Γράφουν ιστορία Μουζακίτης και Κωστούλας

Γράφουν ιστορία Μουζακίτης και Κωστούλας

Μουζακίτης

bet365

Οι δύο 16χρονοι έγιναν οι πρώτοι που αγωνίζονται μαζί σε τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες στην ίδια σεζόν!

Το επαγγελματικό ντεμπούτο του 16χρονου Χρήστου Μουζακίτη με την Β΄ ομάδα του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Επισκοπή και η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του Μπάμπη Κωστούλα (ο οποίος είχε πάρει τον Ιανουάριο το «βάπτισμα του πυρός» σε επαγγελματικό επίπεδο), δημιούργησαν μία συνθήκη πρωτοφανή για το ελληνικό, ίσως και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι δύο συνομήλικοι ποδοσφαιριστές υπήρξαν συμπαίκτες, στην ίδια σεζόν, σε τρία διαφορετικά γκρουπ των «ερυθρόλευκων»! Έχουν παίξει μαζί ένα ματς στην Κ17, δώδεκα στην Κ19 και χθες 15 λεπτά στην Κ23, αφού ο Μουζακίτης μπήκε ως αλλαγή στο 63΄ και ο Κωστούλας στο 75΄.

Συνήθως οι νεαροί παίκτες ανάλογα με την εξέλιξή τους, ανεβαίνουν μία ηλικιακή κατηγορία κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αλλά δύο «προβιβασμοί» είναι ασυνήθιστο. Πόσω μάλλον, όταν αυτό αφορά δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι ηλικιακά να ανήκουν στην Κ17, αλλά μέσα σε μία σεζόν να αγωνίζονται παρέα και στις δύο επόμενες κατηγορίες.

Ο Κωστούλας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με την Κ17, γρήγορα μεταπήδησε στην Κ19, ενώ πλεόν προπονείται με τη Β΄ ομάδα. Ο Μουζακίτης είχε κάνει από πέρσι την υπέρβαση, αφού ανέβηκε στην Κ19 την περίοδο 2021/22. Το περίεργο είναι πώς βρέθηκαν ξαφνικά μαζί στην Κ17! Πριν από μερικές εβδομάδες, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη σε επίπεδο Κ17. Το πρωτάθλημα Νέων (Κ19) είχε διακοπεί λόγω υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας. Έτσι, οι δύο παίκτες «κατέβηκαν» στην ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη και μάλιστα πέτυχαν όλα τα γκολ στη νίκη 3-1 των «ερυθρόλευκων». Αυτή ήταν και η μοναδική τους συμμετοχή στην «κανονική» ηλικιακή ομάδα τους.

Ο Χρήστος Μουζακίτης είναι χαφ, έχει γεννηθεί το Δεκέμβριο του 2006 και ανήκει από πολύ μικρή ηλικία στον Ολυμπιακό, προερχόμενος από τον Ποσειδώνα Ηρακλείου Αττικής. Αν και αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου, είναι πρώτος σκόρερ της Κ19 με οκτώ γκολ. Φέτος θα κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του με την Κ19, ενώ εκκρεμεί και η συμμετοχή του στο Final-4 της Κ17, κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

''

Ο Κωστούλας, επιθετικός, είναι πέντε μήνες μικρότερος (Μάιος 2007) και αποκτήθηκε πριν από τρία χρόνια από τις ακαδημίες της Αγίας Άννας στο Βόλο. Έχει σημειώσει 10 γκολ με την Κ17 και 7 με την Κ19, ενώ ο συνολικός απολογισμός του (17) είναι ο υψηλότερος σε όλες τις διοργανώσεις της Superleague. Κανείς παίκτης δεν έχει πετύχει περισσότερα. Στέφθηκε πρωταθλητής με την Κ15 τον Μάρτιο του 2002, σε λίγες εβδομάδες «σηκώνει κούπα» με την Κ19, ενώ θα αγωνιστεί και στο Final-4 της Κ17. Άρα υπάρχει περίπτωση μέσα σε 14 μήνες να έχει κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα υποδομών της Super League. Αυτό κι αν (θα) είναι πρωτοφανές!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα