Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Ορθιος ο ΠΑΣ στη μάχη για την παραμονή με «σύμμαχο» τα δοκάρια (vids)

Ο Παμλίδης πανηγυρίζει το γκολ του στο Περιστέρι

bet365

Ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος, προηγήθηκε στο 7' με τον Αγκιμπού Καμαρά, αλλά ο ΠΑΣ που ισοφάρισε στο 27' με τον Παμλίδη πήρε τον πολύτιμο βαθμό (1-1) και έμεινε όρθιος στη μάχη για την παραμονή στη Superleague 1, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, καθώς η μπάλα κατέληξε δις στο δοκάρι της εστίας του στα τελευταία λεπτά.

Σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πήρε μέσα στο Περιστέρι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν, με το 1-1 να μένει ως το τέλος σε μια αναμέτρηση στην οποία οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τους 3 βαθμούς. Και δεν το κατάφεραν λόγω του Τσιντώτα, αλλά και των δοκαριών. Δοκάρια που στο γήπεδο αυτό έχουν γίνει γνωστά και σήμερα ήταν «σύμμαχος» της ομάδας των Ιωαννίνων, καθώς δύο φορές σταμάτησαν την μπάλα πριν αυτή πάει στα δίχτυα.

Έτσι με τον βαθμό αυτό ο Ατρόμητος παρέμεινε στην κορυφή των play-outs έχοντας 34 βαθμούς, με τους Ηπειρώτες να φτάνουν στους 24 και να παίρνουν βαθμολογική ανάσα.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Κρις Κόολμαν παρέταξε τον γηπεδούχο Ατρόμητο σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κεσχρίντα, Μαυρομμάτη, Χατζηισαϊα και Ντε Μποκ μπροστά του. Ο Γκονζάλεθ ήταν ο αμυντικός χαφ μπροστά από τα στόπερ, με τους Κουέν και Καμαρά εσωτερικούς μέσους. - Κλωναρίδης, Ρομπάιγ και Κωτσόπουλος ήταν η τριπλέτα στη γραμμή κρούσης.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Στάικος έστησε τον φιλοξενούμενο ΠΑΣ Γιάννινα σε σύστημα 4-2-3-1. Ο Τσιντώτας ήταν εστία και οι Εραμούσπε, Πήλιος, Μπορταγκαράι, Τσαβός συνέθεσαν την αμυντική τετράδα. Παρτενέρ του Τζίνο στη μεσαία γραμμή ήταν ο Λιάσος. Ροσέρο, Τζίμας και Παμλίδης αγωνίστηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Σταματελόπουλο.

Δύο γκολ και καλές στιγμές στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που είχε δύο γκολ, είχε φάσεις, είχε γρήγορο ρυθμό και σίγουρα άφησε ικανοποιημένους όσους το παρακολούθησαν. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ξεκινήσουν πιο δυνατά και μόλις στο 7' άνοιξαν το σκορ. Ο Αγκιμπού μπήκε ωραία στην περιοχή, γύρισε και νίκησε τον Τσιντώτα κάνοντας έτσι το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρομπάιγ με μακρινό σουτ προσπάθησε να νικήσει για 2η φορά τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος όμως έδιωξε.

Οι γηπεδούχοι μετά το 1-0 είχαν τον έλεγχο και μετά το 25' οι φιλοξενούμενοι βγήκαν σιγά-σιγά στην επίθεση θέλοντας με την σειρά τους να προσπαθήσουν να απειλήσουν. Μια προσπάθεια που στο 27' απέδωσε καρπούς. Η άμυνα του Ατρομήτου έκανε λάθος, ο Τζίμας έκλεψε, βρήκε ωραία τον Παμλίδη που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του ημιχρόνου και πάλι ο Ατρόμητος είχε στο μεγαλύτερο μέρος τον έλεγχο, όμως όσες φορές οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν, ο Τσιντώτας ήταν εκεί με το 1-1 να είναι και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Δοκάρια και Τσιντώτας κράτησαν το 1-1

Στο 2ο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο ήταν μόνο ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες ήταν συνεχώς μπροστά και πίεζαν για το 2-1, με τους Ηπειρώτες από την άλλη να είναι κλεισμένοι στην άμυνα κοιτάζοντας να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν όμως να σκοράρουν καθώς σε κάθε ευκαιρία που έκαναν έβλεπαν έναν Τσιντώτα να σταματάει τα πάντα. Ο έμπειρος τερματοφύλακας στο 67' νίκησε με εξαιρετική προσπάθεια την προσπάθεια του Σταματελόπουλου να διώξει.

Ήταν όμως και τυχερός όταν στο 87' στην προσπάθεια για διώξιμο του Εραμούσπε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, κάτι που έγινε και στις καθυστερήσεις σε σέντρα-σουτ του Ρομπάιγ. Έτσι το 1-1 έμεινε ως το τέλος με τον αδιάφορο βαθμολογικά Ατρόμητο να είναι σαφώς καλύτερος και τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει έναν πολύτιμο για την μάχη της σωτηρίας βαθμό.

MVP: Ο Τσιντώτας ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα και ο λόγος για τον οποίον ο Ατρόμητος δεν κέρδισε στο σημερινό ματς. Ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε μεγάλες επεμβάσεις κρατώντας το πολύτιμο 1-1 για την ομάδα του.

Στο ύψος του: Θα βάζαμε τον Ρομπάιγ ο οποίος ήταν ο παίκτης που απειλήσει περισσότερο από κάθε άλλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο τέλος του αγώνα είχε και δοκάρι σε σέντρα σουτ.

Η γκάφα: Την έκανε χωρίς αμφιβολία ο Μαυρομμάτης στο 1-1, όταν άφησε αμαρκάριστο τον Παμλίδη να πλασάρει εύστοχα και να ισοφαρίσει.

Το «στραγάλι»: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γκορτσίλα δεν υπήρξε η παραμικρή διαμαρτυρία και αυτό λέει πολλά.

Το ταμείο του Gazzetta: Από την μία ο Ατρόμητος αν και αδιάφορος βαθμολογικά έδειχνε πως ήθελε τη νίκη και από την άλλη ο ΠΑΣΑ Γιάννινα που ήθελε να φύγει με τον βαθμό από το Περιστάρι. Οι Ηπειρώτες τελικά τα κατάφεραν γιατί είχαν και Τσιντώτα, αλλά και τύχη με τα δοκάρια με το 1-1 να αδικεί τους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Καμαρά, Κούεν (81' Φριντζόνσον), Κλωναρίδης (74' Τζοβάρας), Ρομπάιγ, Κωτσόπουλος (74' Κωτσόπουλος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Τσάβος (52' Μπακαδήμας), Πήλιος, Εραμούσπε, Μπορταγκαράι, Λιάσος, Τζίνο, Τζίμας, Ροσέρο (64' Νίνης), Παμλίδης (80' Μπάλαν), Σταματελόπουλος (80' Μορέιρα).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα