ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Στο... «Χ»αλαρό!

bet365

Ματς χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις στο Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ να προηγείται με 1-0, τον Αστέρα Τρίπολης να ισοφαρίζει σε 1-1 και από εκεί και πέρα το... απόλυτο τίποτα.

Σε ένα ισορροπημένο ματς, με ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες ο ΟΦΗ και ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Ηράκλειο με σκορ 1-1. Ο... αναγκαστικά βασικός Μοσκέρα άνοιξε το σκορ και ο εξαιρετικός Μπαρτόλο έφερε το ματς στα ίσα και χάρισε τον βαθμό στους Αρκάδες μετά από δυο διαδοχικές ήττες. Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας είναι 8η με 34 βαθμούς και οι 9οι Αρκάδες στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Άκη Μάντζιου έφτασαν στους 29 πόντους, στο +4 από τον 13ο Ιωνικό.

Έτσι ξεκίνησαν

O Βάλντας Νταμπράουσκας κατέβασε τον γηπεδούχο ΟΦΗ με 3-5-2. Ο Μανδάς ήταν στην εστία, με τους Βούρο, Πασαλίδη και Διαμαντή στην τριάδα των στόπερ. Λάρσον και Τοράρινσον κάλυψαν τις δυο πτέρυγες, δεξιά και αριστερά αντιστοίχως. Μεγιάδο, Ντιουσέ και Μπάκιτς ήταν η τρίαδα του άξονα και οι Τοράλ - Ντίκο στη γραμμή κρούσης

Από την πλευρά του ο Γιάννης Δουβίκας στο πρώτο του ματς παρέταξε τον Αστέρα σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Τσιφτσή στο τέρμα και τους Άλβαρες, Καστάνιο, Ατιένθα και Καρμόνα στην άμυνα. Ιγκλέσιας και Μουνάφο ήταν στον άξονα. Ο μοναδικός προωθημένος Μπαράλες είχε από πίσω του τους Μπαρτόλο, Κρέσπι και Τίλικα.

«Χτύπησε» ο Μοσκέρα, απάντησε ο Μπαρτόλο

Το ματς ήταν ισορροπημένο με τον ΟΦΗ να έχει περισσότερη ενέργεια και τον Αστέρα τις ευκαιρίες. Στο 8' ο Τιλίκα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά και αστόχησε, όπως έκανε σε ακριβώς ίδια φάση στο 22'. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24' όταν ο Μπάκιτς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά, ο Μοσκέρα (είχε μπει αναγκαστικά στο 4' λόγω τραυματισμού του Τοράλ) έφυγε στην πλάτη του Καρμόνα, άδειασε τον Ισπανό μπακ και εκτέλεσε τον Τσιφτσή για το 1-0.

O Αστέρας είχε την ευκαιρία να απαντήσει άμεσα, στο 27', αλλά ο Ρεγκίς αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Μπαρτόλο. Ο ΟΦΗ στο 32' είχε δοκάρι, όταν ο Μεγιάδο με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο μετά από στρώσιμο του Μπάγκιτς σημάδεψε το οριζόντιο.

Στο 36' ο Μπαρτόλο έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, ο Τιλίκα την πέταξε στον χώρο στον Μπαράλες, ο έμπειρος φορ την κουβάλησε, σούταρε αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή αλλά αστόχησε. Στο 40' ο Μανδάς νίκησε τον Ρεγκίς σε τετ α τετ, ο Άλβαρες έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, βρήκε τον Μπαράλες, ο οποίος άνοιξε την μπάλα δεξιά μέσα στην περιοχή στον Ρεγκίς, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα και ο Μπαρτόλο εξ επαφής σούταρε σε κενή εστία για το 1-1.

Μανδάς και Τσιφτσής κράτησαν το «Χ»

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, αμφότερες οι ομάδες έμοιαζαν να συμβιβάζονται στην ισοπαλία, όμως είχαν από μια καλή στιγμή για να πάρουν προβάδισμα. Στο 54' ο «ορεξάτος» Ρεγκίς κουβάλησε την μπάλα, πάτησε περιοχή, εκτέλεσε και η μπάλα κόντραρε. Η πρώτη καλή στιγμή του ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 75'. Ο Λάρσον έκανε καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο Τσιφτσής απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 90+4' ο Σανταφέ έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Μανδάς έπεσε στην γωνία του και κράτησε το 1-1.

MVP: Ο Μπαρτόλο ήταν ο καλύτερος παίκτης του Αστέρα αλλά και τους παιχνιδιού. Ήταν ο πιο απειλητικό των κιτρινομπλέ, δημιούργησε ρήγματα, θα μπορούσε να είχε ασίστ στη μεγάλη ευκαιρία του Ρεγκίς και πέτυχε το γκολ που χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αρκετά καλό παιχνίδι από πλευράς ΟΦΗ έκανε ο Μπάκιτς στα 63 λεπτά που αγωνίστηκε. Ήταν ο κινητήριος μοχλός των γηπεδούχων και «τρύπησε» την άμυνα του Αστέρα με την μπαλιά του στο γκολ του Μοσκέρα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης είχε ένα χτύπημα σε μονομαχία με τον Μπαράλες, η οποία πιθανότατα τον επηρέασε. Δεν είχε σωστές τοποθετήσεις, είχε 1/11 μακρινές μπαλιές και 1/7 μονομαχίες.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Καρμόνα δεν έκανε καλό παιχνίδι στην Κρήτη και φέρει μεγάλη ευθύνη στη φάση του γκολ. Σε ένα σημείο που ο Αστέρας έπαιζε καλά έχασε στην πλάτη του τον Μοσκέρα, ο οποίος μετά τον «εξέθεσε» με ντρίμπλα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Πολυχρόνης έλεγξε το ματς στο πειθαρχικό τομέα και δεν κλήθηκε να πάρει απόφαση σε κάποια δύσκολη/αμφισβητούμενη φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTΑ: Στο τέλος της ημέρας η ισοπαλία ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα, με το οποίο συμβιβάστηκαν και οι δυο ομάδες στο δεύτερο μέρος. Πιο συγκεντρωμένος ο Αστέρας σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια του.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Διαμαντής (85' Μαρινάκη), Πασαλίδης, Μεγιάδο (85' Περέα), Ντιουσέ, Μπάκιτς (63΄Νέιρα), Τοράλ (4' Μοσκέρα - 85' Φελίπε), Ντίκο

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Ατιένθα, Καστάνο, Καρμόνα, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (90+2' Μουνάφο), Τιλίκα (86' Σανταφέ), Κρέσπι, Μπαρτόλο (85' Σίτο), Μπαράλες.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα