Μην υποτιμάτε τον Παναθηναϊκό που λέει και ο Ιβάν…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Μην υποτιμάτε τον Παναθηναϊκό που λέει και ο Ιβάν…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την νίκη θέλησης των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την κούρσα για δύο στην υπόθεση τίτλος.

Ηταν τόσο καλύτερος ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό; Όχι. Ηταν ένα ισορροπημένο ντέρμπι, που οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς αποδείχτηκαν πιο καλά προετοιμασμένοι στο πνευματικό κομμάτι και αυτό ήταν που έκανε την διαφορά. Οποια στατιστική κατηγορία κι’ αν δεις, θα διαπιστώσεις ότι υπήρξε απόλυτη ισορροπία.

Ο Παναθηναϊκός όμως είχε μεγαλύτερη ένταση, πάθος, οι παίκτες του έκαναν λιγότερα λάθη από τον Ολυμπιακό και κυρίως τιμώρησαν όλα τα λάθη του αντίπαλου της. Εφτασαν λοιπόν σε μία δίκαιη επικράτηση και επιβεβαίωσαν ότι και σε όλη τη σεζόν. Ότι πολλές φορές στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο σε ένα ματς, αλλά και σε μία ολόκληρη χρονιά, δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος με όρους θεάματος, αλλά ο αποτελεσματικότερος, ο πιο μεθοδικός, ο πιο οργανωμένος και συγκεντρωμένος προκειμένου να κάνεις την υπέρβαση.

Αυτό το γεγονός είναι πολλοί, ακόμη και οι φίλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι το έχουν υποτιμήσει. Κυρίως το έχουν υποτιμήσει αρκετοί από τους αντιπάλους. Με φράσεις όπως «είναι τυχερός», «δεν παίζει μπάλα και δεν θα μείνει για πολύ στην κορυφή», πολλοί ήταν αυτοί που κατά την διάρκεια της σεζόν προσπάθησαν να ακυρώσουν τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με ελάχιστες ημέρες να αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα.

Ο Ιβάν λοιπόν το είχε πει σε ένα άλλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Μην υποτιμάτε τον Παναθηναϊκό…» και δικαιώνεται κάθε εβδομάδα. Όπως είχε πει και απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους φίλους του Παναθηναϊκού που μετά το 0-0 με τον Βόλο πριν μία εβδομάδα είχαν σχεδόν ακυρώσει όλη την προσπάθεια και είχαν μιλήσει για χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να πάρει το πρωτάθλημα. «καμία ομάδα δεν βιώνει κρίση με ένα κακό αποτέλεσμα». Μετά τον Βόλο ο Παναθηναϊκός λοιπόν νίκησε στο Βικελίδης, νίκησε και τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι και είναι στο 50-50 με την ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κόντρα στον Ολυμπιακό ο Γιοβάνοβιτς έκανε όλες τις σωστές επιλογές. Τέτοια ήταν ο Μπερνάρ, τέτοια ήταν ο Φακούντο Σάντσες και ο Παναθηναϊκός είχε την σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι και την απαιτούμενη ψυχολογία για να παίξει ένα τόσο κρίσιμο ντέρμπι Ο Ανιγκό δεν έκανε όλες τις σωστές επιλογές είναι αλήθεια. Η απόφαση για παράδειγμα να αφήσει εκτός τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή του, τον Μπακαμπού δεν ήταν μία σοφή επιλογή. Το να πέσει το ανάθεμα σε αυτόν όμως ή στον Παπασταθόπουλου που έκανε το σοβαρό λάθος δεν ωφελεί.

Ο Ολυμπιακός όπως και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ χωρίς να υστερεί βρέθηκε πάλι να χάνει. Δεν γίνεται να γυρίζεις ντέρμπι κάθε τρεις ημέρες, όσο κι’ αν έχεις ανεβάσει τα στάνταρ της απόδοσής σου, αλλά είναι σίγουρα στο σωστό δρόμο και πρέπει να χτίσει πάνω στην ομάδα του δεύτερου γύρου και όχι να την ξηλώσει και να ξεκινήσει από την αρχή. Μεσοεπιθετικά ο Ολυμπιακός με εξαίρεση τον Φορτούνη υστέρησε και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός όσο θα ήθελε, αλλά εξακολουθεί να ισχύει ότι βελτιώνεται συνεχώς. Ο Πασχαλάκης, ο Ροντινέι, ο Χουάνγκ, ο Μπακαμπού, ο Μπιέλ και όχι μόνο, είναι παίκτες γύρω από τους οποίους πρέπει να χτίσει μαζί με τον επόμενο προπονητή την ομάδα του.

Οσο για την ΑΕΚ, για μία ακόμη φορά, κόντρα σε έναν εξαιρετικό Αρη την διαφορά την έκανε το βάθος στο ρόστερ. Είναι πολυτέλεια για μία ομάδα να έχει να φέρει από τον πάγκο παίκτες όπως ο Τσούμπερ, ο Μάνταλος, ο Πινέδα, ο Φερνάντες. Παίκτες που έκριναν το ματς κόντρα στον Αρη. Και σε μία κούρσα η οποία πλέον μοιάζει δύο… αλόγων ο Παναθηναϊκός έχει την οργάνωση και την μεθοδικότητα και η ΑΕΚ το βάθος και την ποιότητα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.