Γιατί ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση στον Τζενάρο Γκατούζο!

Γιατί ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση στον Τζενάρο Γκατούζο!

Γιατί ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση στον Τζενάρο Γκατούζο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί ο Ολυμπιακός κάνει προτεραιότητα για τον πάγκο του τον Γκατούζο.

Ο Τζενάρο Γκατούζο λοιπόν είναι η πρώτη σοβαρή υποψηφιότητα για τον πάγκο του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν.

Ο σύλλογος ήδη τον προσέγγισε και του έκανε πρόταση και ας επιχειρήσουμε εμείς να…προσεγγίσουμε από την πλευρά μας ποιο είναι το σκεπτικό των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που θα έβλεπαν με μεγάλο ενδιαφέρον την προοπτική να είναι ο Ιταλός ο επόμενος προπονητής της ομάδας.

Πρώτον, υπάρχει η εκτίμηση στον Ολυμπιακό ότι η ψυχοσύνθεση και η ιδιοσυγκρασία του Γκατούζο ταιριάζει στο dna του κλαμπ. Ότι δηλαδή ο δυναμικός χαρακτήρας του και η ικανότητα του να δίνει μέταλλο και τσαγανό στις ομάδες του, μπορεί να «κολλήσει» στον Ολυμπιακό, που παραδοσιακά είναι ομάδα η οποία έχει αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι της, αλλά εσχάτως έχει γίνει πιο soft.

Δεύτερον, η ηλικία είναι ένα από τα στοιχεία στα οποία ο Μαρινάκης πάντα δίνει βάση. Κάπως έτσι είχε φέρει στον Ολυμπιακό π.χ. τον Ζαρντίμ στα 38 του, τον Μάρκο Σίλβα στα 38 του, τον Μαρτίνς στα 48 του, τον Βαλβέρδε στα 46 του. Ο Γκατούζο στα 46 χρόνια του πληροί κι αυτό το κριτήριο.

Τρίτον, o Γκατούσο έχει κάνει το αγροτικό του και δεν πήγε προπονητής στη Μίλαν, απλά επειδή την υπηρέτησε χρόνια ως ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησε από χαμηλά, αρχικά ως υπηρεσιακός προπονητής της Σιόν και μετά ως προπονητής της Παλέρμο (για λίγο) και της Πίζα (επί διετία), ενώ για έξι μήνες ήταν στον πάγκο του ΟΦΗ, άρα έχει μία γεύση κι από το ελληνικό πρωτάθλημα.

gatuso

Τέταρτον, οι παραστάσεις του. Ο Ιταλός όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής είχε παραστάσεις υψηλού επιπέδου, αλλά ήδη και ως προπονητής έχει βρεθεί στον πάγκο πολύ σημαντικών συλλόγων, καθώς ήταν στη Μίλαν πάνω από 1,5 χρόνο, όπως και στη Νάπολι πάνω από 1,5 χρόνο.

Ανέλαβε τη Μίλαν το Νοέμβριο του 2017 στην 7η θέση της βαθμολογίας 11 πόντους κάτω από τη ζώνη του Τσάμπιονς Λιγκ και την τερμάτισε (2017-18) στην 6η, οκτώ πόντους κάτω από τη ζώνη του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Κύπελλο απέκλεισε Ιντερ και Λάτσιο, όμως στον τελικό έχασε 0-4 από την νταμπλούχο τότε Γιουβέντους. Στο Γιουρόπα Λιγκ είχε αποκλειστεί στα νοκ άουτ από την Άρσεναλ.

Έμεινε στον πάγκο της όλη τη σεζόν 2018-19 με τη Μίλαν να είναι τελικά 5η και να χάνει για ένα πόντο από την Ίντερ το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Κύπελλο απέκλεισε τη Νάπολι, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη νικήτρια του θεσμού Λάτσιο. Στο Γιουρόπα Λιγκ αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων από τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, με εκείνο το πέναλτι του Φορτούνη στο 83’, στο ιστορικό 3-1 στο Καραϊσκάκη.

milan_gatuso

Ανέλαβε τη Νάπολι λίγους μήνες μετά, το Δεκέμβριο του 2019 στην 7η θέση της βαθμολογίας, οκτώ πόντους πίσω από τη ζώνη του Τσάμπιονς Λιγκ και την τερμάτισε (2019-20) στην 7η θέση, 16 πόντους πίσω από τη ζώνη του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Κύπελλο απέκλεισε Ίντερ και Λάτσιο και το κατέκτησε στον τελικό με τη Γιουβέντους (0-0 και 4-2 στα πέναλτι). Στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στα νοκ άουτ.

Έμεινε στον πάγκο της όλη τη σεζόν 2020-21 με τη Νάπολι να είναι τελικά 5η και να χάνει κι αυτή για ένα πόντο από τη Γιουβέντους το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Αταλάντα και στο Γιουρόπα Λιγκ στα νοκ άουτ από την Γρανάδα.

Πέμπτον, η συνύπαρξη του ως προπονητής με μεγάλα αστέρια έχει τη δική της σημασία, καθότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που για τα ελληνικά δεδομένα ψάχνεται για σημαντικές μεταγραφές. Μεταξύ άλλων, στη Νάπολι είχε παίκτες τους Οσιμέν, Κουλιμπαλί, Ινσίνιε, Μέρτενς, Ζιελίνσκι, Μερέτ, Λοζάνο, Μίλικ και στη Μίλαν τους Ντοναρούμα, Κεσί, Τσαλχάνογλου, Ιγκουαίν…

Από εκεί και πέρα, η επιλογή ενός προπονητή όπως ο Γκατούζο, με έντονη προσωπικότητα, σημαίνει και διάθεση για μεγάλη στήριξη του από πλευράς Ολυμπιακού, καθότι πρόκειται για συγκρουσιακό χαρακτήρα. Φεύγοντας από τη Νάπολι το καλοκαίρι του 2021 ανέλαβε τη Φιορεντίνα, στην οποία έμεινε μόλις για τρεις εβδομάδες κι αποχώρησε λόγω διαφωνιών επί των μεταγραφών. Όπως αποχώρησε τον Ιανουάριο από τη Βαλένθια, την οποία είχε αναλάβει το περασμένο καλοκαίρι, γιατί οι ιδιοκτήτες δεν του πήραν παίκτες τον χειμώνα, με την ομάδα να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Την άφησε 14η ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και τώρα είναι 18η, δύο πόντους κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

guerrero_gatuso

Όπως κι αν έχει, ο Γκατούζο αυτή την στιγμή είναι η πρώτη σοβαρή υποψηφιότητα για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Εάν τελικά γίνει προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει όμως να περιμένουμε να το δούμε. Θα κριθεί από την έκβαση των συζητήσεων, αλλά και τι άλλο θα προκύψει, και για τις δύο πλευρές-τι άλλες επιλογές προπονητών θα έχει ο Ολυμπιακός και τι άλλες επιλογές ομάδων θα έχει ο Γκατούζο.

Λογικά ο Ολυμπιακός θα θέλει να ξέρει τι θα γίνει όσο το δυνατό πιο σύντομα.

Άσχετο (; ): όταν έφυγε από τη Βαλένθια ο Γκατούζο, ήταν από τους βασικούς υποψήφιους να πιάσει δουλειά στη Γουλβς, με την αγγλική ομάδα να προτιμάει εν τέλει τον πιο έμπειρο, 56χρονο Ισπανό Λοπετέγκι, πρώην τεχνικό στην Εθνική Ισπανίας, τη Ρεάλ και τη Σεβίλλη.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.