Ολυμπιακός: Πρόταση στον Γκατούζο

Ολυμπιακός: Πρόταση στον Γκατούζο

Ολυμπιακός: Πρόταση στον Γκατούζο

bet365

Ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει κάνει ήδη πρόταση στον Τζενάρο Γκατούζο ώστε ο Ιταλός να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Μετά τον Μίτσελ, ο Ολυμπιακός έχει τοποθετήσει προσωρινά στον πάγκο του τον Ζοσέ Ανιγκό.

Η ομάδα θα χτιστεί από την αρχή του ερχόμενο καλοκαίρι όπου αναμένονται αρκετές αποχωρήσεις - και φυσικά προσθήκες στο ρόστερ.

Το θέμα είναι ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν ο Τζενάρο Γκατούζο είναι ο τεχνικός που έχουν ξεχωρίσει στο Λιμάνι και μάλιστα φαίνεται πως ήδη του έχει κάνει πρόταση.

Ο Ιταλός κόουτς ήρθε στην Ελλάδα το 2014 για τον ΟΦΗ, ενώ έχει περάσει από τεράστιους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως η Μίλαν κι η Νάπολι, ενώ τελευταία ήταν προπονητής της Βαλένθια.

Από παίκτης - προπονητής της Σιόν, η Μίλαν, το Κύπελλο με τη Νάπολι και το ατυχές πέρασμα από τη Βαλένθια

Η καριέρα του «Ρίνο» στους πάγκους ξεκίνησε το 2013 όταν ήταν παίκτης-προπονητής της Σιόν. Στη συνέχεια ανέλαβε την Παλέρμο για μόλις 8 ματς.

Τον Ιούλιο του 2014, ο δρόμος τον έφερε στο Ηράκλειο και στον ΟΦΗ. Στα 17 ματς που πρόλαβε να μείνει στην ομάδα, είχε 5 νίκες (μεταξύ αυτών και το διπλό επί του Παναθηναϊκού με 1-2), 3 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία για την Πίζα. Κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στη Serie B, επικρατώντας της Φότζια στα play-offs της Lega Pro. Στις 31 Ιουλίου του 2016 αποχώρησε από την ομάδα λόγω σοβαρών προβλημάτων του συλλόγου, αλλά έναν μήνα μετά επέστρεψε και στο τέλος της σεζόν έφυγε μια και καλή λόγω του ότι η ομάδα τερμάτισε τελευταία με τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος αλλά και τη χειρότερη επίθεση.

Το Μάιο του 2017 ανέλαβε την ομάδα Νέων της Μίλαν και τον Απρίλιο του 2018 κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μοντέλα με το συμβόλαιο του να έχει διάρκεια ως το 2021. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τη Μίλαν να τερματίζει τελικά 5η και να χάνει το Champions League για έναν μόλις βαθμό. Στις 28 Μαΐου του 2019 οι δύο πλευρές αποφασίζουν από κοινού να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2019, η Νάπολι ανακοινώνει την πρόσληψή του, μετά την απόλυση του Αντσελότι. Εμεινε στον ιταλικό νότο για 1,5 χρόνο και σε 81 ματς είχε ρεκόρ 47 νίκες, 12 ισοπαλίες και 22 ήττες. Εκεί κέρδισε κι ως προπονητής το πρώτο του τρόπαιο, αφού πανηγύρισε το Κύπελλο Ιταλίας τη σεζόν 2019-2020.

Στις 25 Μαΐου η Φιορεντίνα ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Γκατούζο - με τον Ιταλό να αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου. Όμως, στις 17 Ιουνίου οι δύο πλευρές δεν προχώρησαν στην υλοποίηση του πλάνου που είχαν χαράξει.

Η Βαλένθια στις 9 Ιουνίου ανακοίνωσε την πρόσληψή του και 22 ματς μετά ο Γκατούζο αποχώρησε με απολογισμό με 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα