ΠΑΟ όπως το '96, ψάχνοντας τον νέο Μπορέλι (vid)

ΠΑΟ όπως το '96, ψάχνοντας το νέο Μπορέλι (vid)

bet365

Το ματς τίτλου με την ΑΕΚ το 1996 θέλει να επαναλάβει ο Παναθηναϊκός, όταν και το γκολ του Μπορέλι είχε χαρίσει το πρωτάθλημα στους «πράσινους».

Την Κυριακή (30/04) Παναθηναϊκός και ΑΕΚ τίθενται αντιμέτωποι σ' ένα ματς καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της κούρσας του πρωταθλήματος. Πλέον, έχουν μείνει μόνο οι δύο τους να διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή κι όποιος βγει νικητής απ' αυτό το παιχνίδι αναμένεται να γίνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτησή του.

Αν το αποτέλεσμα έρθει ισόπαλο, τότε οι δύο τους θα συνεχίσουν χέρι χέρι μέχρι το φινάλε, με τους «πράσινους» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω της ισοβαθμίας, που θα συνεχίσει να είναι υπέρ τους σε περίπτωση ισοπαλίας.

Η κατάσταση αυτή ξυπνάει μνήμες στους οπαδούς των δύο ομάδων, ευχάριστες για κείνους του Παναθηναϊκού, δυσάρεστες για εκείνους της ΑΕΚ. Βλέπετε πριν από 27 χρόνια είχε κριθεί και πάλι πρωτάθλημα από παιχνίδι μεταξύ των δύο τις τελευταίες αγωνιστικές.

Την σεζόν 1995-1996 ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο αθηναϊκό ντέρμπι που θα έκρινε τον τίτλο. Μία εβδομάδα πριν είχε κάνει το ιστορικό διπλό στο Άμστερνταμ με την κούρσα του Δώνη και το γκολ του Βαζέχα ενώ στον αμέσως επόμενο αγώνα στο πρωτάθλημα έχασε με 2-1 από τον Ιωνικό στη Νεάπολη.

Κάπως έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν στο ντέρμπι όντας δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και ήθελαν μόνο τη νίκη για να μπορέσουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Το ΟΑΚΑ δεν είχε γεμίσει. Είχε περίπου 40 χιλ. κόσμο κι αν σε κάποιους ακούγεται παράταιρο αυτό για ματς τέτοιας σημασίας, υπήρχε λόγος.

Τις ίδιες μέρες γινόταν το Final Four του Κυπέλλου Ευρώπης στο μπάσκετ στο Παρίσι, το οποίο και θα κατακτούσε ο Παναθηναϊκός, όπως έγραψε η ιστορία αργότερα. Επομένως ένα σημαντικό μέρος της «πράσινης» εξέδρας είχε ταξιδέψει εκεί για να στηρίξει την ομάδα στην τρίτη της απόπειρα για κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου.

Μάλιστα, εκτυλίχθηκε κι ένα αρκετά ιδιαίτερο σκηνικό, αφού όταν μπήκε το γκολ του Μπορέλι που έκρινε την αναμέτρηση κι έδωσε το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό, ο κύριος όγκος των φιλάθλων αυτών που είχα πάει εκεί βρισκόταν στην Disneyland, το γεγονός έγινε γνωστό από τους λίγους που είχαν κινητά τηλέφωνα εκείνη την εποχή και ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί μέσα σε κείνον τον χώρο.

Στα του αγώνα τώρα το «τριφύλλι» ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως δεν μπορούσε να βρει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Αυτό ήρθε τελικά στο 79ο λεπτό, όταν Γ.Σ. Γεωργιάδης έκανε την σέντρα και ο Μπορέλι έπιασε ανενόχλητος μία κεφαλιά-ψαράκι από το σημείο του πέναλτι νικώντας τον Ατματσίδη και ανοίγοντας το σκορ για το 1-0. Το τέρμα αυτό ήταν αρκετό για να χαρίσει τελικά τη νίκη στον Παναθηναϊκό και να του δώσει προβάδισμα για το πρωτάθλημα. Ένα προβάδισμα που οι «πράσινοι» διατήρησαν μέχρι το φινάλε κατακτώντας τον τίτλο.

Η έτερη φορά που κρίθηκε τίτλος από Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, αλλά δεν το πήρε κανένας τους

Υπήρξε άλλη μία περίπτωση που κρίθηκε πρωτάθλημα από παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τελικά δεν το κατέκτησε κάποιος από κείνους, αλλά ο Ολυμπιακός, που άρπαξε την ευκαιρία από το αποτέλεσμα που προέκυψε στον μεταξύ τους αγώνα. Ήταν την σεζόν 2004-2005, και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που υποδεχόταν την ΑΕΚ, αλλά αυτή τη φορά στο κεκλεισμένων των θυρών «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το πρωτάθλημα βρισκόταν στην προτελευταία αγωνιστική. Οι δύο αθηναϊκοί «γίγαντες» κοντραρίστηκαν μεταξύ τους στην Λεωφόρο σ' ένα ματς που δεν ανέδειξε νικητή (0-0), με το +2 υπέρ των «πρασίνων» να παραμένει. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, κέρδισε με 3-0 την Παναχαϊκή, τους προσπέρασε και τους δύο και βρέθηκε στο +1 από τον Παναθηναϊκό και στο +3 από την ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική.

Εκεί, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΟΦΗ με 2-1 στην Κρήτη, η ΑΕΚ τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0 εντός έδρας, όμως οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 του Ηρακλή στο «Καυτατζόγλειο» κι έτσι διατήρησαν ακέραιη την διαφορά τους από τους δύο διώκτες τους κατακτώντας τελικά τον τίτλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα