Άρης: Σε τρεις αγώνες ο Νταμπό έπαιξε περισσότερο σε σχέση με τα λεπτά συμμετοχής του σε τρεις μήνες!

Άρης: Σε τρεις αγώνες ο Νταμπό έπαιξε περισσότερο σε σχέση με τα λεπτά συμμετοχής του σε τρεις μήνες!

Ο Νταμπό

bet365

Στους τελευταίους τρεις αγώνες ο Μπριάν Νταμπό αγωνίστηκε 269 λεπτά τα οποία είναι περισσότερα σε σχέση με τα λεπτά συμμετοχής που είχε στους πρώτους τρεις μήνες του 2023!

Είναι αδιαμφισβήτητη η αγωνιστική άνοδος του Μπριάν Νταμπό στους τελευταίους τρεις αγώνες καθώς επίσης και ο ρόλος που διαδραματίζει στη λειτουργία της μεσαίας γραμμής του Άρη. Είναι επίσης δεδομένο ότι το όνομα του έμπειρου μέσου από την Μπουρκίνα Φάσο ήταν στη «μαύρη λίστα» του Άρη, παρά την ύπαρξη διετούς συμβολαίου συνεργασίας καθώς αυτό εκπνέει τον Ιούνη του 2024, αφού (δικαιολογημένα) δεν υπήρχε ικανοποίηση από τις αγωνιστικές επιδόσεις του.

Ο 31χρονος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό να είχε βασικό ρόλο στη μεσαία γραμμή. Προϊόντος του χρόνου, αυτός χάθηκε κι ενώ θα περίμενε κανείς από έναν ποδοσφαιριστή των δικών του παραστάσεων να επιδείξει αθλητικό εγωισμό και να διεκδικήσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, αυτός μάλλον συμβιβάστηκε με τον μικρό χρόνο συμμετοχής. Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο ο σχηματισμός που συνήθιζε να παίζει ο Άρης στο συντριπτικό μέρος της αγωνιστικής περιόδου, ίσως και η δυσκολία ανταπόκρισης σ’ αυτά που του ζητούσαν οι προπονητές. Σίγουρα δεν είναι συμπτωματικό το ότι στους πρώτους τρεις μήνες του 2023 και στο πρόγραμμα των διαδοχικών αγώνων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, στα παιχνίδια της Stoiximan.gr Superleague ο Νταμπό δεν μέτρησε περισσότερα από 237 αγωνιστικά λεπτά.

Συμπεριλαμβανομένων δε και των πρώτων δύο αγωνιστικών στα play-offs, σε σύνολο 14 αγώνων μόλις στους δύο ήταν στο αρχικό σχήμα. Ο Νταμπό επέστρεψε στην 11αδα στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ όπου εκεί άρχισε να αλλάζει τη γενική άποψη για το επίπεδο προσφοράς του. Μπορεί να μέτρησε ο διαφορετικός σχηματισμός (4-3-3), ο ρόλος του εσωτερικού μέσου σε σχέση με αυτόν του αμυντικού χαφ, σίγουρα λειτούργησε ευεργετικά η παρουσία του Βλάντιμιρ Νταρίντα καθώς τα τρεξίματα του Τσέχου σε συνδυασμό με την ποιότητά του αλλά και την ξεκάθαρη προσήλωση των αντίπαλων αμυνών στον 32χρονο μέσο, δημιούργησαν πεδίο δράσης για τον Νταμπό. Αυτό φάνηκε στον εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο όπου επίσης ήταν από τους διακριθέντες αλλά και στον χθεσινό (26/4) με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης». Κι έτσι τα τελευταία τρία παιχνίδια έπαιξε 269 λεπτά, δηλαδή 32 περισσότερα σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Μάλιστα, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Τόλης Τερζής αναφέρθηκε στις αλλαγές που εντόπισε στον Νταμπό στις αγωνιστικές επιδόσεις του αλλά και στον τρόπο σκέψης του, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση που έκαναν οι δυο τους πριν τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ, βοήθησε τον ποδοσφαιριστή να καταλάβει τις αγωνιστικές ευθύνες του. Πάντως, εκεί που το όνομα του Νταμπό ήταν στη «μαύρη λίστα» του Άρη, πλέον πλησιάζει στην ψήφο εμπιστοσύνης αν και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα