Παναθηναϊκός και ΑΕΚ «αγκαλιά» με το Champions League: Οι ημερομηνίες των ευρωπαϊκών αγώνων

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έτοιμοι να τσεκάρουν τα εισιτήρια για το Champions League

bet365

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ξέφυγαν κι άλλο από την τρίτη θέση και χρειάζονται πλέον μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τη συμμετοχή στα προκριματικά του επόμενου Champions League. Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες των ευρωπαϊκών αγώνων.

Μετά από μια συνταρακτική κούρσα με τέσσερις διεκδικητές, η φετινή Stoiximan Superleague μπαίνει στην τελική ευθεία και αποτελεί αποκλειστικά «μάχη» για δύο. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ εκτόξευσαν τη διαφορά τους από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ τις τελευταίες δύο αγωνιστικές (από τους 6 στους 12), θα κοντραριστούν για τον τίτλο στον «τελικό» της «Λεωφόρου», αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα τσεκάρουν τα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια που οδηγούν στο επόμενο Champions League.

Το Τριφύλλι και η Ένωση θέλουν μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρώτη δυάδα, συνεπώς το βασικό ερώτημα είναι ποιος θα τερματίσει πρώτος και ποιος δεύτερος. Πράγμα που εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή, θα καθορίσει και το πότε θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στ' «αστέρια» τη νέα σεζόν, αλλά και από ποιον προκριματικό γύρο. Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής έχει εξασφαλισμένη την είσοδό του σε ευρωπαϊκό όμιλο, μίνιμουμ του Conference League, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το «γεμάτο» πρόγραμμά του μέσα στον Αύγουστο και τα στάνταρ έσοδα που θα καρπωθεί.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος θα μπει στον ευρωπαϊκό «στίβο» από τον τρίτο προκριματικό γύρο και το μονοπάτι των πρωταθλητών. Αφετηρία, λοιπόν, για τον πρωταθλητή της φετινής σεζόν θα είναι η 8η ή 9η Αυγούστου, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη ανήμερα του Δεκαπεντάυγουστου και την κλήρωση για τις 24 Ιουλίου.

Όσο για την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη, το ευρωπαϊκό της ταξίδι θα αρχίσει δύο εβδομάδες νωρίτερα: στις 25/26 Ιουλίου το πρώτο ματς, στις 1-2 Αυγούστου η ρεβάνς. Συνολικά θα είναι η ομάδα που θα ξεκινήσει νωρίτερα από όλες τις πέντε τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη (27 Ιουλίου οι δύο ομάδες του Conference League, 10 Αυγούστου η μία του Europa League).

  • Πρωταθλητής (3oς προκρ. γύρος Champions League):

    Κλήρωση: 24 Ιουλίου
    Πρώτος αγώνας: 8/9 Αυγούστου
    Ρεβάνς: 15 Αυγούστου

  • 2η θέση (2ος προκρ. γύρος Champions League):

    Κλήρωση: 21 Ιουνίου
    Πρώτος αγώνας: 25/26 Ιουλίου
    Ρεβάνς: 1-2 Αυγούστου
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα