Φορτούνης - Χάμες: Βίοι αντίθετοι με φόντο τη θέση του «10» στον Ολυμπιακό (vids)

Φορτούνης - Χάμες: Βίοι αντίθετοι με φόντο τη θέση του «10» στον Ολυμπιακό (vids)

οσφπ

bet365

Ήρθε σε μία περίοδο που ο ένας ήταν εκτός πλάνων και ο άλλος ήταν το απόλυτο αστέρι. Λίγους μήνες μετά, οι ρόλοι άλλαξαν εντελώς για τον Κώστα Φορτούνη και τον Χάμες Ροντρίγκες και η αποχώρηση του δεύτερου γίνεται η αφορμή για να σας παρουσιάσει το Gazzetta τι έδωσαν από τη θέση του μεσοεπιθετικού.

Τα πειραγμένα της φετινής σεζόν είναι κάτι που οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν χρόνια να δουν. Ο αποκλεισμός από το Novibet Κύπελλο Ελλάδας, το -6 στον βαθμολογικό πίνακα και τα θέματα περί προπονητών και παικτών είναι κάτι που άπαντες στην ομάδα θα ήθελαν να διαγράψουν αλλά και να… χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα προς αποφυγή για του χρόνου.

Το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης (13/04) λοιπόν ήρθε η σειρά του Χάμες Ροντρίγκες να αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση του Μαρσέλο δύο μήνες πριν. Δύο ονόματα που έφτασαν στην Ελλάδα ως οι απόλυτοι αστέρες και έφυγαν με μία φιλική αλλά όχι κολακευτική συγκυρία.

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο αμυντικό, είχε ένα αρκετό καλό πρώτο μισό της σεζόν όμως τους τελευταίους μήνες, τα… σύννεφα που είχαν μαζευτεί από πάνω του ήταν πολλά και η κακή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν το… κερασάκι για να έρθει η πρόωρη λήξη του συμβολαίου του.

Από την άλλη, ο Κώστας Φορτούνη ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη διαδρομή. Στην αρχή της σεζόν ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε τεθεί εκτός πλάνων και είχε φτάσει με το 1,5 πόδι από την αποχώρηση του με μεταγραφή, ωστόσο κανένα κλαμπ δεν κάλυψαν τους οικονομικούς όρους για να συμβεί αυτό. Έτσι ο παίκτης έμεινε και ο ερχομός του Κορμπεράν άλλαξε τελείως την κατάσταση και ο Μίτσελ του έδωσε ενεργό ρόλο στο ρόστερ.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ανέβασε ρυθμούς, πήρε λεπτά συμμετοχής και πρόσφερε στον Ισπανό κόουτς έναν μεγάλο… πονοκέφαλο για τη θέση του «10». Άλλες φορές τοποθετήθηκε ως εξτρέμ μαζί με τον Κολομβιανό και άλλες είχε την… μπαγκέτα στη μεσαία γραμμή, βοηθώντας αισθητά την ομάδα και ανεβάζοντας ξανά τις μετοχές του.

Το Gazzetta σας προσφέρει μία ανάλυση από το τι πρόσφεραν οι δύο μεσοεπιθετικοί, τον τρόπο με τον οποίο ο Φορτούνη «ξεπέρασε» στην ιεραρχία τον Χάμες και το χτίσιμο της νέας χρονιάς.

Το… κερασάκι σε ένα περίεργο καλοκαίρι και ο «κοινός» στόχος της αναγέννησης

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν αρκετά… δύσκολο για τον Ολυμπιακό όσον αφορά τον σχεδιασμό. Αλλαγή προπονητή, ευρωπαϊκός αποκλεισμός, δύσκολες προκρίσεις του ομίλους και κάθε εβδομάδα και ένας νέος… παίκτης. Ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε όπως πολλοί θα περίμεναν και αυτό φάνηκε από τις κινήσεις που έγιναν και στο φινάλε των μεταγραφών για τους ελεύθερους. Άλλοι βγήκαν (πχ Μπακαμπού, Χουάνγκ) και άλλοι ούτε που… πέρασαν (Ντε λα Φουέντε).

Ωστόσο η άφιξη του Μαρσέλο (αρχικά) και αυτή του Χάμες Ροντρίγκες (στη συνέχεια) ήταν ο λόγος για να φέρει πανικό στον Πειραιά. Η φωτογραφία που φαίνονται οι δύο στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» πριν το παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ (και την ντροπιαστική ήττα με 3-0) παραμένει ως ένας… πίνακας ζωγραφικής για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αφού η καριέρα τους δεν αναιρεί τίποτα από όσα ακολούθησαν.

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, σε ηλικία 31 ετών, ήθελε να αναγεννήσει την καριέρα του μέσα από τον ελληνικό σύλλογο και να δείξει πώς αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία στην Ευρώπη μετά το σύντομο πέρασμα από την Αλ Ραγιάν. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ήθελε να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή και να χτίσει γύρω από τον έμπειρο ποδοσφαιριστή αλλά και τον Μαρσέλο. Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Φορτούνης είχε περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι στο… περιθώριο και έτοιμος για να αποχωρήσει, όμως εν τελεί είχε παραμείνει στο «λιμάνι».

Ο Μίτσελ έδωσε την (δεύτερη) ευκαιρία που έψαχνε ο Φορτούνης

Μόλις ο Κάρλος Κορμπεράν ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ήθελε να δει όλους τους παίκτες του ρόστερ και να αποφασίσει τι χρειάζεται η ομάδα. Ήταν εκείνος που ενεργοποίησε τον Κώστα Φορτούνη αλλά όχι με γνώμονα να τον ρίξει στα βασικά πλάνα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν έτοιμος για να αποχωρήσει μετά από οκτώ χρόνια στο ρόστερ του συλλόγου οπότε δεν υπολογιζόταν αλλά προπονούνταν κανονικά με την ομάδα.

Τελικά, η άφιξη του Μίτσελ ήταν αυτό που περίμενε ο διεθνής ποδοσφαιριστής. Η μη αποχώρηση του και η πίστη του Ισπανού προπονητή, έδωσε ξανά στον Φορτούνη αυτό που χρειαζόταν για να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις του. Όπως ήταν λογικό δεν ήταν εύκολο να βρει ρυθμό και για αυτό από τον Οκτώβρη ξεκίνησε να έχει κάποια λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα αλλά όχι να είναι στο βασικό σχήμα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ στο Κατάρ, λειτούργησε ευεργετικά για τον ίδιο και αυτό φάνηκε με τη δυναμική του επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς στο πρώτο ματς της Superleague είχε δύο γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-2).

Η ταυτόχρονη παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο

Υπήρξαν και οι στιγμές που οι δύο τους μοιράστηκαν τον αγωνιστικό χώρο, με τον Φορτούνη συνήθως να βρίσκεται σε ρόλο εξτρέμ και τον Χάμες ως δεκάρι. Όπως ήταν φυσικό, η ταυτόχρονη παρουσία του ήταν καταλυτική στο επιθετικό σκέλος του Ολυμπιακού αφού σε 10 ματς, η ομάδα μέτρησε συνολικά 27 γκολ με απολογισμό επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (κόντρα στον Παναθηναϊκό).

Παράλληλα, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ ενώ ο Κολομβιανός είχε τρία γκολ (το ένα από ασίστ του Φορτούνη) και τέσσερις ασίστ).

Αναλυτικά τα ματς που έπαιξαν (δεν είναι μέσα και το ματς Λεβαδειακός-Ολυμπιακός καθώς ο Φορτούνη έπαιξε για επτά λεπτά):

  • ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-2
  • Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 5-0
  • Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-2
  • Βόλος-Ολυμπιακός 0-4
  • Ολυμπιακός-Άρης 1-0
  • Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1
  • Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 6-1
  • Βόλος-Ολυμπιακός 0-3
  • Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1
  • Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0

Ο τραυματισμός που έδωσε τον… χώρο στον Φορτούνη

Στις 13 Φλεβάρη, κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Ολυμπιακός επικράτησε με το ευρύ 6-1 με τους Φορτούνη και Χάμες να δίνουν το δικό τους… σόου με δύο ασίστ ο πρώτος και δύο γκολ με μία ασίστ ο δεύτερος. Αυτό όμως ήταν ο τελευταίο παιχνίδι του Κολομβιανού αστέρα πριν μείνει εκτός λόγω τραυματισμού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και τα τέσσερα παιχνίδια για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας (έμεινε στον πάγκο με ΑΕΚ) και να επιστρέψει στα play-offs. Εκεί έπαιξε βασικός με Βόλο, έμεινε εκτός με τον Άρη, αλλαγή κόντρα στον ΠΑΟΚ και βασικός απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το διάστημα ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πρόλαβε να κάνει τη διαφορά από τη θέση του «10». Συνολικά είχε τέσσερις ασίστ και ένα γκολ.

Άδοξο τέλος, το σχόλιο του Ανιγκό και ο… Βαλμπουενά

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής (09/04) υπήρχε ένα ερωτηματικό γύρω από την κατάσταση του Χάμες αλλά κόντρα στον Παναθηναϊκό, το κλίμα έγινε ακόμα πιο βαρύ. Η εμφάνιση του στα πρώτα 45 λεπτά ήταν απογοητευτική και η αλλαγή του στο ημίχρονο από τον Ανιγκό ήταν αρχή από μία σειρά από καταστάσεις που κορυφώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προπονητή λίγες μέρες μετά κόντρα στην ΑΕΚ.

«Δε νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού, δε συμφωνώ σε αυτό. Στις ομάδες πολλοί παίκτες μπορεί να έρθουν και να μην πετύχουν ή να έρθουν και να μην πετύχουν, συμβαίνει αυτό», ήταν τα λόγια του έμπειρου τεχνικού για τον Κολομβιανό αστέρα που… φωτογράφιζαν το τι πρόκειται να συμβεί. Λίγες ώρες μετά ήρθε και η επιβεβαίωση σε αυτό, με τον ίδιο και τον Ολυμπιακό να ανακοινώνουν τη λύση της συνεργασίας τους, παρότι το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή έληγε το καλοκαίρι.

Μία κατάληξη που λίγοι θα πίστευαν όταν ο 31χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε στο… λιμάνι και ακόμα λιγότεροι όταν ολοκλήρωσαν έναν γύρω πρωταθλήματος με τους εξαιρετικούς αριθμούς που είχε. Ο Ανιγκό έριξε και το… μπαλάκι του Ματιέ Βαλμπουενά ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στο 39ο έτος της ηλικίας του αλλά στο γήπεδο προσπαθεί και δίνει τα πάντα για την ομάδα.

Βέβαια, δεν έπαιξε κομβικό ρόλο μόνο η απουσία και η στάση του Χάμες τους τελευταίους μήνες αλλά και η εξαιρετική παρουσία του Κώστα Φορτούνη στη θέση του «10».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα