ΑΕΚ: Μαθημένη στις απουσίες, ανταποκρίνεται στα δύσκολα!

ΑΕΚ: Μαθημένη στις απουσίες, ανταποκρίνεται στα δύσκολα!

ΑΕΚ: Μαθημένη στις απουσίες, ανταποκρίνεται στα δύσκολα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης υπενθυμίζει τα πρόσωπα που έχει στερηθεί ο Ματίας Αλμέιδα στη διάρκεια της σεζόν και ενώ ήταν σε σούπερ κατάσταση και υπογραμμίζει την ανταπόκριση της ομάδας.

Είναι γεγονός ότι δεν γίνεται να περνάει δίχως να αναλυθεί σε βάθος η απουσία του Σέρχιο Αραούχο, στο τελευταίο και απαιτητικό κομμάτι της σεζόν, στο οποίο κρίνονται δύο τίτλοι άλλωστε. Δύο τρόπαια τα οποία έφτασε και διεκδικεί με πολλές πιθανότητες επιτυχίας η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα! Τίθεται ένα καίριο ερώτημα από την ημέρα που έγινε γνωστό το πρόβλημα του αρχηγού του Δικέφαλου ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία και αναμένεται έως την Παρασκευή (ή το τέλος της εβδομάδας αν κάτι αλλάξει) να υποβληθεί σε επέμβαση.

Σε αυτό το σημείο επειδή πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος στο γόνατο του "Τσίνο" και το διάστημα που θα απέχει, αυτό θα το ξεκαθαρίσουμε μετά το χειρουργείο, δεν γίνεται νωρίτερα. Τουλάχιστον να γίνει η επέμβαση και να έχουμε ενημέρωση από τον γιατρό που θα την κάνει σχετικά με το πότε ακριβώς θα μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης, άρα και αντίστροφης μέτρησης για την επιστροφή του, σε φουλ προπονήσεις και έπειτα σε αγωνιστικές υποχρεώσεις! Αναμφισβήτητα τα σοβαρά αυτά ζητήματα που εμπλέκεται επιστήμη, καλό θα είναι επειδή έχουμε τη... τύφλα μας, να μη προχωράμε σε εκτιμήσεις!

Το καίριο ερώτημα, πλην του αυτονόητου σχετικά με το πρόσωπο το οποίο θα καλύψει το κενό του Αργεντινού επιθετικού (Τσούμπερ, Πινέδα, Άμραμπατ και Μάνταλος δύναται να...), έχει να κάνει με το αν θα προκύψει πρόβλημα από τη συγκεκριμένη απουσία, ή αν μπορεί η ΑΕΚ να το περάσει χωρίς να της δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Προφανώς είναι ένα ερώτημα που για όσους παρακολουθούν φέτος την Ένωση, γνωρίζουν ήδη και την απάντηση: έχει ήδη ανταποκριθεί αφού είναι μαθημένη στη διάρκεια της σεζόν. Μάλιστα δεν ήταν μια, δύο, ή βαριά τρεις οι φορές που χρειάστηκε να το περάσει αυτό και να ανταποκριθεί!

Επιπλέον οι απουσίες του Δικέφαλου αφορούσαν πάντα τους ιδιαίτερα σημαντικούς παίκτες και καθοριστικούς στο παιχνίδι της, την εποχή που υποχρεώνονταν να περάσουμε σημαντικό διάστημα εκτός αγωνιστικού χώρου, στα πιτς κοινώς... Είναι απίθανη κακοτυχία το γεγονός ότι της έχει συμβεί ήδη φέτος πολλές φορές και δεν πρόκειται για τις χειρότερες για μυϊκά ζητήματα, τέτοια ήταν του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, του Στίβεν Τσούμπερ και του Λιβάι Γκαρσία. Όλοι τους έχασαν μεγάλα διαστήματα της σεζόν και ενώ ξεχώριζαν για την φόρμα τους την περίοδο που τους έβρισκε η κακιά στιγμή (που λέμε λαϊκά).

Αλμέιδα

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα ξέρει και ανταποκρίνεται...

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ήταν στα καλύτερά του, σκόραρε, έκρινε ντέρμπι, δημιουργούσε, την ώρα που υποχρεώθηκε να περάσει στο κρεβάτι νοσοκομείου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Μόνο ο Τσούμπερ δεν ήταν στα σούπερ του, διότι το πρόβλημα προϋπήρχε και έπρεπε να λυθεί, ενώ σε εξωφρενική καλή κατάσταση ήταν και Γκαρσία όταν το μυϊκό τον πήγε πολύ πίσω μια σεζόν πάντως με λιγότερα ζητήματα για τον διεθνή άσο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Σκόραρε (πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ φέτος), είχε απίστευτη παρουσία στην κορυφή της επίθεσης και με το τρόπο παιχνιδιού του απογείωνε το αγωνιστικό σχέδιο του Αλμέιδα...

Ένας ακόμη; Ο Νίκλας Ελίασον. Ο δεξιός εξτρέμ από τη Σουηδία και με βραζιλιανικές καταβολές, πάνω στο καλύτερο κομμάτι της περιόδου του στο πρωτάθλημα, εκεί που είχε βρει ρυθμό και χημεία με τους υπόλοιπους του Δικέφαλου, ήρθε το σπάσιμο του ποδιού του στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα να τον θέσει και αυτόν εκτός για αρκετό καιρό όπως τους παραπάνω. Σε τέτοια κατάσταση (πολύ καλή το λιγότερο) ήταν και ο Μοχαμάντι προτού φύγει για το Μουντιάλ και γυρίσει με πρόβλημα που τον άφησε εκτός (πριν το πρόσφατο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό σαν βασικός), μέχρι και τις μέρες αυτές! Να θυμίσω εδώ ότι προ Μουντιάλ λέγαμε να βρεθεί ένας αριστερός μπακ να πλαισιώσει τον Μοχαμάντι με την εικόνα που είχε και τώρα (δικαιολογημένα) υποκλινόμαστε στον Χατζισαφί και τη σεζόν που κάνει!

Εκτιμώ πως έχω καταγράψει αρκετά παραδείγματα (υπάρχει και αυτό του Σιντιμπέ τούτη περίοδο, επίσης την καλή του, έπειτα από σερί καλών ματς και δη ντέρμπι) τα οποία αναδεικνύουν αυτό που σημείωσα παραπάνω: η ΑΕΚ είναι μαθημένη να ζει με πολλές (όχι μια) και όλες τους σημαντικές απουσίες, περιόδους που αυτοί που βγήκαν εκτός αγωνιστικής εξίσωσης λόγω προβλήματος τραυματισμού, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και καθοριστικοί για τον Δικέφαλο και το παιχνίδι αυτού. Χάρη στα παραπάνω παραδείγματα (υπάρχουν και άλλα στην άμυνα και στο κέντρο αυτής και πως τα πήγαν -εξαιρετικά- οι Μήτογλου και Τζαβέλλας στη θέση των Βίντα και Μουκουντί).

Με όλα (και μέσα από) αυτά τα παραδείγματα βρίσκουμε την απάντηση που ψάχνουμε: η ΑΕΚ έχει καταφέρει να ανταποκριθεί με συνέχεια και αξιοζήλευτη συνέπεια σε όλες αυτές τις στραβές! Προφανώς και αν δεν έλειπαν όλοι αυτοί και για καιρό, ισως να ήταν αλλιώς και κατά πολύ καλύτερα τα πράγματα βαθμολογικά για την Ενωση, αλλα ακόμη πρώτη είναι και στο τελικο του Κυπέλλου! Κάτι μοναδικό και προφανώς άξιο αναφοράς με δεδομένο ότι προέκυψε νέο και πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα: αυτό του τραυματισμού του Σέρχιο Αραούχο που τον θέτει εκτός για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν (ένα μήνα κοινώς) και περιμένουμε τα νέα από την επέμβαση για το συνολικό διάστημα απουσίας του!

Τσούμπερ

Υγ: Ο Στίβεν Τσούμπερ έχει αποδείξει στο χορτάρι και στα ματς που τα παρακολουθούν όλοι, για αυτό και δικαιολογημένα τυγχάνει αυτής της αναγνώρισης και αποθέωσης από τα ΜΜΕ και τον κόσμο, αλλά συνεχίζει να το κάνει και στην προπόνηση. Η αυτοπεποίθηση του διεθνούς Ελβετού είναι πολύ ψηλά και οι επιλογές του στις ασκήσεις και δη σε τελειώματα φάσεων έπειτα από ανάπτυξη και συνδυαστικό ποδόσφαιρο (με μπόλικη κίνηση δίχως μπάλα) το πιστοποιούν. Πάντα και στις προπονήσεις σε εξαιρετική κατάσταση γεγονός πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ αφού βρισκόμαστε όπως έχουμε ξαναπεί στο φίνις της σεζόν.

Υγ2: Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου όπως ο Ματίας Αλμέιδα το γνωρίζει καλύτερα. Για εμάς ήταν υπέροχη η εικόνα του προπονητή να συγχαίρει και να ευχαριστεί για τη δουλειά που έκαναν στην προπόνηση τα παιδιά από την Κ19, για εικόνα κάτι το απλό και αυτονόητο. Πόσα περισσότερα πήραν από απλά μια προπόνηση ακόμη υπό τον Ματίας Αλμέιδα από αυτή την υπέροχη χειρονομία του Αργεντινού τεχνικού αυτά τα παιδιά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...