Stoiximan Super League: Σούπερ ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο στην κούρσα του τίτλου

Newsroom
Μπακαμπού και Σένκεφελντ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

bet365

Η μάχη για τον τίτλο φουντώνει. Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στη Λεωφόρο σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» που καθηλώνει. ΑΕΚ - Άρης και ΠΑΟΚ - Βόλος τα άλλα δύο ματς της 4ης αγωνιστικής των play-offs στη Stoiximan Super League.

Παναθηναϊκός 66, ΑΕΚ 66, Ολυμπιακός 63 και ο ΠΑΟΚ πλέον στους 57 βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές στα play-offs της Stoiximan Super League με τη μάχη του τίτλου να εντείνεται. Το μεγάλο ματς της ημέρας για την 4η αγωνιστική είναι αυτό στη Λεωφόρο με το σούπερ ντέρμπι των «αιωνίων» Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Το πρόγραμμα, ωστόσο, ανοίγει νωρίτερα στις 18:00 στην OPAP Arena εκεί όπου η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες της και να παραμείνει στην κορυφή εκμεταλλευόμενη τις απώλειες που θα προκύψουν από το ντέρμπι της Λεωφόρου υποδεχόμενη τον Άρη, ο οποίος μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό παραμένει στην 5η θέση που βγάζει στην Ευρώπη, έχοντας όμως μόλις ένα βαθμό περισσότερο από τον Βόλο.

Οι εκτιμήσεις ότι δύσκολα θα προλάβαινε ο Μουκουντί επιβεβαιώθηκαν με τον Καμερουνέζο στόπερ να μένει οριστικά εκτός αποστολής της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα οι άλλες απουσίες για τον Αλμέιδα είναι οι δύο γνωστές που αφορούν τους Σιντιμπέ και Άμραμπατ που έχουν τεθεί εκτός με θλάσεις, αλλά και ο Φαν Βέερτ, με τον τελευταίο να επιστρέφει πρόσφατα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Αντίθετα ο Μήτογλου που ξεπέρασε την ίωση, επιστρέφει στην αποστολή. Σε αυτήν βρίσκονται οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Φερνάντες.

Χωρίς τον τιμωρημένο Καμαρά και τους τραυματίες Ματέο Γκαρσία, Ρουπ και Μάνου Γκαρθία ο Άρης, την αποστολή του οποίου αποτελούν οι Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Νταρίντα, Πάλμα, Καμάτσο, Ντουκουρέ, Γκρέι, Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάγιο, Ετέμπο, Ενκουλού, Εμπακατά, Χριστοδουλόπουλος, Σγούρος, Παναγίδης.

ΑΕΚ-Άρης: Τα στατιστικά

Η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι στις στατιστικές κατηγορίες, όπως αποτυπώνεται και στην καρτέλα της Sofascore, με την Ένωση να έχει πέρα από το καλύτερο ενεργητικό και παθητικό, 63% κατοχή της μπάλας έναντι 58,2% του Άρη και να δημιουργεί παραπάνω μεγάλες ευκαιρίες ανά παιχνίδι (2,3 έναντι 1,3).

ΑΕΚ-Αρης

Ο Αραούχο είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες στο παιχνίδι της ΑΕΚ, σε έναν διαφορετικό ρόλο φέτος υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα. Σύμφωνα με τη Sofascore, ο «Τσίνο» καταγράφει 80% επιτυχία στις πάσες και συγκεκριμένα 69% ακρίβεια στις μακρινές μπαλιές, ενώ κερδίζει σχεδόν τρεις μονομαχίες ανά παιχνίδι.

Αραούχο

Από την πλευρά του Άρη ένας από τους καλύτερους παίκτες του είναι ο Νταρίντα με τρία γκολ και τρεις ασίστ. Σύμφωνα με τη Sofascore βγάζει μέσο όρο 1,7 πάσες κλειδιά και έχει 58,6 επαφές ανά παιχνίδι, πραγματοποιώντας 1,5 σουτ μέσο όρο.

Νταρίντα

Στις 20:30 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ που έχασε κι άλλο έδαφος μετά την ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό που τον άφησε εννιά βαθμούς μακριά από την κορυφή φιλοξενεί τον Βόλο, ο οποίος διατηρείται στον πόντο από την 5η θέση και τον Άρη, στην άλλη μάχη που λαμβάνει χώρα για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

H είδηση που προκύπτει στον ΠΑΟΚ έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Σάστρε. Ο Ισπανός μπακ ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξί τετρακέφαλο και προτιμήθηκε να μείνει εκτός, όπως κι ο Κουλιεράκης για λόγους αποφόρτισης. Αντίθετα ο Λύρατζης μετράει αρκετές προπονήσεις στα πόδια του και επέστρεψε στην αποστολή. Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι οι: Κοτάρσκι , Ζίβκοβιτς , Λύρατζης , Βιεϊρίνια , Μιχαηλίδης , Ίνγκασον , Κάργας , Ράφα Σοάρες , Φιλίπε Σοάρες , Σβαμπ , Ντάντας , Ντόουγκλας , Μπίσεσβαρ , Ελ Καντουρί , Κωνσταντέλιας , Τάισον , Α.Ζίβκοβιτς , Νάρεϊ , Ολιβέιρα , Μπράντον.

Στον Βόλο επιστρέφουν τόσο ο Σι όσο και ο Τσιρίνος. Μοναδική απουσία είναι εκείνη του Τάχατου λόγω τραυματισμού. Η αποστολή των κυενάρυθρων: Κλέιμαν, Κότνικ, Αλχο, Λούνα, Σι, Σιέλης, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Ασλανίδης, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Γκάγκι, Μεταξάς, Κάτσε, Μεσκίδα, Καρτάλης, Ντέλετιτς, Πιρές, Τσιρίνος, και Οζέγκοβιτς.

ΠΑΟΚ-Βόλος: Τα στατιστικά

Σημαντική η διαφορά που παρατηρείται στα στατιστικά του ΠΑΟΚ και του Βόλου με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει σκοράρει 53 γκολ και να έχει δεχθεί 14 ενώ οι κυανέρυθροι έχουν 31 γκολ ενεργητικό και 42 παθητικό. Ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τη Sofascore έχει 63% κατοχή της μπάλας έναντι 46,7% του Βόλου, ενώ δημιουργεί μέσο όρο 2,3 μεγάλες ευκαιρίες ανά ματς τη στιγμή που ο Βόλος δημιουργεί μόλις 0,7.

ΠΑΟΚ-Βόλος

Μισή ώρα αργότερα (21:00) ξεκινάει το ματς της ημέρας με το μεγάλο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν, επικρατώντας στο Βικελίδης του Άρη και παραμένοντας στην κορυφή, όπως και οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν αντίδραση νικώντας με ανατροπή 3-1 τον ΠΑΟΚ και παραμένοντας τρεις βαθμούς από την πρώτη θέση.

Τόσο ο Μπρινιόλι όσο και ο Κώτσιρας συμπεριλήφθηκαν τελικά στην αποστολή του Παναθηναϊκού. Αντιθέτως, εκτός έμεινε λόγω ίωσης ο Αργύρης Καμπετσής. Στην αποστολή βρίσκονται οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού που ανακοίνωσε ο Ζοζέ Ανιγκό απουσιάζουν κυρίως τα ονόματα των Σαμασέκου, Γκάρι Ροντρίγκες και Ρέτσου ενώ μέσα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, όπως αναμενόταν. Αυτή απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Ανδρούτσος, Μπα, Μπακαμπού, Σισέ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ραμόν, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά και Βρουσάι.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τα στατιστικά

Ο Κουρμπέλης αποτελεί έναν εκ των πιο σημαντικών εργαλείων στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με τη Sofascore έχει 87% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, με 70% συγκεκριμένα στις μακρινές μπαλιές, ενώ ο Έλληνας κεντρικός χαφ κερδίζει μέσο όρο 3,7 μονομαχίες ανά παιχνίδι.

Κουρμπέλης

Από την άλλη στον Ολυμπιακό ένας πολύ σημαντικός παίκτης στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι ο Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης, σύμφωνα με την καρτέλα της Sofascore, έχει 88% επιτυχία στις πάσες και 65% ακρίβεια στις μακρινές μπαλιές, ενώ και αυτός κερδίζει μέσο όρο 3,7 μονομαχίες ανά αγώνα.

Χουάνγκ

Στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός θα βασιστεί στον Σπόραρ, ο οποίος μετράει 9 γκολ, έχοντας σύμφωνα με τη Sofascore, 2,3 σουτ μέσο όρο ανά ματς και 16,7 επαφές μέσο όρο, χάνοντας ωστόσο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και επτά μεγάλες ευκαιρίες.

Σπόραρ

Από την άλλη και ο Μπακαμπού για τον Ολυμπιακό στην κορυφή της επίθεσης έχει αστοχήσει φέτος επίσης σε επτά μεγάλες ευκαιρίες σύμφωνα με τη Sofascore. Ο φορ των ερυθρολεύκων που έχει σκοράρει 15 γκολ έχει 2,1 σουτ ανά ματς, με 15,3 επαφές μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Μπακαμπού

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

ΑΕΚ - Άρης (18:00) CosmoteSport 1
ΠΑΟΚ - Βόλος (20:30) NovaSports Prime
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (21:00) CosmoteSport 1

Η βαθμολογία των play-offs (3η αγωνιστική)

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 66
2. A.E.K. 66
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 63
4. Π.Α.Ο.Κ. 57
5. ΑΡΗΣ 41
6. ΒΟΛΟΣ 40

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα