Με καθαρό μυαλό, κοιτάει και στην επόμενη σεζόν

Με καθαρό μυαλό, κοιτάει και στην επόμενη σεζόν

Με καθαρό μυαλό, κοιτάει και στην επόμενη σεζόν

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον Άρη που έκανε μεν πιο εύκολη την ζωή του, που ακόμα δεν έχει…κλειδώσει τον στόχο, αλλά έδωσε την ευκαιρία στα 5 τελευταία παιχνίδια για ευκαιρίες ενόψει της νέας σεζόν.

Η νίκη στον Βόλο είναι αλήθεια ότι εξασφάλισε σε ένα μεγάλο ποσοστό το ευρωπαικό εισιτήριο για τον Άρη. Όχι ολοκληρωτικά, αλλά πλέον για να μείνει εκτός η ομάδα του Τόλη Τερζή πρέπει κυριολεκτικά να αυτοκτονήσει. Πέντε παιχνίδια απομένουν ως το τέλος της σεζόν με τον Άρη να είναι στο +4, αλλά να έχει και την ισοβαθμία με τον Βόλο ακόμα και σε περίπτωση ήττας από τους Βολιώτες στο Βικελίδης, εκτός αν χάσει με 0-5 κάτι που προφανώς δεν μπορεί να συμβεί.

Στην ουσία του πράγματος ή ο Βόλος πρέπει να κάνει 3 νίκες ή 2 και η μία να είναι στο Βικελίδης και ο Άρης να πάρει σε όλα τα ματς 1 βαθμό. Το λες και αδύνατο με όλα όσα έχουν δείξει ως τώρα οι δύο ομάδες, αλλά επειδή στην Ελλάδα είμαστε, οι κιτρινόμαυροι οφείλουν στα 5 τελευταία παιχνίδια να κάνουν τουλάχιστον μία ακόμα νίκη για να είναι 100% σίγουροι.

Πήρε 4 βαθμούς με Ολυμπιακό, 1 με όλους τους άλλους!

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι μία πρώτη ευκαιρία…νίκης αν και οι ερυθρόλευκοι ως τώρα έχουν αποδώσει πολύ καλύτερα εκτός έδρας και όταν προέρχονται από ήττες ή αποτυχίες. Ειδικά στα παιχνίδια με τους άλλους μεγάλους ο Ολυμπιακός τις περισσότερες φορές πέτυχε μεγάλες νίκες όταν ήταν υπό τρελή πίεση. Όταν πήγαινε με…αέρα είχε γκέλες ή ήττες. Γενικά βέβαια φέτος δεν πατάει καθόλου καλά, ο Άρης έχει πάρει 4 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ συνολικά με όλους τους άλλους έχει 1 με τον ΠΑΟΚ. Ναι έχει παίξει μεγάλο ρόλο η διαιτησία στα ματς με ΠΑΟΚ (μέσα- έξω), με ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια, με Παναθηναικό στο 1-2 στο πρωτάθλημα, αλλά μόνο με τον Ολυμπιακό έχουν καταφέρει οι κίτρινοι να κερδίσουν και να πάρουν ισοπαλία μέσα στο Καραισκάκης και φυσικά να του…απολύσουν και 2 προπονητές! Στο κύπελλο επίσης όλοι θυμόμαστε τον τρόπο που προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, το κανονικό γκολ που ακυρώθηκε στο Καραισκάκης και βέβαια το πέναλτι που έχασε ο Γκρέι στο Βικελίδης.

Αύριο βέβαια μετά από πολύ καιρό μπορεί και οι 2 ομάδες να έχουν το βαθμολογικό κίνητρο, αλλά δεν υπάρχει αυτό το πέπλο…προπαγάνδας των καλών σχέσεων. Ο Ολυμπιακός θέλει να μείνει 3ος, ο Άρης να τελειώνει μία και καλή με τον Ευρώπη και αναμένεται μεγάλη μάχη.

Σε κάθε περίπτωση οι ομάδες έχουν 20 μέρες μέχρι το τέλος της σεζόν και με τους στόχους να έχουν λίγο-πολύ ξεκαθαρίσει, ξέρουν πάνω-κάτω και το…πρόγραμμα τους για του χρόνου.

Ξέρει τι πρέπει να κάνει για τη νέα σεζόν

Ο Άρης, λοιπόν, πέρα από την εξασφάλιση και μαθηματικά της Ευρώπης οφείλει να…τρέξει και τα της επόμενης σεζόν. Και να δρομολογήσει άμεσα τα θέματα προπονητή (και ότι συνεπάγεται για το staff της επόμενης περιόδου), αποδεσμεύσεων, μεταγραφών, οργάνωσης ακαδημιών και πολλών άλλων που μπορούν να οδηγήσουν σε μία καλύτερη σεζόν.

Η μπάλα στα πόδια του Παλίκουτσα

Ο κ.Καρυπίδης έχει επιλέξει τον κ. Παλίκουτσα ο οποίος θεωρώ ότι ήδη έχει δρομολογήσει τα περισσότερα από αυτά που σιγά-σιγά θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται. Προφανέστατα και πρώτιστα πρέπει να υλοποιηθεί ο στόχος της Ευρώπης. Τώρα όμως που όλα δείχνουν ότι τα διαβατήρια έχουν σφραγιστεί, πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα και η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για το επόμενο ταξίδι.

Ναι για όλα αυτά θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο επισταμένα από τις 7-8 Μάη. Είναι όμως η πρώτη χρονιά χωρίς τον βραχνά του…Ντουρμισάι για τις μεταγραφές (άρα και τις αποδεσμεύσεις) και στα δικά μου μάτια είναι η πρώτη χρονιά που τόσο ξεκάθαρα βλέπουν όλοι το τι χρειάζεται η ομάδα για τη νέα σεζόν. Τι πρέπει να γίνει στα αποδυτήρια και ποιοι δεν πρέπει να βρίσκονται και πάλι εκεί, αλλά και σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση. Και όταν αναφέρω θέσεις, δεν εννοώ μόνο των παικτών. Η μπάλα είναι στα πόδια του τεχνικού διευθυντή και μπορεί – εφόσον ξέρει την δουλειά- να την στείλει στα δίχτυα.

ΥΓ1 Η περίπτωση Μήτρογλου είναι ένα τεράστιο μάθημα για το πως μπορεί ένας παίκτης που δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα να πιέζει σε βαθμό…διάλυσης μία ομάδα. Προφανώς όταν έχεις την δυνατότητα ως ιδιοκτήτης να πληρώσεις ακόμα και τέτοια ποσά των 350.000 ευρώ, ξεπερνάς τέτοια ζητήματα. Ο Άρης κατέθεσε τις 2 δόσεις Μαρτίου, Απριλίου στον Μήτρογλου σε ένδειξη καλής θέλησης. Παρά τα 100.000 ευρώ ο παίκτης ζήτησε ενεργοποίηση ποινών- όπως είχαμε προβλέψει άλλωστε- και θα πρέπει μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες περίπου να λάβει και τα υπόλοιπα 250.000 ευρώ. Προφανώς και θα τα πάρει όπως διαβεβαιώνει η ΠΑΕ Αρης. Είμαι όμως ένα τεράστιο μάθημα συμπεριφορών η συγκεκριμένη περίπτωση. Και στον Άρη δεν πρέπει να υπάρξει άλλη παρόμοια. Και πιστεύω ότι και ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης με την στροφή σε παίκτες τύπου Νταρίντα έχει πάρει μία τέτοια απόφαση. Όσο για τον Μήτρογλου, πιστεύει έστω ένας από εσάς ότι τον νοιάζει τι λέτε ή σκέφτεστε; Τα λεφτά του να πάρει και όλα καλά και φυσικά θα σου πει ότι τα πήρε και με καθυστέρηση…

ΥΓ2 Ακόμα και στο ματς που ο Άρης κέρδισε με 0-3 Ευαγγέλου και Ζαμπάλας «έπνιξαν» ένα πεντακάθαρο πέναλτι. Φυσικά αυτό συνέβη στο 0-1 όταν όλα ήταν ανοικτά, αλλά είναι δείγμα του πώς αντιμετωπίζεται η ομάδα φέτος. Αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει στο τέλος ένα βίντεο με όλα τα απίστευτα φετινά (μη) σφυρίγματα. Απλά δεν ξέρω πόσο μεγάλο θα βγει με τόσος πολλές φάσεις…

ΥΓ3 Ξεκουράζει τους παίκτες ο Λουτσέσκου στο ματς στην Φιλαδέλφεια, να τους έχει φρέσκους την Κυριακή. Ε, βέβαια το μόνο παιχνίδι που μας ενδιαφέρει πλέον είναι κόντρα στον Άρη. Αν χάσετε και αυτό θα υπάρξει και πάλι χειροκρότημα από την κερκίδα όπως μετά τις ήττες από ΑΕΚ, ΠΑΟ; Ξέρω, ξέρω αφού δεν ασχολείστε…

ΥΓ4 Κύριε Μπένετ μην ξεχάσετε τον…Κουλμπάκοφ γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!