Άρης: Η Ειρήνη Καρυπίδη συμμετείχε στο φόρουμ του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου του ΟΗΕ

Άρης: Η Ειρήνη Καρυπίδη συμμετείχε στο φόρουμ του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου του ΟΗΕ

Newsroom
Ειρήνη Καρυπίδη

bet365

Η Ειρήνη Καρυπίδη συμμετείχε στο φόρουμ του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν αξιωματούχοι των κορυφαίων ευρωπαϊκών ποδοσφαιριστών οργανισμών και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνόλου του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. στη Γενεύη.

Αντικείμενο του φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (29/2) ήταν η «Καταπολέμηση του αντισημιτισμού εντός και εκτός του αθλητισμού» στην έναρξη μιας μακροπρόθεσμης πρωτοβουλίας του World Jewish Congress. Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Ειρήνη Καρυπίδη, ήταν εκ των ομιλητών του φόρουμ καθώς οι «κίτρινοι» προχώρησαν σε χειροπιαστές ενέργειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού οι οποίες κορυφώθηκαν με τη διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης με τη Μακάμπι Χάιφα στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο.

«Στην εκδήλωση της Τετάρτης, ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε., την UNESCO και την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA), ο Σύμβουλος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Αντισημιτισμό, Λόρδος John Mann και εκπρόσωποι από μια σειρά κορυφαίων συλλόγων, συμπεριλαμβανομένων των Chelsea FC, Borussia Dortmund, Feyenoord Rotterdam και ARIS FC έκαναν αναδρομή στην ιστορία των πρωτοβουλιών κατά του μίσους στον αθλητισμό και συζήτησαν την αξία των συνεργασιών μεταξύ συλλόγων, πρωταθλημάτων, κυβερνήσεων και του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου για την καταπολέμηση του μίσους σε όλες του τις μορφές», ανέφερε η ΠΑΕ Άρης.

Εκ των ομιλητών ήταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς (Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής) και ο Θοδωρής Θεοδωρίδης (Γενικός Γραμματέας της UEFA). Η Ειρήνη Καρυπίδη εξήγησε την υποστήριξη του συλλόγου στην ανάπτυξη μελέτης και κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος της πόλης. «Ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, μιας από τις ιστορικότερες και πιο δημοφιλείς ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ελλάδα, είναι τιμή μου να συνομιλώ μαζί σας σχετικά με τον αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό που διοργανώσαμε με τη Maccabi Haifa FC, τους φίλους μας από το Ισραήλ, με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την ίδρυση του νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος», είπε αρχικά η κα. Καρυπίδη στην ομιλία της και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων. «Επί αιώνες, η Θεσσαλονίκη ήταν γνωστή ως η “Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων”, λόγω της ισχυρής παρουσίας των Εβραίων. Η εβραϊκή κοινότητα διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην οικονομία και τον πολιτισμό της πόλης και αποτέλεσε μια από τις πιο ενεργές και ποικιλόμορφες εβραϊκές κοινότητες στον κόσμο.

Ειρήνη Καρυπίδη

Ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ένιωσα την υποχρέωση να τιμήσω την εβραϊκή κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και να υποστηρίξω την τοπική εβραϊκή κοινότητα. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να οργανώσουμε έναν φιλανθρωπικό αγώνα μεταξύ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της Maccabi Haifa FC. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ιδρύθηκε από Χριστιανούς και Εβραίους της Θεσσαλονίκης το 1914 και ανέκαθεν αποτελούσε σύμβολο της διαφορετικότητας, της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία. Η Maccabi Haifa FC είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ισραηλινές ποδοσφαιρικές ομάδες και διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ από το 1979.

Θέλαμε ο εν λόγω αγώνας να αποτελέσει μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τη φιλία μας, να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για την τραγωδία του Ολοκαυτώματος και να υποστηρίξουμε έναν ευγενή σκοπό: το νέο Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος. Η όλη οργάνωση και η εκτέλεση της εκδήλωσης δεν ήταν εύκολο εγχείρημα. Ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες, όπως η εξασφάλιση χορηγιών, διοικητικής μέριμνας, κάλυψης από τα ΜΜΕ, μέτρων ασφαλείας, κλπ. Με τη βοήθεια, όμως, των τοπικών αρχών, της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και άλλων εταίρων, καταφέραμε να διοργανώσουμε έναν επιτυχημένο και ουσιώδη αγώνα.

Ο αγώνας συγκέντρωσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για το νέο Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος και αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς κάλυψης από τα ΜΜΕ τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το νέο Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος αναμένεται να λειτουργήσει το 2024 στη Θεσσαλονίκη και θα αποτελέσει ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο που θα αναδεικνύει την ιστορία και την παράδοση της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης καθώς και την τραγωδία του Ολοκαυτώματος και τον απόηχό του.

Εμείς, στον ΑΡΗ, δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό ως εργαλείο για την προώθηση της ειρήνης, της ανεκτικότητας και της εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχουμε ήδη λάβει κάποια μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του αντισημιτισμού εντός και διά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, υπογράφοντας τη Δήλωση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού εντός και διά του ποδοσφαίρου (Declaration on Combating Anti-Semitism in Football) του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου και συμμετέχοντας στη διεθνή καμπάνια #WeRemember».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα