Κ19: Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά

''

bet365

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει μετά από έξι χρόνια στο θρόνο του πρωταθλήματος Νέων και απομένει μόνο η τυπική ανακήρυξη. Έγραψε Ιστορία η ΑΕΛ στην Κ15

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο Ρέντη και σε συνδυασμό με το 0-0 του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, εξασφάλισε ουσιαστικά το πρωτάθλημα Superleague Κ19. Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται τρεις βαθμούς μπροστά από τον «Δικέφαλο του Βορρά» κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται μία νίκη (αφού τους ευνοεί και η ισοβαθμία) επί του Βόλου ή του Ιωνικού, στις έδρες των οποίων φιλοξενούνται στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Τυπικό το ζήτημα...

Χθες, Κυριακή, στο Ρέντη ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε για την Ιστορία του, ήταν μαχητικός και προηγήθηκε στις αρχές του Β΄ ημιχρόνου με τον Καπερδά (50΄). Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν στον πάγκο τους τον Νίκο Κολοκυθά, βοηθό του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου (είναι πλέον στην Α΄ ομάδα) απάντησαν άμεσα (52΄) με πέναλτι του Μουζακίτη ο οποίος είναι πλέον πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ. Ο Αστέρας έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 65΄ λόγω αποβολής του Θεοδωρίδη, όμως αμέσως μετά είχε «χρυσή» ευκαιρία να προηγηθεί ξανά όταν έχασε τετ-α-τετ. Στη συνέχεια οι Παπακανέλλος (67΄), Σταυρόπουλος (74΄) υπέγραψαν την πολύτιμη νίκη, υπό το βλέμμα του προπονητικού επιτελείου της πρώτης ομάδας και αρκετών παικτών, οι οποίοι βρίσκονταν στο Ρέντη ενόψει του βραδινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκού.

Όμως εκεί δεν βρισκόταν κανένας άλλος, αφού υπήρξε γενική απαγόρευση εισόδου. Είναι κρίμα για τα παιδιά που δεν είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν τη νίκη τίτλου με τους δικούς τους ανθρώπους και σίγουρα αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τη διοργανώτρια αρχή. Σίγουρα προέχει η ηρεμία της πρώτης ομάδας, ειδικά ενόψει ενός μεγάλου ντέρμπι, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί το κοντινό γήπεδο του Φωστήρα, που έχει φιλοξενήσει τους Νέους του Ολυμπιακού πολλές φορές εφέτος.

Game over για τον ΠΑΟΚ

Έτσι, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 2017, μετά από τετραετή κυριαρχία του ΠΑΟΚ και μία κατάκτηση του Παναθηναϊκού. Οι Θεσσαλονικείς, «αδειανοί» πλέον από ψυχολογικές δυνάμεις, άφησαν δύο βαθμούς στο Περιστέρι, στο 0-0 με τον Ατρόμητο, και αποχαιρέτησαν τις λιγοστές ελπίδες που είχαν. Πάντως έχασαν 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες, ανάμεσα στις οποίες και μία φανταστική απόκρουση του Χρήστου Δήμου σε σουτ του Πολιτάκη. Εξαιρετικός ο γκολκίπερ του Ατρόμητου, πολύ καλός και ο σέντερ μπακ Κορομηλάς και ο φορ Τσαντήλας, ενώ για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε το «δεκάρι» της ομάδας, ο Θοδωρής Καλόγηρος.

Οι «μικροί» είχαν την τιμητική τους

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εξ αναβολής (15ης) αγωνιστικής της Superleague Κ19 είναι ότι δεν έχασε καμία από τις τελευταίες πέντε ομάδες της βαθμολογίας! Οι τρεις (Άρης, Λαμία, Βόλος) νίκησαν, ενώ οι άλλες δύο αναδείχθηκαν ισόπαλες μεταξύ τους: Λεβαδειακός-Ιωνικός 0-0.

Στη Χαλκιδική ο Άρης επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού με ανατροπή και σκόρερ του νικητήριου γκολ τον Χρήστο Τζίμα, μεγάλο αδελφό του Στέφανου. Φαίνεται πως το σκοράρισμα είναι... κληρονομικό αφού ο Χρήστος έχει πετύχει τρία γκολ εφέτος, σε μόλις 12 συμμετοχές, τις περισσότερες ως αναπληρωματικός. Ξεχώρισαν για τους νικητές οι επαγγελματίες Σγουρός, Χατζηιωάννου και ο Καραμανλής (κεντρικός αμυντικός).

Στο Βόλο έγινε η μεγάλη έκπληξη με τον ουραγό της βαθμολογίας να επικρατεί 1-0 της ΑΕΚ. Ήταν μόλις η δεύτερη φορά εφέτος που δεν κατάφεραν να σκοράρουν οι «κιτρινομαύροι», οι οποίοι κινδυνεύουν στο τέλος της σεζόν να γκρεμίσουν όλα όσα έχτιζαν. Από τους νικητές διακρίθηκε ο Παπαθανασίου, ένα παιδί της «χαμένης φουρνιάς» της ΑΕΚ (2004) που έφυγε από τα Σπάτα όταν διαλύθηκε η Κ19. Επίσης σημαντικότατη ήταν η συμβολή του γκολκίπερ Παναγιώτη Καλαμπούκα, μόλις στην τρίτη του συμμετοχή εφέτος. Ένα παιδί που αξιοποιείται ως «ρεζέρβα» του επαγγελματία Αυγερινού, όποτε ο τελευταίος ανεβαίνει στην Α΄ ομάδα. Και όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι για έναν τερματοφύλακα να πιάσει καλή απόδοση χωρίς να έχει αγωνιστικό ρυθμό.
Για το Βόλο αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά από πέντε μήνες και συγκεκριμένα μετά το 1-0 στην έδρα της Λαμίας στις 5 Νοεμβρίου 2022!

Παρεμπιπτόντως, η Λαμία είχε μόλις μία νίκη τους τελευταίους έξι μήνες (!) όμως κατέφερε το Σάββατο να πετύχει μία ακόμα, με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον μικρό (2006) αριστερό μπακ Ζαλοκώστα, αλλά τη διαφορά έκανε ξανά ο Κοντονίκος που δημιούργησε και το γκολ το οποίο πέτυχε στην εκπνοή ο Βρεττάς.
Στη Λειβαδιά ο Ιωνικός ήταν καλύτερος, όμως έμεινε στο 0-0 εναντίον των Βοιωτών αφού ακυρώθηκε γκολ του Αρμένη. Πολύ καλός σταθερά ο μπακ Γκόλφης, ενώ θετικότατος ήταν ο Γιαννής ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό. Ο Λεβαδειακός έχει σκοράρει μόνο σε ένα από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του, στα οποία μετράει 6 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Η 11άδα της αγωνιστικής

SL U19 - 14η αγωνιστική
SL U19 - 14η αγωνιστική

Κ17: Βολιώτες για... φίλημα

Τον πρώτο λόγο για απευθείας πρόκριση στο Final-4 της Κ17 έχει πλέον ο Βόλος. Η νίκη 3-1 επί της ΑΕΛ στη Λάρισα τον φέρνει σε θέση ισχύος στον όμιλο του βορρά έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών, όμως ο... κακός χαμός συνεχίζεται. Με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται στις 18 αγωνιστικές, ο Βόλος έχει 24 βαθμούς (16αγ.), ο Άρης 22 (15αγ.), η ΑΕΛ 21 (15αγ.), ο Παναιτωλικός 21 (16αγ.) και ο ΠΑΣ Γιάννινα 19 (15αγ.). Θυμίζουμε ότι η πρώτη από αυτές τις ομάδες περνάει απευθείας, ενώ η δεύτερη θα πάει στα μπαράζ με ομάδα του νότιου ομίλου.
Δύο γκολ πέτυχε ο Καπετάνος, το πρώτο με εντυπωσιακή κεφαλιά στο «Γ». Διακρίθηκε ο στόπερ Παρμαξίδης που πήρε χρόνο συμμετοχής και ανταποκρίθηκε άψογα, ενώ πολύ καλός ήταν ο αριστερός μπακ Λυκουρίνος, που «έφτιαξε» δύο γκολ.


ΑΕΛ ολέ στην Κ15!

Ένα μικρό θαύμα πέτυχε η ΑΕΛ, στην πρώτη της ουσιαστικά χρονιά στο πρωτάθλημα Κ15, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο Final-4. Οι «βυσσινί» είχαν συμμετάσχει μόνο μια φορά στη διοργάνωση, τη σεζόν 2016/17, και είχαν καταλάβει την 7η θέση μεταξύ 8 ομάδων. Εφέτος κατέκτησαν τη δεύτερη, την οποία εξασφάλισαν δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, με τη νίκη 1-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Διά πυρός και σιδήρου πέρασαν από το Emileon τα παιδιά του Θοδωρή Ελευθεριάδη και με γκολ του αρχηγού Αβραμούλη πανηγύρισαν με την ψυχή τους. Από αύριο μπορούν να προετοιμάζονται για το Final-4 που θα γίνει το Μάιο και περιμένουν τον αντίπαλό τους, ο οποίος θα είναι ο Ολυμπιακός, πρώτος στο νότιο όμιλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα