Τζόρτζεβιτς-Μπάγεβιτς: Το σκηνικό με τον Ντούσκο να μαθαίνει ότι καπνίζει ο Τζόλε, μέσω του Gazzetta

Τζόρτζεβιτς-Μπάγεβιτς: Το σκηνικό με τον Ντούσκο να μαθαίνει ότι καπνίζει ο Τζόλε, μέσω του Gazzetta

Μπάγεβιτς - Τζόρτζεβιτς

bet365

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην εξομολόγηση της ζωής του στο Gazzetta, αποκάλυψε το σκηνικό με τον Μπάγεβιτς όταν εκείνος τον ρώτησε αν καπνίζει!

Θα μπορουσε να είναι το βιβλίο της ζωής και της καριέρας του. Σε μια συνέντευξη περίπου 19.000 λέξεων, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς θυμήθηκε απίστευτες - ανέκδοτες ιστορίες μέσω του Gazzetta, από τη μυθική πορεία του στα γήπεδα.

Μεταξύ αυτών, αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον Μπάγεβιτς όταν ο Σέρβος κόουτς τον ρώτησε για το αν καπνίζει. Όταν η απάντηση του Τζόλε ήταν θετική, εκείνος του απάντησε ένα ξερό: «Κόψ' το». Και τότε από το... τρέμουλο χύθηκε ο καφές από το φλιτζάνι του θρυλικού αρχηγού.

Μπάγεβιτς;

Ο Μπάγεβιτς ήταν πολύ σημαντικός για όλους εμάς τους νέους που είχαμε πάει τότε στην ομάδα και ήταν πολύ σημαντικός και για την ιστορία του Ολυμπιακού. Όπως και να το κάνουμε, ήταν κι ο μόνος τότε που θα μπορούσε μ' αυτήν την προσωπικότητα, μ' αυτήν τη δύναμη κι αυτήν την αύρα να κάνει ό,τι ήθελε για να δημιουργήσει αυτό που έχτισε.

Θα μας πεις κάποιες ωραίες ιστορίες που είχες μαζί του; Είναι ο πιο σημαντικός προπονητής που είχες μετά τον Άτσα;

Ο Ντούσαν έχει πολύ χιούμορ. Είναι πολύ σημαντικός για εμένα αλλά και όλους τους νέους που είχαν έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά και για όλη την ομάδα. Εμένα με βοήθησε.

Και εσύ τον βοήθησες.

Αυτά είναι αμοιβαία. Αν δεν είχαμε τον Μπάγεβιτς, δεν ξέρω αν θα είχαμε και εμείς αυτήν την εξέλιξη, γιατί αυτό το χτίσιμο που έκανε στα τρία χρόνια κράτησε μετά για μια δεκαετία. Ο Ντούσαν ήθελε να δουλεύεις, να προσπαθείς, δεν ήθελε να σε πλησιάζει κανένας και να σου λέει διάφορα. Ήξερε να περιμένει και να στηρίζει τα νέα παιδιά. Εξάλλου, σε όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει, έχει βγάλει νέους που έχουν κάνει μεγάλες καριέρες. Στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό... Κάποια πράγματα δεν αμφισβητούνται. Βέβαια, τη δεύτερη φορά που ήρθε ήταν διαφορετικός. Είχε αλλάξει πολύ.

Πώς θυμάσαι την πρώτη σας προετοιμασία με Μπάγεβιτς;

Ήταν στο Γκολφ της Γλυφάδας, μας είχαν βάλει σε έναν τοίχο. Ελεγα μέσα μου: «Πού έχω έρθει;». Τρέχαμε το πρωί μέσα στη ζέστη και εκεί γνωριζόμασταν καλύτερα. Μέχρι τότε δεν είχα επαφή μαζί του. Από εκεί και πέρα, βήμα-βήμα και με στήριξη και υπομονή, έγιναν όλα. Επαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο αυτά.

Τον φοβόσασταν;

Πολύ... Θυμάμαι στην πρώτη προετοιμασία, τότε που κάπνιζα. Φτάνουμε στη Γερμανία και πάμε να μπούμε στο λεωφορείο. Ο Μπουρουτζίκας με πέτυχε μόνο μου. Την επόμενη μέρα, από την αίθουσα πρωινού μέχρι να πάμε στα δωμάτιά μας, περνούσαμε από έναν χώρο. Εγώ, κλασικά, είχα πάρει ένα διπλό εσπρέσο και πήγαινα στο δωμάτιό μου. Με το που τον βλέπω να έρχεται το χέρι μου όλο είχε φύγει. Ο καφές είχε χυθεί όλος (γέλια). Δεν ξέρω αν του είχε πει κάτι ο Μπουρουτζίκας. Με ρωτάει: «Πού πας με τον καφέ;», του λέω: «Στο δωμάτιό μου». Μου ξαναλέει: «Καπνίζεις;» και μόλις του είπα «λίγο», μου κάνει: «Κόψ' το». Μέχρι να πάω στο δωμάτιό μου, δεν είχε μείνει καθόλου καφές στο φλιτζάνι. Είχαμε φόβο αλλά αυτός ο φόβος ήταν από σεβασμό και εκτίμηση. Και τον ίδιο, μόλις τον βλέπεις, τον σέβεσαι. Είχε μεγάλη δύναμη ο Ντούσαν.

Οπότε, ο Μπάγεβιτς, όπως και να έχουν τα πράγματα, ήταν καθοριστικός και για την ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και για την εξέλιξη της καριέρας πολλών ποδοσφαιριστών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα