλλιώς, να μην είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός προτιμάει να χάσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Μιλάω βεβαίως σε επίπεδο διοίκησης, κλαμπ. Αλλά κι αν μιλήσουμε για τον κόσμο, να ξέρετε ότι οι παραδοσιακοί η, πιο παλιοί να το πω έτσι, Ολυμπιακοί στην πλειοψηφία τους δεν θα ήθελαν πρωταθλητή τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό.

Καθαρά αγωνιστικά, από την άλλη, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι τον Ολυμπιακό τον συμφέρει να στεφθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός. Διότι έτσι η ΑΕΚ θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ κι έτσι αν τον κερδίσει και πάρει ο Ολυμπιακός την 3η θέση θα πάρει ο Ολυμπιακός το εισιτήριο για τα play-offs του Γιουρόπα Λιγκ. Και εισιτήριο για Γιουρόπα Λιγκ, σε σχέση με το εισιτήριο με το Κόνφερενς Λιγκ σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα πρώτον δύο προκριματικούς καλοκαιρινούς γύρους λιγότερους, δεύτερον σίγουρη παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο και τρίτον έως και διπλάσια έσοδα…

Kotarski_masouras

Άρα, το κίνητρο για μία πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ είναι πάρα πολύ ισχυρό. Μόνο που δεν εξαρτάται από τον ίδιο τον Ολυμπιακό κι αυτό είναι το πλέον επώδυνο. Διότι ακόμη κι αν ξεπεράσει βαθμολογικά τον ΠΑΟΚ, κάτι που είναι αυτή την στιγμή από αμφίβολο έως δύσκολο με την αυτοκαταστροφική εικόνα που βγάζει η ομάδα με τον Ανιγκό στον πάγκο (κι όχι μόνο γι΄ αυτό…), μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το Κύπελλο και να πάρει αυτός το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Αν θέλετε μάλιστα την γνώμη μου, ο ΠΑΟΚ θα το πάρει το Κύπελλο.

Πρώτον, γιατί είναι ομάδα Κυπέλλου εδώ και πολλά χρόνια, δεύτερον, γιατί η ΑΕΚ ούτως η, άλλως θα έχει «αδειάσει» στο φινάλε του πρωταθλήματος, είτε το πάρει, είτε το χάσει και τρίτον τα αποτελέσματα στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στα play-offs, με την ΑΕΚ να τα κερδίζει και τα δύο, τόσο στην Τούμπα, όσο και στη Φιλαδέλφεια, μας οδηγούν επίσης στο ίδιο συμπέρασμα, ότι επικεντρώνονται, ας το θέσω έτσι, ο ΠΑΟΚ στο Κύπελλο κι η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Στο ποδόσφαιρο, όμως, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, οπότε ο Ολυμπιακός πρέπει να δει τι μπορεί να κάνει ώστε να κρατήσει την τρίτη θέση, που έστω υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Έγραψα πριν ότι είναι από αμφίβολο έως δύσκολο αν μπορεί να τα καταφέρει, επικαλούμενος την αγωνιστική εικόνα του από τότε που έφυγε ο Μίτσελ, αλλά υπάρχει κι άλλη μία παράμετρος που δυστυχώς πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας: τι θα ήθελε το σύστημα που από το περασμένο καλοκαίρι χειραγωγεί και καθοδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

hwang

Για σκεφθείτε: ο στόχος δεν θα είναι ΑΕΚ πρωταθλήτρια, ΠΑΟΚ Κυπελλούχος και Παναθηναϊκός δεύτερος και με το άλλο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ; Η, εναλλακτικά, Παναθηναϊκός πρωταθλητής, ΑΕΚ Κυπελλούχος και ΠΑΟΚ τρίτος και με το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ; Ακόμη και το σχήμα ΑΕΚ νταμπλ, ΠΑΟ επίσης Τσάμπιονς Λιγκ και ΠΑΟΚ Γιουρόπα Λιγκ, κι αυτό βολεύει! Σε όλους τους επιθυμητούς στόχους του συστήματος, ο Ολυμπιακός είναι για το Κόνφερενς Λιγκ…Παρεμπιπτόντως, αναρωτηθείτε και το άλλο: η ΑΕΚ ποια ομάδα θα ήθελε να μείνει στην κατηγορία-μήπως τη Λαμία; Ο Παναθηναϊκός-μήπως το Λεβαδειακό; Ο Ολυμπιακός-μήπως τον Ιωνικό; Και πάρτε απάντηση, για το ποια ομάδα θα πέσει…

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός πρέπει σήμερα να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στο Βόλο στο Καραϊσκάκη, ειδάλλως δεν έχει νόημα να συζητάμε για τρίτη θέση και κουραφέξαλα. Εύλογα μπορεί κάποιος να υποστηρίξει, «καλά δεν θα κερδίσει ούτε τον Βόλο, που χάνει όλα τα παιχνίδια;». Κατ΄ αρχάς, ο Βόλος δεν έχει χάσει όλα τα παιχνίδια-πήρε λευκή ισοπαλία στη Λεωφόρο. Κατά δεύτερον, ο Βόλος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έφερε 1-1 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να το παίξει…καμπόσος απόψε. Ας κοιτάξει να κερδίσει το Βόλο και μετά να ετοιμαστεί να παίξει για να περισώσει ό,τι μπορεί από το γόητρο του στα ντέρμπι την Τετάρτη με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια και την Κυριακή με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, με την προσδοκία για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, μήπως έστω διατηρηθεί στην τρίτη θέση, αν και έτσι όπως παίζει τελευταία και κυρίως με την μηδέν ψυχολογία που μοιάζει να έχει και τα τραγικά λάθη των παικτών του τα περιθώρια για μεγάλη αισιοδοξία είναι μάλλον στενά.

fortounis_pal_sanc

Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό, όπως το βλέπω εγώ, είναι να έφερνε ο Ολυμπιακός δύο ίδια καλά αποτελέσματα στα ντέρμπι, νίκες η, ισοπαλίες, έτσι ώστε να μην προέκυπτε από αυτόν ο πρωταθλητής, αλλά αποκλειστικά από το αποψινό ντέρμπι στη Λεωφόρο, για το οποίο έχω κάτι να σημειώσω κάτι διαιτητικά:

Ο Πορτογάλος Αρτούρ Ντίας…

Στα τρία τελευταία ντέρμπι που έχει σφυρίξει φέτος στην πατρίδα του έχει μία ισοπαλία (Μπενφίκα-Σπόρτινγκ 2-2) και δύο διπλά (Σπόρτινγκ-Πόρτο 1-2 και Μπενφίκα-Πόρτο 1-2)

Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχει σφυρίξει φέτος στην Αραβία, όπου τον καλούν όπως κι εδώ, έχει τέσσερα διπλά (Αλ Αίν-Αλ Βάχντα 2-3, Αλ Ετιφάκ-Αλ Ιτιχάντ 0-3, Αλ Χιλάλ-Αλ Φατέχ 1-2, Αλ Βέχντα-Αλ Ιτιχάντ 1-2)

Στα έξι τελευταία διεθνή παιχνίδια που έχει σφυρίξει φέτος έχει ένα άσο (Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0), μία ισοπαλία (Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Σίτι 0-0) και τέσσερα διπλά (ΕΙΡΕ-Γαλλία 0-1, Φέρεντσβαρος-Μπάγερ Λέβερκουζεν 0-2, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νάπολι 0-2, Αυστρία-Κροατία 1-3).

Χωρίς σχόλια.

Άσχετο: Έχει τόσο…κακή οργάνωση ο Ολυμπιακός που και οι τρεις ομάδες του στα πρωταθλήματα Κ19, Κ17 και Κ15 τερμάτισαν πρώτες! Παρεμπιπτόντως, η πρωταθλήτρια Κ19 έχει πολλά ταλέντα υποψήφια μελλοντικά για την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Με τους ειδικούς να λένε ότι ακόμη μεγαλύτερα ταλέντα έχει η Κ17.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.