Ο Ολυμπιακός είναι μονίμως σε κρίση, ακόμη κι’ όταν αυτή δεν υπάρχει…

Ο Ολυμπιακός είναι μονίμως σε κρίση, ακόμη κι’ όταν αυτή δεν υπάρχει…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο Ολυμπιακός είναι μονίμως σε κρίση, ακόμη κι’ όταν αυτή δεν υπάρχει…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το τέλος στη σχέση του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ, τα πεπραγμένα του Ισπανού στην τρέχουσα σεζόν με τον πρωταθλητή και την επόμενη μέρα της ομάδας.

Ο Μίτσελ παραιτήθηκε λοιπόν. Λογικό. Όταν διαπίστωσε ότι μετά το ματς με τον Αρη όλο το γήπεδο τον έβριζε και καθυστέρησε να κάνει δηλώσεις για να ξεθυμάνει η κερκίδα, κατάλαβε ότι αν δεν κέρδιζε τον ΠΑΟΚ μπορεί και να τον κυνηγούσαν. Αποφάσισε λοιπόν από κοινού με τον Ολυμπιακό ότι ως εδώ ήταν.

Η δουλειά εν τέλει που έπρεπε να κάνει ο Μίτσελ ήταν να κατακτήσει το πρωτάθλημα αν όχι το νταμπλ παίρνοντας τον Ολυμπιακό πέμπτο στη βαθμολογία και με 45 παίκτες ρόστερ εκ των οποίων οι 30 μεταγραφές. Ας του αναγνωρίσουμε τουλάχιστον ότι ήταν κομματάκι δύσκολο. Ας του αναγνωρίσουμε επίσης ότι από την ημέρα που ανέλαβε μέχρι την ημέρα που έφυγε, στο ελληνικό πρωτάθλημα έχασε ένα μόλις ματς, και αυτό με το που κάθισε σχεδόν στον πάγκο, από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Σε 23 ματς πρωταθλήματος είχε 15 νίκες, 7 ισοπαλίες και 1 ήττα. Η βαθμολογία επί ημερών Μίτσελ είναι ΑΕΚ 54, Ολυμπιακός 52, Παναθηναϊκός 48 και ΠΑΟΚ 46. Όπως φάνηκε όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό χρειάζονταν περισσότερα…

οφη

Εχει οκτώ παιχνίδια μπροστά του ο Ολυμπιακός να τα βρει τα περισσότερα, ή και να τα χάσει όλα, θα δείξει η ιστορία των επόμενων εβδομάδων. Και φυσικά δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος θα κάτσει στον πάγκο, ο Ανιγκό ή όποιος άλλος για μερικές εβδομάδες, αλλά ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει τον Ολυμπιακό για την επόμενη χρονιά.

Αν θέλετε την άποψή μου ο Μίτσελ δεν ήταν ο προπονητής που μπορούσες να ποντάρεις επάνω του για να φτιάξεις μία ομάδα για χρόνια. Ο Μίτσελ είναι μία μεγάλη προσωπικότητα και ένας καλός διαχειριστής καταστάσεων. Είναι ένας ρεαλιστής προπονητής που ανέλαβε μία δουλειά την οποία κανείς μεγάλος (για τα κυβικά του Ολυμπιακού μεγάλος) δεν θα αναλάμβανε το περασμένο φθινόπωρο. Κανείς δεν θα έπαιρνε ρόστερ 45 παικτών με πάνω από 30 μεταγραφές με τέτοια απόσταση από την κορυφή και 5ος στη βαθμολογία με ζητούμενο όχι το «έλα να μας συμμαζέψεις…», αλλά το «έλα να πάρεις πρωτάθλημα...». Ο Μίτσελ την πήρε την καυτή πατάτα στα χέρια και με αυτήν πορεύτηκε. Και αφήνει τον Ολυμπιακό μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου, στο -3 από την κορυφή.

Ο Μίτσελ όσο ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού μάζεψε περισσότερους πόντους από τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς και από τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και μόλις δύο λιγότερους από την ΑΕΚ του Αλμέιδα, ο οποίος έκανε τις μεταγραφές το καλοκαίρι και δούλεψε την ομάδα από την αρχή στην προετοιμασία. Πως προκύπτει λοιπόν ότι μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Αρη, την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ, η κρίση χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού και όχι του Παναθηναϊκού ή του ΠΑΟΚ;

Μα προφανώς γιατί ο Ολυμπιακός έχει μάθει να ζει με την κρίση. Στον Ολυμπιακό υπάρχει κρίση, ακόμη και όταν δεν υπάρχει ή δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Κάτι ο Τύπος, κάτι ο κόσμος, κάτι η διοίκησή του, στον Ολυμπιακό μία ισοπαλία μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Αυτό κάποιες λίγες φορές μπορεί και να λειτουργήσει ευεργετικά, στην ουσία όμως και στο τέλος της ημέρας, λειτουργεί πάντα καταστροφικά. Με μία ομάδα που δεν την δούλευε το καλοκαίρι και δεν έκανε τις μεταγραφές, ο Μίτσελ είχε ρεκόρ 15-7-1 στο πρωτάθλημα και όμως ο Ισπανός εμφανίζεται περίπου σαν κάποιος τσαρλατάνος που κάθισε στον πάγκο τυχαία, δεν έπρεπε να είναι εκεί, δεν ξέρει τι κάνει και τα σχετικά. Όλα αυτά γιατί κανείς δεν θυμάται τι Ολυμπιακό παρέλαβε ο Μίτσελ και τι Ολυμπιακό αφήνει.

Ξαναγράφω, ότι κατά την άποψη μου ο Μίτσελ ακόμη κι’ αν κατακτούσε το πρωτάθλημα είναι αμφίβολο αν έπρεπε να μείνει και του χρόνου, διότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να χτίσει μία ομάδα σε γερές βάσεις και να εμφανίσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο μοντέρνου ποδοσφαίρου, συνεπώς δεν είναι ότι τρέφω απεριόριστο σεβασμό στον κόουτς Μίτσελ. Όμως το να φύγει τώρα, είναι τουλάχιστον αστείο. Αλλά όπως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε ποιος θα δικαιωθεί.

Οσο για τον επόμενο, όχι τον προσωρινό, τον μόνιμό αυτόν που θα έρθει από το καλοκαίρι και μετά, ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει ένα πράγμα στο μυαλό του. Αν είναι να τον… κυνηγήσει από τα προκριματικά του καλοκαιριού, καλύτερα να φέρει κάποιον σαν τον Μίτσελ και όχι κάποιον που θέλει χρόνο για να δείξει την δουλειά του και να βάλει την ομάδα σε άλλα καλούπια. Αν θέλει κάποιον να χτίσει ομάδα, τότε θα πρέπει να κάνει υπομονή όπως και ο κόσμος του που ανέβηκε στα κάγκελα για να φύγει ο Μίτσελ μετά το ματς με τον Αρη. Ο ίδιος κόσμος που ζητούσε το κεφάλι του Κορμπεράν στο πιάτο, που γιούχαρε τον Μαρτίνς και απαιτούσε την απόλυσή του. Αν δεν υπάρξει υπομονή είναι βέβαιο ότι τον Αύγουστο ο Ολυμπιακός θα ψάχνει να αλλάξει τον προπονητή που έφερε τον Ιούνιο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.