Απόλυτα Εύκολα Κυρίαρχη...

Απόλυτα Εύκολα Κυρίαρχη...

Απόλυτα Εύκολα Κυρίαρχη...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ, τον εκπληκτικό Γιόνσον και έχει υστερόγραφο..

Ήταν στη σειρά το δεύτερο κολλητά ντέρμπι για την ΑΕΚ. Ερχόταν από ένα εμφατικό διπλό που τελείωσε τον Ολυμπιακό στην έδρα του, είχε ήδη σούπερ ψυχολογία, φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, αλλά ήρθε και ο Κάργας να εκτοξεύσει την αυτοπεποίθηση για νίκη και τελείωσε το ματς! Από την άλλη υπήρχε ο συγκλονιστικός Γιόνσον ο οποίος είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Δικέφαλος επικράτησε από νωρίς και επί της ουσίας τελείωσε το ματς από το πρώτο 45λεπτο.

Ο εκπληκτικός Δανός χαφ στο πρώτο μισό του αγώνα τα έκανε κυριολεκτικά ΟΛΑ: πήρε την κόκκινη (που δεν επιδίωξε βέβαια) από τον Κάργα, είχε το κλέψιμο που έφερε το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Τσούμπερ, έκανε την ασίστ στο δεύτερο δοκάρι με δική του κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, για να χρήσει σκόρερ και τον Μουκουντί! Εκτός αυτών έκανε όλη την αθόρυβη δουλειά στο κέντρο, έκλεβε μπάλες, έκοβε προσπάθειες για δημιουργία προϋπόθεσης επίθεσης στον αντίπαλο και έδινε σωστά κάθετα όταν απαιτούνταν αυτό να γίνει. Τι άλλο να κάνει πραγματικά...

Ήταν σίγουρα πριν την έναρξή του ένα ματς το οποίο η μία από τις δυο ομάδες είχε κίνητρο στον... Θεό και η άλλη όχι. Περιττό να αναφέρω ποια είχε τι... Το σημειώνω αυτό διότι δεν είναι κριτήριο για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για το μοναδικό ματς που απομένει να δούμε, αυτό του τελικού, στον Βόλο, όταν αυτό γίνει όπως θα μάθουμε τις επόμενες ώρες. Έγιναν άλλωστε εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες αναμέτρησης από την απόλυτα δικαιολογημένη αλλά και χαζή αποβολή του Κάργα πολύ νωρίς στον αγώνα! Κάτι που πρέπει να υπογραμμίζουμε γιατί είναι το κομβικό σημείο του παιχνιδιού.

Από την άλλη επιτρέψτε μου να σημειώσω εδώ ότι δεν δικαιολογεί μια αποβολή τέτοια εικόνα σαν αυτή του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Δεν κατάφερε να κάνει τίποτα έστω σχετικά καλά. Γεγονός που δεν επιτρέπεται να συμβαίνει για ομάδα που διεκδικεί στόχους, θέλει να πρωταγωνιστεί και να ξεχωρίζει. Η ΑΕΚ κέρδισε και ήταν: Απόλυτα Εύκολα Κυρίαρχη! Περισσότερο από ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι οι παίκτες της στο χορτάρι και μετά την αποβολή του ποδοσφαιριστή του αντιπάλου τους...
...

Έσβησε το ματς, εκπληκτική διαχείριση από Αλμέιδα!

Όλο το ματς λοιπόν είναι το πρώτο 45λεπτο. Εκεί κρίθηκε ο νικητής και ο ηττημένος. Όπως και από το εγκληματικό, δεύτερο στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, λάθος να επιλέξει ο Λουτσέσκου να παίζει αυτήν την ΑΕΚ, εννοώ του Ματίας Αλμέιδα και όπως την έχουμε γνωρίσει φέτος, με προσπάθεια για χτίσιμο από τον τερματοφύλακα. Θυμίζω πως έτσι ήρθε το γκολ με τον ΠΑΟΚ και στο ματς της κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος. Με πίεση ψηλά, κλέψιμο και γκολ του Γκαρσία χωρίς μάλιστα ο αντίπαλος να χει παίκτη λιγότερο τότε.

Αυτό το ματς ήταν ένα ακόμη δείγμα εκπληκτικής διαχείρισης του Ματίας Αλμέιδα. Του το έκανε εύκολο η εξέλιξή του; Σύμφωνοι... Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που αποδεικνύει ότι γνωρίζει ποτέ και γιατί να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις. Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να ξεκουράσει σημαντικούς ποδοσφαιριστές του, να ρίξει την ένταση στο δεύτερο 45λεπτο όσο χρειαζόταν ενόψει Λεωφόρου, να χρησιμοποιεί παίκτες περισσότερο από άλλους διότι το άξιζαν (βλέπε πρώτη αλλαγή Μάνταλο) και φυσικά το πιο σημαντικό στο τέλος της κουβέντας: να πάρει ένα ακόμη μεγάλο ματς!

Δεν είναι να τα προσπερνάει κανείς αυτά τόσο απλά και χαλαρά για μια ομάδα που έπαιζε δεύτερο σερί σημαντικό ματς, μετά τον Ολυμπιακό εκτός, στην έδρα της με τον ΠΑΟΚ, τη στιγμή που πριν την επίσκεψη στο Φάληρο είχε ένα ματς μέσα με τον Άρη και ένα νωρίτερα εκτός με τον ΠΑΟΚ. Νίκες σε ΟΛΑ αυτά τα παιχνίδια να θυμίσω... Επιπρόσθετα πρόκειται για μια ομάδα που έως πέρυσι δεν μπορούσε να κυριαρχήσει και να κερδίσει τέτοια παιχνίδια και της στοίχισαν στην πορεία της και εκτόξευαν το μέγεθος της αποτυχίας της...

Το ματς με τον ΠΑΟΚ ανήκει στην ιστορία, για τρίτη φορά φέτος σε τέσσερα ματς, η ΑΕΚ νίκησε και επιστρέψαμε σε μια μορφή ιστορικής και διαχρονικής κανονικότητας (των δυο συγκεκριμένων αντιπάλων)! Το σημαντικότερο ωστόσο είναι το πρωτάθλημα και για αυτό έχει μεγάλη σημασία η αναμέτρηση αυτή και η επικράτηση της ΑΕΚ... Το σκορ στο 4-0 κολακεύει τον αντίπαλο του Δικέφαλου αφού υπήρχαν άλλες τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις για γκολ από τους "κιτρινόμαυρους"!

Και κάτι τελευταίο: κάποιος να σταματήσει τον Γιόνσον ακόμη κόβει, κλέβει, τρέχει...
...

Υγ: Ήθελα να γράψω πολλά υστερόγραφα και για το βόλεϊ γυναικών που χάσαμε διότι τώρα έχει αξία το ευχαριστώ σε κόουτς και ομάδα, για την κούπα και τη σεζόν, όμως ο κόσμος της ΑΕΚ το... έκλεψε. Αυτό που ζήσαμε στο ημίχρονο δεν έχει προηγούμενο, δεν ξέρω σε άλλη ομάδα, όμως στο νέο μας γήπεδο, το πάρτι δεν σταματάει ποτέ. Στην ανάπαυλα σχεδόν όλο το γήπεδο δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει και να γιορτάζει. Ένα απίστευτο πάρτι το οποίο συνιστά αναγνώριση για την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει τη θέση στην οποία βρίσκεται μαζί με την ΑΕΚ).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...